HomeFeatured home 2Inițiativa România Liberală, sau despre unificarea Dreptei care începe...

Inițiativa România Liberală, sau despre unificarea Dreptei care începe cu stângul

În vreme ce unul dintre avanposturile Dreptei politice din România, Mișcarea Populară, se preocupă de criticarea promovării alcoolismului în imnul stațiunii Mamaia (asta în timp ce căpitanul spiritual al mișcării ține lecții despre câte cuburi de gheață merg mai bine într-un pahar de whiskey), Vlad Moisescu, proaspăt ales președinte al Inițiativei România Liberală, vrea unitate în Dreapta româneasca, și asta cu sigla Popularilor europeni.

Nici nu mai contează acum că acest IRL, asemenea Forței Civice sau PNȚ-ului, are dimensiunea unei scări de bloc care adună câteva zeci de oameni. Mai relevant e altceva. Nu mai departe de acum vreo 10 luni, unul dintre patronii spirituali ai IRL, Călin Popescu-Tăriceanu, declara, la Antena 3, că Băsescu trebuie suspendat pe motiv că l-a nominalizat pe Ponta premier, deși a jurat pe verde natural că n-o să facă asta în viața lui. În același timp, Vlad Moisescu și Chiliman, foști maharajahi pe la organizația Sectorului 1 a PNL, se lăudau cu procente-record în procesul de suspendare cam ilegal și dubios al marinarului Băsescu. Acum, brusc, și-au regăsit cu toții iubirea față de Dreapta și statul de drept, deși, cel puțin doi ani de zile, au stat bot în bot cu socialiști de toate felurile.

Dacă soarta Dreptei românești stă în caricaturi de tipul IRL sau Mișcarea Populară, atunci liberalii de bună credință (căci de conservatorii populari nu-mi prea pasă) pot lua o pauză. Asta cel puțin până când voi reuși să înființez P.U.L.A. (Partidul Ultra Liberal Anarhist).

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare