HomeCulturăHobbitul MRU la prezidențiale, cel mai titrat film din...

Hobbitul MRU la prezidențiale, cel mai titrat film din toamna asta

Hobbitul MRU se află între două lumi, din nou. Stă cu un picior în tabăra gnomilor prezidențiali, bătrâni, boșcoviți și arși de flăcările unei politici stricate și cu un picior în fusta greoaie a elfei Elena Udrea. Stă pitit, oarecum neștiutor fără protecția pe care o căpătase la PDL, tânjind și el la comoara dragonului Băsescu. Este mic, având șanse foarte puține la tronurile aurite, din cleștar topit ale vechilor regate de la Cotroceni, pălind sub mantia cenușie a vrăjitorului Iohannis și sub cărțile de magie, plagiate cuvânt cu cuvânt ale gnomului scrib Ponta.

MRU ar putea fi un stăpân bun pentru tron. După Iohannis, hobbitul s-ar asorta cel mai bine cu smaraldele și rubinele pe care rolul de președinte le oferă. Și cu laurii gloriei puși pe capul cel mic, Ungureanu chiar ar putea fi, cu puțin efort un președinte bun. N-a furat, a fost în mare parte cinstit. Mărimea nu a contat. A fost singurul criteriu pe care populația română nu l-a luat în seamă. Mărimea. Deoarece, să fim serioși, Ungureanu nu este un politician mare. O fi cinstit, cu intenții bune și cu inițiativă, dar adevărul adevărat este că face parte din grupa aia de politicieni mici.

 Mic este și mic a fost. În rolul de premier a fost bun, cât de bun poți să fi în câteva luni de mandat. Lumea l-a respins, deoarece a încălcat o tradiție. N-a furat și nu a luat cu japca banii oamenilor. Iar cu românului nu-i plac schimbările l-a aruncat pe colivă și i-a făcut cruce, să-l uite.

Iar acum, hobbitul speră la un loc în camera tronului, după moartea lui Băsescu din punct de vedere politic. Tare mi-e că tot ceea ce va primi, va fi rolul de paharnic. Paharnicul unor oameni ca Ponta. Abia aștept lansarea filmului!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare