Nu dăm o parală pe kultură!

de Vlad Chelu , 02 februarie 2020
Cine mai face kultură?

Am realizat la român că mereu cultură a fost mai degrabă un lux decât ceva necesar pentru auto-dezvoltarea personală. Sălile de teatru sunt goale și nici la cinema nu prea se mai înghesuie lumea, ce-i drept nici nu ai ce prea vedea mai nou.

Punctez chestia asta cu teatrul, opera și toate chestiile de genul pentru că este chiar importantă. Este singura sursă de esență culturală autentică la care nu te poți „loga nici de pe Facebook, Insta sau Snap. Dacă unii dintre noi mai torentează anumite filme pentru satisfacerea personală, experiența de a viziona o piesă de teatru și de a te afla în „prima lojă” atunci când Dan Puric mai face un „dineu cu proști” la TNB nu va putea fi niciodată simulată de pe confortabilul scaun din fața ecranului calculatorului de acasă.

Unii nu au mai fost la teatru de prin 2000’ (*ăștia născuți după poate niciodată) și asta se vede în tot ceea ce observi atunci când mergi pe stradă! Serios, când ai auzit ceva șmecher spus pe stradă, cu adevărat inteligent? Poate unele expertize spun că vocabularul unui locuitor al capitalei azi se reduce la doar 1000-2000 de cuvinte, dar poate că nici pe alea nu le folosești zi de zi de zi, ci doar 100-200, dintre care probabil 75 % sunt doar interjecții și prepoziții.

NU mă lăsa să vorbesc și despre modul în care vorbim digital face 2 face! Faptul că acum să spui Sal, Brb, Cfm sau alte și alte de prescurtări atât pe rețele de socializare, cât și atunci când dăm ochi în ochi mă face să mă gândesc că suntem mereu în goană și că dacă mai adaugi unu, două litere la un cuvânt deja ți-e lene sau că nu ai mai pus mâna pe un Eminescu (cartea, nu neapărat bancnota :D) de ceva vreme.

Lasă-mă să cred că putem fi mai mult de atât și că putem trece peste banal. Vreau să cred că lucrurile care chiar contează, ideile, inovația și frumosul estetic nu vor muri odată cu era pre-online. Queen are o melodie foarte frumoasă pe tema asta, Radio Gaga în care vorbeau încă de pe atunci de criza vizualului și erau de abia anii 80’! Acum situația s-a acutizat pentru că, nu-i așa, avem Facebook, Instagram unde vedem zi de zi ce fac prietenii noștri, avem Messenger și What’s App prin care putem vorbi instant cu cineva la jumătate de continent distanță și platforme ca YouTube și mai nou Tik Tok care oferă orice tip de conținut. De fapt, știi și tu că poți accesa toată gama de chestii pe internet, nu trebuie să ți-o spun eu.

Nu m-am dus niciodată la Opera Națională, dar am frecventat adesea teatrele din București: de la Nottara la Teatrul Național le-am luat pe toate la rând, da, știu nu sunt popular. Și poate că da, nu e trendy, dar ce să vezi chestiile vechi au devenit dintr-o dată noua contra-cultură și vezi asta prin curentul hippster: băieții aceia cu bărbi pe care îi vezi mereu cu un diplomat la ei și care merg cu lejereală spre bibliotecă ori la un cafe să discute ultimele probleme filosofice. Nu a fost niciodată genul meu, ce-i drept nici nu am putut să îmi las o barbă prea deasă, dar pot să spun că e super-(hipper)-șmecher tipul ăsta de a te deosebi de alții.

În noii ani 20’ să ne propunem să fim altfel și să dăm culoare noii decade, eu mi-am propus deja o tematică pentru ce vreau să fac, dar asta îți propun și ție. Să te reinventezi și să te redescoperi într-o nouă formă. Tschüss!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • NEAGU MIRCEA

  21 martie 2022 17:47

  M-AM UITAT LA COMENTARIILE SCRISE MAI DEMULT , SI SUNT UIMIT !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  21 martie 2022 17:41

  ASA ESTE ! BRANCUSI NU A FOST CUNOSCUT PREA BINE IN FRANTA DESI AVEA ATELIER LA PARIS , PANA CAND A PLECAT CU VAPORUL IN AMERICA LA NEW YORK ! DAR NU I-A PLACUT IN AMERICA , DAR AMERICA L-A FACUT CELEBRU , SI PANA LA URMA S-A INTORS LA PARIS , LA ATELIER . IAR IN URMA LUI AU RAMAS SCULTPTURILE CELEBRE CE AU VALOARE DE ZECI DE MILIOANE DE EURO . CONSTANTIN BRANCUSI A VENIT SI IN BUCURESTI , SI VINDEA ZARZAVAT CU COBILITA IN PIATA OBOR DIN BUCURESTI , DAR S-A LASAT DE MESERIA DE VANZATOR , SI A MERS PE JOS , PANA LA PARIS !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  21 martie 2022 17:31

  CEI DE LA WINDOWS , I-MI BAGA DE CAND IN CAND O RECLAMA , CA S-A TERMINAT PROGRAMUL WINDOWS 7 , DAR EU CONTINUI SA LUCREZ CU WINDOWS 7 . UN PROGRAM WINDOWS 10 , COSTA 500 DE LEI , NU AM BANI SA DAU PE PROGRAM DE CALCULATOR WINDOWS 10 . SI NICI NU-MI FUNCTIONEAZA CALCULATORUL CU WINDOWS 10 , DEOARECE CALCULATORUL MEU ESTE VECHI , SI ARE O MEMORIE DE DOAR DE 3 GB . SI VREAU CA SA MAI LUCREZ CU CALCULATORUL MEU 10-20 DE ANI CU WINDOWS 7 !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  26 iunie 2021 19:09

  LA SFARSITUL ANULUI 2021 , VINE , WINDOWS 11 , SCRIE , FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG , SAU DE VAZUT , PE , MICROSOFT.COM

  raspunde comentariului
  • Eminescu

   22 noiembrie 2021 0:42

   Haha a aparut un "cult", nea Mircea ti-a stricat sectiunea de comentarii. Daca ai auzit de ACDC, si ei au fost avangardisti cu Who Made Who, cam in aceeasi perioada cu Radio Gaga a gangavului de mercury. Altfel, la ce va foloseste arta mai oameni buni? Nu fac bani din ea decat cei putini promovati de unii influenti. Precum Brancusi, spre exemplu, promovat de un colectionar american. Cine a vazut sculpturile lui Brancusi s-a luat cu mainile de cap si a intrebat cum a intrat asa un impostor in istorie. Brancusi a fost invitat sa fie discipol al lui Rodin, dar a refuzat, cand a vazut cata munca il asteapta. Puneti nene mana sa deveniti electricieni sau sudori, daca nu va place cartea. Artistii nu castiga mare lucru, si pe buna dreptate, sunt inutili.

   raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  02 iulie 2020 22:38

  COMENTARIUL DE MAI JOS SE REFERA LA LITERATURA DE FICTIUNE .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  02 iulie 2020 22:35

  AM CASTIGAT LA PACANELE ! MI-AU IESIT TREI POPI SI DOI PAPI ! RESTAURANTELE RAMAN INCHISE IN BUCURESTI ! DOAR TERASELE RAMAN DESCHISE IN BUCURESTI ! VIVAT LIBERTY !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  22 aprilie 2020 18:06

  ESTE POSIBIL CA PE PLANETA KEPLER - 1649 C , SA EXISTE O TEMPERATURA DE CIRCA 5-10 GRADE CELSIUS , SE VEDE O MARE , CU LUCIU DE APA , DAR NU EXISTA ATMOSFERA , DAR EXISTA PAMANT DE CULOARE MARONIE , ASA SE VEDE DIN TELESCOP , DIN SPATIU . ESTE CUMVA POSIBIL , CA ACEA PLANETA SA FIE LOCUITA DE PLANTE , CARE SE AFLA LA INCEPUTURILE ACELEI PLANETE , ATMOSFERA , INCA NU S-A FORMAT .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  12 aprilie 2020 21:28

  CAND EXISTA O CARTE POSTALA , CU SCRIS , CU TEXT SI SEMNATURA , ESTE BINE DE A FI PUBLICATA CARTEA POSTALA , DEOARECE , PERSOANA , CARE A SCRIS CARTEA POSTALA , NU MAI ESTE IN VIATA ! IAR CARTEA POSTALA , ESTE UN DOCUMENT , BUN DE PUS LA ARHIVA , DEOARECE , SCRISORILE , CARTILE POSTALE , DACA LE GASESTE O PERSOANA , NECUNOSCATOARE INTR-ALE SCRISULUI , ARUNCA CARTILE POSTALE , SCRISORILE LA GUNOI !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  05 aprilie 2020 14:08

  DACA PIETRELE DE PE LUNA , AU LA SUPRAFATA , UN ASPECT LUCIOS , PROBABIL , CA IN URMA CU MILIARDE DE ANI , LUNA ERA FOARTE CALDA , INCANDESCENTA , DUPA ACEEA RACINDU-SE , CA FINND O BUCATA MARE DE PIATRA , DAR PE LUNA , SUNT URME , UNDE AU CAZUT METEORITI , IAR BUCATILOR DE PIATRA LUCIOASA LA SUPRAFATA , SE POT DATORA SI METEORITILOR , CAZUTI PE LUNA , CARE IN CALEA LOR , A TOPIT PIATRA LA SUPRAFATA , LUNII , POATE FI O IPOTEZA , CU ALTE INTREBARI , CUM A FOST LUNA , IN URMA , CU MILIARDE DE ANI , IN URMA , VECHIME .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  04 aprilie 2020 0:03

  M-AM UITAT LA NISTE FRAGMENTE DE PIATRA LUNARA , SI MI-AM DAT SEAMA , CA O ROCA LUNARA ESTE ARSA PIATRA LA SUPRAFATA , PRECUM PIATRA DE METEORIT , ARE IN INTERIOR , GOLURI DE AER , PROBABIL , CA ESTE FRAGMENT DE LAVA , CU BULE DE AER , DE FAPT , BULE DE GAZ , IAR PIATRA ARSA LA SUPRAFATA , ASTA INSEAMNA CA PE SUPRAFATA LUNII , NU A EXISTAT NICIODATA VIATA , PROBABIL , CA PE LUNA , MUNTII S-AU FORMAT , DE LA VULCANI , SUPRAFATA LUNII , PROBABIL CA ERA FOARTE INCINSA , SI NUMAI PIATRA SI NISIP , CARE DIN NISIP , SUB ACTIUNEA CALDURII , S-A PIETRIFICAT , FORMAND ROCI DE PIATRA NISIPOASE , DAR AM OBSERVAT SI O ROCA LUNARA , PRECUM SUNT ROCILE , DE LA COTA 2000 , ROCI CE INGLOBEAZA SI CALCAR , SI NISIP , SI ALTE ROCI , INTR-O SINGURA ROCA . DECI , CUM ARATA ROCILE DE PE LUNA , PAREREA MEA ESTE , CA PE LUNA , NU A EXISTAT , NICIODATA VIATA ! DECI PE LUNA , NU POATE SA EXISTE PAMANT .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  29 martie 2020 18:26

  M-AM UITAT PE MAPS , DACA ESTE VARA SI SUNT POMII INFLORITI , CU FOARTE MULTE FRUNZE , CAM NU SE VEDE IN DEPARTARE , DAR ACUM CAND ESTE PRIMAVARA , CAND POMII SUNT INFLORITI CU MUGURI , SI DUMINECA , CAND CIRCULATIA ESTE MAI MICA PE STRAZI SE VEDE MAI BINE .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  29 martie 2020 17:36

  ASTAZI 29 MARTIE 2020 , LA ORELE 330 PM , AM VAZUT O MASINA PE STRADA , CU NISTE BRATE METALICE LUNGI , DEASUPRA MASINII . PANA SA MA LAMURESC EU , IN CATEVA CLIPE DE SECUNDE , MI-AM DAT SEAMA , CA ESTE MASINA DE LA GOOGLE MAPS , CARE FOTOGRAFIAZA , INTR-UN UNGHI DE 360 DE GRADE . EU FIIND IN FEREASTRA , CU GEAMURILE LARG DESCHISE , SI CU O CAFEA IN MANA DREAPTA , AM AVUT INSPIRATIA CU MANA STANGA , SA SALUT MASINA GOOGLE , IAR DUPA CATEVA SECUNDE , MASINA A SCOS DOUA SEMNALE SONORE SCURTE , PROBABIL , SEMNALE SONORE , CE DUCE LA SATELIT , DEOARECE , MANA MEA STANGA ERA IN MISCARE IN AER , SI PROBABIL TREBUIAU FACUTE DOUA FOTOGRAFII SCURTE CU MANA FIXA IN AER , DE LA FEREASTRA MEA .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  26 martie 2020 0:42

  PARE-MI-SE PRIN ANUL 1977 , DINTR-UN AUTOBUZ , SAU TROLEIBUS , AM VAZUT NISTE OAMENI CU NISTE PANCARDE ALBE IN FATA TEATRULUI NATIONAL DIN BUCURESTI , CA MAI APOI ULTERIOR SA AFLU DE LA EUROPA LIBERA , CA SA FI FOST DOMNUL SCRIITOR PAUL GOMA , DAR NU STIU SIGUR ACUM , DACA EU SPUN BINE , DEOARECE , EU AM UITAT . CAND AM COBORAT DIN AUTOBUZ SAU TROLEIBUZ , INTREBAND PE OAMENI CE S-A INTAMPLAT , AM PRIMIT UN RASPUNS , CA PARCA , S-AR FI LOVIT UNUL LA PICIOARE , DAR IN ORICE-CAZ , OAMENII MARTORI , SE FEREAU SA ZICA DESPRE CE A FOST VORBA . IN AUTOBUZ , SAU TROLEIBUS , MI S-A FACUT PIELEA CA DE GAINA , CAND AM VAZUT DIN INTERIORUL AUTOBUZULUI SAU TROLEIBUZULUI , PE ACEI OAMENI , PARCA IMBRACATI IN ALB , SI CU PANCARDE LA GAT , PARCA IN ANUL 1977 , IN FATA TEATRULUI NATIONAL , DIN BUCURESTI , CHIAR IN APROPIEREA DE HOTEL .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  26 martie 2020 0:24

  CE MULT EFORT INTELECTUAL ESTE LA PRESSA ! CAND AM CITIT DIN DOUA ZIARE DIFERITE , MI-AM DAT SEAMA CA NU ESTE USOR LA PRESSA , CERE MULT EFORT INTELECTUAL !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  25 martie 2020 22:51

  AM O CARTE DE CULTURA , FORMULAR TERAPEUTIC , EDITURA MEDICALA , BUCURESTI 1956 , IAR ALBASTRUL DE METILEN , ARE ACTIUNE ANTIMALARICA , ETC.ACEASTA CARTE ERA FOARTE FOLOSITOARE PENTRU FARMACISTI , DAR SE GASESTE FOARTE GREU , ACEASTA CARTE , DAR SE PASTREAZA CARTEA , NU SE DA MAI DEPARTE !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  18 martie 2020 17:08

  DEGEABA ESTE CULTURA , OAMENI , CUMSECADE , CAND MAI APARE CATE UNUL , CU ISTERICALELE , LUI , CE CALCA TOATA BUNATATEA OAMENILOR IN PICIOARE PENTRU A SE IMPUNE EL ! ASTA INSEAMNA SISTEMUL COMUNIST ! SISTEMUL COMUNIST , A CREAT OAMENI RAI ! RAI LA SUFLET ! CE SE MAI MANIFESTA SI ASTAZI ,IN ANUL 2020 , IN UNELE SITUATII NEOBISNUITE .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  16 martie 2020 20:56

  DOCTOR JEAN VALNET DIN FRANTA ! NU SE POT PUBLICA TEXTE DIN CARTE , DEOARECE O EDITURA FRANCEZA ARE DREPTURI DE AUTOR .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  16 martie 2020 18:11

  CITITI CARTEA - JEAN VALNET - TRATAMENTUL BOLILOR PRIN LEGUME , FRUCTE SI CEREALE , EDITURA CERES - BUCURESTI - 1986 - PAGINA 243 , USTUROIUL - CITAT INDICATII UZ INTERN - PROFILAXIA SI TRATAMENTUL BOLILOR INFECTIOASE - EPIDEMII GRIPALE - TIFOIDA - DIFTERIE . AFECTIUNI PULMONARE BRONSITE CRONICE - TUBERCULOZA , ETC . , INCHEIAT CITATUL . DEAGEABA A SCRIS UN EMINENT FRANCEZ CARTEA , INCAT EXISTA SENZATIA , CA NE LOVIM DE UN ZID , AL NECUNOASTERII ! CRED CA AR TREBUI INSCRIS PE TRICOURI , CITITI CARTEA RESPECTIVA , LA PAGINA USTUROIUL ! POATE CA ASTFEL , V-A EXISTA O SANSA EMINAMENTE INTELECTUALA , DE A VEDEA IN PERSPECTIVA CA INTELECTUALITATEA DE A CITI O CARTE INTELECTUALA , ESTE O MARE SANSA IN VIATA , DE A FI , DE A EXISTA ! EXISTA CARTA SALVATOARE PRIN CONTINUTUL SAU STIINTIFIC , DAR ZI DE ZI , AM IMPRESIA CA MA LOVESC DE UN ZID IMENS , AL NECUNOASTERII , SI DACA AS ADUCE VORBA DESPRE CARTI , PARCA AS FI UN EXTRATERESTRU , VENIT DE PE ALTA PLANETA , DEOARECE , CARTI NU SE CITESC !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  13 martie 2020 23:32

  ASTAZI AM RAMAS ULUIT ! CA INTR-O LUCRARE REALIZATA IN ANUL 1997 , IN COMPOZITIE , DE FAPT SUNT VITAMINELE A SI D 3 , CARE VITAMINE SUNT CAUTATE FOARTE DES IN ACESTE ZILE IN FARMACII . CARE IN COMPOZITIA LUCRARII DE ARTA , NU SE VAD VITAMINELE A SI D 3 , DAR PRIN ANALIZA CRITICA A LUCRARII DE ARTA , Se AJUNGE LA COCLUZIA , CA DE FAPT EXISTA VITAMINELE A SI D 3 , SI NU SE VAD , IN LUCRAREA DE ARTA . STAU SI MA GANDESC , DACA LEONARDO DA VINCI , IN LUCRARILE SALE DE ARTA , SI-AR FI DAT SEAMA CA DE FAPT EXISTA SI RETETE MEDICALE ? DE VITAMINE .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  13 martie 2020 18:00

  STAU SI MA GANDESC , CAT DE GREA A FOST VIATA OAMENILOR IN ANTICHITATE , CA TREBUIAU SA TAIE PIATRA , DE CALCAR , SUB FORME ROTUNDE , LA UNELE COLOANE CARE ERAU ROTUNDE DE JUR-IMPREJUR . PRESUPUN CA FOLOSEAU APA , PENTRU A NU SE FACE PRAF DE CALCAR , DAR CE UNELTE AVEAU EI OAMENII ? , CA REUSEAU SA DE-A FORME , PERFECTE PIETREI DE CALCAR , INCAT CONTRUIAU COLOANE GRELE DE PIATRA , BALUSTRADE GRELE DE PIATRA DE CALCAR , INCAT ERA UN EFORT , IMENS ! ALTII CONSTRUIAU , BALUSTRADE IN MARMURA , EFORTURI , URIASE ! SI ASTA DATORITA DEZVOLTARII EPOCII FIERULUI , SI AL OTELULUI .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  09 martie 2020 20:20

  PROBABIL , PE PLANETA MARTE EXISTA URME VULCANICE , AM OBSERVAT LA O RIDICATURA DE PIETRE , CA O MOVILA DE PIETRE , CA DEASUPRA O PIATRA ESTE DATA LA O PARTE ! CINE SA FI DAT PIATRA LA O PARTE ? , PROBABIL , DE LA SUFLUL DE GAZE DEDEDUBTUL GRAMAJIORII DE PIETRE , FOARTE BINE , ARANJATE , CA O MOVILA . RELATEZ , DUPA O ANALIZA PERSONALA , FACUTA PE O FOTOGRAFIE FACUTA DE NASA , DE CATRE ROVERUL CURIOSITY .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  03 martie 2020 20:42

  AM CITIT UN TEXT DE LITERATURA , SI MI-AM DAT SEAMA , CAT DE DIFICIL ESTE DE A FACE LITERATURA , DEOARECE , LITERATURA NU ESTE USOARA , DE A FI SCRISA , TREBUIE FOARTE MULTA INSPIRATIE , IAR PENTRU UN TEXT DE LITERATURA , CRED CA TREBUIE TIMP DE CIRCA UNA SAPTAMANA , DE CREATIE LITERARA , DE INSPIRATIE , CEEA CE INSPIRATIA ESTE DEVA EXTREM DE DIFICIL , SI TREBUIE , FOARTE MULT TIMP DE GANDIRE , IN LIBERTATEA DE A GANDI LIBER , PENTRU A EXISTA SI INSPIRATIE , CARE TREBUIE UNEORI SA VINA FOARTE LESNE , CEEA CE INSPIRATIA LITERARA , ESTE CEVA , CAM FOARTE DIFICIL , DE A VENI LESNE IN MINTE .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  02 martie 2020 21:01

  MAINE ESTE 03.03.2020 , O KULTURA DE MAI MULTE PARALE ! LA MULTI ANI !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  26 februarie 2020 15:48

  DE DOUA ZILE , ESTE O DEFECTIUNE LA APA CALDA , NU AVEM APA CALDA , IAR APA RECE ESTE PREA RECE ! CRED CA APA RECE ARE CIRCA 1 GRAD CELSIUS ! ESTE ASA DE RECE APA RECE , INCAT MA DOR MAINILE , DACA DORESC SA MA SPAL PE MAINI SI CU SAPUN ! MA DOR MAINILE DE LA APA RECE , INCAT ESTE PREA RECE APA RECE ! CRED CA DACA APA RECE AR FI PUSA AFARA LA SOARE , APA RECE AR FI MAI CALDA ! NU MAI EXISTA OCAZIA SA SPAL RUFE LA MASINA DE SPALAT RUFE ! MASINA DE SPALAT RUFE ARE O REZISTENTA DE 2000 DE WATI ! CE FAC ? SA SPAL RUFE LA MASINA DE SPALAT RUFE ? IAR IN CASA STAU CU BECURI ECOLOGICE DE ZECE WATI ? NU MERGE ! ASA CA RENUNT LA SPALATUL DE RUFE ! ASTA E ! APA CALDA ESTE CALDA , CAND ESTE CALDA , CAND NU ESTE APA CALDA , E FRIG , MAINE AFARA , SI POATE CA O SA DE-A DRUMUL PANA MAINE , LA APA CALDA , IAR RUFELE , POATE CA O SA SE USUCE CU FRIG ! DE AFARA !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  25 februarie 2020 17:57

  CONTRA VIRUSILOR , EU AM FACUT 10 INHALATII CU CLOR , PENTRU A NU EXISTA , NICI UN VIRUS IN PLAMANI . AM PUS MANA LA NAS , AM PUS GURA PE STICLA DE CLOR DAR SA NU FIE PREA PLINA STICLA DE CLOR , SI AM INHALAT PE GURA DE 10 ORI CLOR ! CLORUL INSTRA IN SANGVINE SI CURATA , EVENTUALII VIRUSI . DAR NU MAI MULT DE 10 INHALATII CU CLOR LA ADULTI , DEOARECE , CLORUL ATACA SI PLAMANII PRIN INHALATII , DECI , INHALATII 10 LA NUMAR , CU MASURA , LIMITATA , DECAT DE 10 INHALATII .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  25 februarie 2020 17:50

  PORUMBELUL RESPECTIV , CARE A STAT LA MINE IN DREPTUL FERESTREI DE LA BAIE , ADICA STATEA PE RAMA DIN PLASTIC CARE TINE MAI CALD , PORUMBERUL RESPECTIV , AVEA PENAJUL CAM CIUFULIT , DEOARECE ACEL PORUMBEL , AVEA DERANJAMENTE LA STOMAC TOATA NOAPTEA ! DE DIMINEATA , AM CURATAT GAINATUL DE PORUMBEL , AM CURATAT CU DERO , SI CU CLOR , CA SA NU SE I-A VRE-UN VIRUS , DE LA PORUMBEL LA OM , PRIN GAINATUL DE PORUMBEL , CARE ACEL PORUMBEL , A AVUT DERANJAMENTE LA STOMAC , ADICA , PORUMBELUL A AVUT DIAREE LA STOMAC , SI DE ACEEA A STAT CU PENAJUL CIUFULIT TOATA NOAPTEA . A DOUA ZI DE DIMINEATA SI-A LUAT ZBORUL , PROBABIL , CA S-A FACUT MAI BINE , A SCAPAT DE DIAREE , DAR GAINATUL DE PORUMBEL , TREBUIE CURATAT FOARTE BINE CU DERO SI CU CLOR , CA SA NU SE I-A VRE-UN VIRUS DE LA PORUMBEL LA OM .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  23 februarie 2020 22:26

  AM AUZIT , CA BACTERIILE TRAIESC IN HIDROGEN , HIDROGENUL EXISTA IN UNIVERS , LA FORMAREA STELELOR . SAPTAMANA ACESTA AM VAZUT O STEA PE CER CARE LUMINA FOARTE TARE CU O CULOARE BLEU , CAM 30 DE SECUNDE LUMINA FOARTE TARE DUPA CARE EXISTAU CATEVA ZECE SECUNDE , CAND STEAUA RESPECTIVA LUMINA MAI SLAB , DIN CE IN CE MAI SLAB , DUPA CARE LUMINA MAI PUTERNIC ! ACEASTA INSEAMNA CA STEAUA RESPECTIVA I-SI ALIMENTA ENERGIA DIN IMPREJURUL SAU , PENTRU A LUMINA MAI PUTERNIC , IAR TERRA CRED CA SE ROTESTE IN ASA FEL INCAT , ESTE SPRE PARTEA DE EST , TINDE , SA SE ROTEASCA .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  22 februarie 2020 19:17

  AVAND FEREASTRA DESCHISA , LA MINE LA BAIE , PE PERVAZ , IN DREPTUL FERESTREI LA BAIE DOARME UN PORUMBEL ! LA ORELE 1900 SEARA . AVEA PENAJUL CAM ZBURLIT , PROBABIL CA PORUMBELUL , ARE UN PIC DE TEMPERATURA . CONSTIINTA MEA , MI-A ZIS SA LAS PORUMBELUL IN PACE SA DOARMA , PENTRU CA ESTE NOAPTEA , POATE PORUMBELUL , NU VEDE SA ZBOARE NOAPTEA , NU SE FERESTE DE MINE DELOC , ASA CA AM SA LAS PORUMBELUL , IN PACE SA DOARMA IN ACEASTA NOAPTE , PE PERVAZUL , IN DREPTUL FERESTREI MELE DE LA BAIE , CA POATE MAINE DIMINEATZA I-SI V-A LUA ZBORUL. LASAND TOT-ODATA TOATA NOAPTEA FEREASTRA DESCHISA , LA BAIE , CA POATE CA PORUMBELUL , CAUTA UN PIC DE CALDURA , DIN INTERIORUL LOCUINTEI . PANA MAINE , SA AUZIM DE BINE !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  19 februarie 2020 11:10

  ERA MAI BINE , PE VREMEA LUI CONSTATIN BRANCUSI ! CINE N-ARE UN CONSTATIN BRANCUSI , SA-SI CUMPERE , CUMINTENIA PAMANTULUI ! DAR DIN DAR , SE FACE RAIUL ! CUM PREA BINE A MAI FACUT CONSTATIN BRANCUSI , COLOANA INFINITULUI !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  15 februarie 2020 21:22

  VECINII STAU NOAPTEA CU LUMINILE STINSE SI SE UITA LA EMISIUNI , LA TELEVIZOR , SI EXISTA IMPRESIA CA S-AU CULCAT DEVREME , CAND LA BLOCURI SE VAD TOATE LUMINILE STINSE . DAR CU LUMINA IN CASA , STINSA , EXISTA RADIATIILE PREA PUTERNICE LA OCHI , DE LA ECRANUL TELEVIZORULUI .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  15 februarie 2020 19:31

  CE BINE ESTE , CA A FOST POSIBIL , SA VAD IN RELUARE , 2 INREGISTRARI DE LA ROMANII AU TALENT . EXTRAORDINAR COPILUL , CE A FOST IN STARE , DE A FACE CALCULE IN TIMP CE RECITA O POEZIE ! EXTRAORDINAR DE A FACE 2 LUCRURI DEODATA ! EXTRAORDINAR DE A GANDI SEPARAT DEODATA !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  15 februarie 2020 18:52

  IERI SEARA IN DATA DE 14 FEBRUARIE 2020 , M-AM UITAT LA TELEVIZOR , PANA LA ORELE 2230 , LA ROMANII AU TALENT . DAR PENTRU CA AM VAZUT CA CEILALTI VECINI S-AU CULCAT SI ERAU LUMINILE STINSE , AM ZIS , CA ESTE TALENT LA SOMN , SI M-AM CULCAT SI EU , IAR DUPA ACEEA ASTAZI DE DIMINEATZA , Mi-A PARUT RAU , CA M-AM CULCAT PREA DEVREME , SI AM PIERDUT OCAZIA SA VAD MAI MULTE , LA ROMANII AU TALENT . CE SA AFLU EU MAI MULTE DESPRE , ROMANII AU TALENT DE LA VECINI , IAR DE LA VECINI , NIMENI NU-MI ZICE NIMIC , CE A SPUS MAI MULT IERI SEARA , LA ROMANII AU TALENT . ANII AU TRECUT , OAMENII AU IMBATRANIT , IAR TALENT ESTE DOAR LA SOMN , IAR A DOUA ZI DE DIMINEATZA , ESTE CAM CA NISTE NESTIUTORI . ASTA ESTE VIATZA , DACA TE IEI CE FACE CEILALTI VECINI , DE A DOARME , SI DE A RAMANE PANA LA URMA , CA UN NECUNOSCATOR , CAM , CA UN PUI CARE SE UITA SI ESTE CAM CA UN NESTIUTOR , CE SE PETRECE IN LUME !

  raspunde comentariului
+