HomeActualitateNu avem I.Q prea mare, dar stăm bine la...

Nu avem I.Q prea mare, dar stăm bine la valuare!

O hartă a IQ-ului european ne situează în clasamentul pe naţiuni nu doar geografic la periferia continentului. Cu un falnic 91 pe capota căruţei suntem chiar şi sub bulgarii despre care noi ştiam că fac calculele aritmetice numărând castraveţi. Materialul a stârnit, bineînţeles, indignarea românaşilor văzători de conspiraţii în orice statistică neavantajoasă pentru RO. E şi harta asta tot un atentat la mândria românilor, care se ştie bey că e pintre cei m-ai inteligenţi dă pă lume.

Noi ne-am adus aminte brusc de sondajul conform căruia 47% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Terrei şi de cozile la pupat moaşte şi microfoane, la grămadă. Dacă ne gândim şi la cum votează românii, 91 ni se pare o cifră măsluită în sus, într-o ţară unde majoritatea e convinsă că Gâdea îl surclasează la IQ pe Pleşu. Reacţiile pomenite adineauri sunt normale chiar şi din punctul de vedere al deşteptăciunii populare, aia de ne spune că prostul numai fudul e prost destul. Măreaţa cifră nu-i doar rezultatul zestrei native a etnogenezei, ci şi urmarea strădaniilor de a face învăţământ cu plicul în chiloţii profesoarelor. Fabricile de diplome apărute după ’90 au completat procesul început pe vremea comuniştilor, când un IQ mare al poporului era un atentat la siguranţa naţională.

Da, fraţilor, s-o spunem drept şi în faţă p-aia dreaptă: suntem proşti pe ansamblu şi ne mândrim cu asta! Să nu ne mai fudulim cu succesele olimpicilor şi ceva performanțe ale Simonei Halep; puţinele vârfuri depăşind mediocritatea au sub ele lanţuri întregi de prostie şi incultură, armate de tăntălăi fugind încă de bancomat ca dracul de moaştele lui Daniel. „Comentariile” gânditorului mioritic contemporan pe internet colcăie de agramatisme şi dau cu cratimele numai pe lângă poarta limbii române. La schimb, toţi autorii lor sunt încântaţi de dăştăptăciunea proprie şi talentul inegalabil al lui Guţă & Co. Asta-i situaţiunea, mergem cu ea înainte: viitor de geniu ţara noastră are, şi prevedem prin secoli un IQ mai mare! Până atunci, hai noroc şi să-i dea Domnul sănătate şi rating mare românului adevărat Capatos!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare