HomeActualitateViorele, iar gândești cu rotula?

Viorele, iar gândești cu rotula?

Intrat într-un mare con de umbră, de când la putere au ajuns niște tovarăși mai hoți, mai mincinoși și mai ticăloși decât el, Ponta face tot posibilul să se bage și el în seamă. Ar trage pârțuri în liftul Parlamentului, s-ar băga în poză, pe post de photobomb, când pozează puternicii zilei, dar astea i se par prea puțin. Așa că, să fie sigur că o să vorbească lumea despre el, ce face pițifelnicul? Se apucă să-i tragă niște limbi grețoase lui Erdogan, așa de lungi încât sigur le-a simțit ăla chiar și dacă era pe malul celălalt al Bosforului.

Că Ponta e fan declarat Erdogan se știe de mult, încă de când se opera la rotulă într-un spital din Istanbul aparțând găștii din jurul dictatorului turc. Mă rog, el ar fi dorit, poate, să primească un transplant de sânge-n instalație de la Erdogan, dar ori nu s-a putut, ori n-avea aceeași grupă de sânge cu tiranul, așa că Ponta a rămas și va rămâne în continuare să bălească la poza cu Erdogan și să-i înjure pe tinerii frumoși și liberi că i-au stricat feng shui-ul și nu l-au lăsat să devină și el măcar un tirănel, după Trăienel.

De altfel, chiar el cu gurița lui recunoaște că e invidios, ca român, ”pe toate țările care au președinți ce își iubesc cu adevărat țara, se mândresc cu poporul lor și se bat cu oricine pentru oamenii care i-au ales în funcție (adică îmi doresc exact ce nu avem în țara noastră”. I-auzi, tăicuțule, ce-și dorește ăsta! Păi, te-ai întrebat, băi, rotulă bleagă, cum ar fi fost dacă era Iohannis exact ca Erdogan? Hai să-ți spun eu cum ar fi fost: în primul rând tu te-ai fi aflat la ora asta, în cel mai bun caz, într-o celulă. Nu neapărat că ești tovarăș de hoții cu Ghiță și Șova, ci pentru ai avut îndrăzneala să candidezi contra Președintelui. În al doilea rând, ai fi avut deja netul tăiat, așa că mai scriai tu pe peretele din celulă, nu pe-ăla de la Facebook. În al treilea rând, nici la România TV sau Antena 3 n-ai mai fi avut prilejul să arunci cu noroi în Iohannis, căci canalele respective ar fi fost de mult închise, cu tot cu patronii lor. Nu mai zic că șoșonarii pe care îi scoateți voi, PSD-ul, în stradă, ori la Cotroceni, ori prin Târgoviște, pe-o burtă de ciorbă de burtă, ca să-l facă albie de porci pe Președinte: ar fi fost bătuți la patru coaste, arestați și băgați la pușcărie, așteptând introducerea pedepsei cu moartea ca să fie împușcați cu un glonț plătit tot de famiilile lor, din ajutorul social.

Și mai zice Ponta că România nu e în măsură să dea lecții Turciei, fiindcă „abuzurile din țara noastră ale unui Sistem care nu are nici măcar legitimitatea votului popular ar trebui să ne facă mai reținuți.” Ce vorbești, Franț, abuzuri? Când vă saltă pe voi procurorii, pentru că furați combinate și spălați bani, ori dați ordonanțe noaptea, ca hoții, se numește abuz? Dar cum s-o numi când zeci de mii de turci sunt luați de prin case sau de pe stradă și băgați la pușcărie, doar fiindcă i-a turnat cineva că ar fi guleniști? Asta voiai, fa, Ponto? Democrație cu pumn în gură și glonț în ceafă?

Dar tot e bine că uneori mai deschide și Ponta gura, chiar și cu riscul că împute atmosfera. E bine fiindcă așa mai văd și oamenii care regretă că l-au votat pe Iohannis ce-ar fi putut ajunge România dacă homunculul ăsta, complexat c-are rotula mică, devenea președinte. Căci admirația lui de-a dreptul bolnăvicioasă pentru un dictator sângeros, ca Erdogan, denotă că și Ponta se visa un mic tiran al Țării Românești, care să aplice aici ceea ce a văzut că face sultanul la Stambul. Cum ar fi arătat țara asta cu Ponta președinte?

Uitați-vă la Turcia și o să vă faceți idee. Am fi fost o țară second-hand, cu un pas în afara Uniunii Europene, o satrapie împărțită, ca pe la 1700, între ruși și turci și unde boierii pesediști ar fi tăiat și spânzurat. Și – ceea ce e și mai grav – n-am fi avut un guvern care, un an de zile, a arătat că o țară se poate guverna și fără hoții, fără scandaluri și fără mârlănie, dându-ne speranța că România poate arăta și altfel. E drept că acum suntem conduși, deocamdată, de niște eunuci, fiindcă toate ouăle din guvern le-a confiscat Dragnea, dar măcar nu suntem conduși de un tiran și putem striga liberi ”Puie Monta!” și ”Duie Mragnea!” fără teama că astea ar putea fi ultimele noastre cuvinte.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare