HomeTechFacebook umblă cu țeapa

Facebook umblă cu țeapa

E păcat să ai o companie care leagă milioane de oameni de pe mapamond, produce revoluții și torente de poze tembele cu politicieni români, iar tu să o folosești ca un valutist de Ferentari. Din păcate, pentru toată averea lui 27 de miliarde de dolari și actele sale de caritate, caracterul real al lui Mark Zuckerberg iese din când în când la iveală ca un coș cu puroi pe o frunte curată ca lacrima.

Înainte să vă povestesc despre ce e vorba, vă invit să vă uitați la următorul videoclip, postat pe canalul de YouTube, Veritasium. De-obicei, tipul care are Veritasium se ocupă de știință, iar asta se vede în cele ce urmează:

Pe scurt, de fiecare dată când vrei să promovezi o pagină de Facebook prin canale oficiale, băgând bani în compania lui Zuckerberg, iei o țeapă care l-ar face și pe Sorin Ovidiu Vântu să se-nverzească de invidie, dacă n-ar fi deja verde la față din cauza mâncării din închisoare.

Ideea e că like-urile alea în plus pe care arunci cu dolari vin de la oameni aparent plătiți să pretindă că sunt fanii unor mii de pagini pe Facebook. Ăștia sunt inutili, pentru că, deși se pun la numărul de like-uri al paginii, ei, de fapt, nu se vor mai uita în viața lor pe postările tale. Facebook îți distribuie postările la început doar câtorva oameni, ca să vadă dacă merită să le piardă vremea și altora cu ideile tale. Asta înseamnă că, dacă ai ghinion și postările ajung direct la câțiva falși de-aștia, o să te trezești că deși ai 50000 de like-uri, postările tale ajung să aibă un reach de o sută de persoane. Pentru că niciunul din asiaticii săraci angajați de Facebook să genereze like-uri false nu-i interesat de ce dracului ai tu de zis acolo.

Poate că nu sună așa rău, dar gândiți-vă că există companii care baga milioane de dolari în sistemul ăsta, crezând că așa fac „engagement”. Ha, „engagement” cu un public care probabil că nici nu știe engleză!

Trece printr-o o perioadă din ce în ce mai dificilă sărmanul Mark: au apărut niște stenograme online în care acesta nu-i așa prietenos precum pare, iar rețeaua lui de socializare începe să fie evitată de adolescenți, care nu vor să aibă treabă cu părinții lor. Parcă văd că o să primească telefoane de la alde „Coca-Cola” pentru afacerea asta dubioasă cu like-uri. Poate-i cer despăgubiri mari și-i închid. La cât de prost i se mișcă Facebook-ul, nici nu mi-ar părea așa rău.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare