HomeSocialEt si cetera socialaLege să fie, dar fără discriminare și xenofobie, că...

Lege să fie, dar fără discriminare și xenofobie, că vă ia mama Ioropa la bastoane!

Hotărâtă, până mai ieri, să pună capăt furtului de capace de canalizare, mobilier metalic stradal și chiar șine de tramvai, de la liniile periferice dezafectate, Primăria Capitalei amenința că va sancționa drastic făptuitorii, în general minoritari, confiscându-le atelajele cu care au luat cu asalt rematurile și umplându-i cu amenzi uriașe, a căror neplata ar putea atrage executarea silită și evacuarea din imobilele pe care le populează.

În consecință, îngrijoraţi că şi-ar putea pierde nu doar căruţele proprietate personală, ci şi stocurile de fer adunate cu trudă de pe bulevardele bucureștene sau palatele cu turnuleţe pentru care numai ei ştiu cât au dat cu tira pă Jermania sau Londra, reprezentanții Uniunii Progresiste a Romilor cu Inițiativă au înaintat un memorandum către forurile Uniunii Europene, avertizând Bruxellesul că rumânii sunt puși pă discriminare baro, încercând rasist și xenofob să-i transforme de-a dreptul în robi ai metodelor licite de câștigare a traiului.

Dom’le, sunt de acord să se expropreeze, că pe noi nu ne afectează, le-a explicat suplimentar europenilor un cetăţean bronzat chiar şi înainte de începerea sezonului estival. Păi, ce, noi avem fro propretate, mânca-ţ-aş cardu’ matale? N-avem! Io locuiesc cu famelia în Centrul Vechi de trei generaţii şi n-am avut niciodată acte pe casă, da’ ne-a lăsat toţi să şedem acolo, şi Ceauşescu, şi Băsescu, şi domnu’ Oprescu, trăi-i-ar bisturiu’ ăla deştept, și coana Gabi, slăvit să-i fie bulibașul ăla Voluntar! Nu mai zic de Halaicu şi de Lis, care era d-ai noştri! Da’ acu’, de când pletosul ăla din Primărie s-a lepădat liberal de progresism, ne e frică să nu ne confişte Polițea Locală capacele de canal, că ne-a nenorocitără! Matale ai idee câtă muncă e să scoţi un capac din ăla, că le-a înţepenitără ăştia de zici că are aur pă ele! Asta-i dreptate până la capăt? După ce i-am votatără ca proştii, io încă şi de vreo zece ori, ei acuma ce face, ne confiscă munculiţa, că n-avem acte pe ea? Da’ cine-ţi dă, frăţâcă, acte pe un capac de canal?”

Confruntată cu asemenea situație, și la presiunile instanțelor europene, se pare că Primăria Capitalei ar urma să mai îndulcească un pic normativele municipale, aplicarea legii urmând să se facă într-o variantă mai soft. Astfel, nu vor mai fi confiscate capacele de canal ciordite fără martori, vor fi luate pe sus de către firmele specializate doar căruţele prinse circulând pe bulevardele centrale cu mai mult de 180 km/h, în vreme ce palatele cu turnuleţ care nu se încadrează în PUZ-ul local nu vor fi confiscate, ci se va modifica PUZ-ul, proprietarii de case normale, româneşti, din jurul palatelor respective fiind obligaţi să-şi facă şi ei locuinţe la fel de înalte.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare