HomeActualitatePe drumul dintre sticle ce trece prin Vaslui...

Pe drumul dintre sticle ce trece prin Vaslui…

Recent, știrea conform căreia un vasluian de 70 de ani a fost condamnat la patru ani închisoare cu suspendare, deoarece l-a omorât în bătaie prietenul său de pahar, în vârstă de 80 de ani, a trecut ușor neobservată, având în vedere frecvența unor asemenea incidente în celebra deja zonă geografică a României. Anchetatorii și presa nu au dezvăluit, însă, partea cea mai interesantă a istoriei, anume faptul că cei doi se aflau la băut în casa agresorului și invitatul îi făcuse avansuri deoacheate mamei de 92 de ani a partenerului bahic.

La proces, acuzatul a susținut că mama sa tocmai le servea o plăcintă poale-n brâu celor doi, moment în care prietenul a formulat o remarcă nepotrivită cu referire la poalele femeii, ridicându-le concomitent cu o palmă pe posteriorul doamnei. Asta după ce venise cu mâna goală la întrunire și consumase pe socoteala gazdei. ”Tânărul” de 70 de ani afirmă că i-a aplicat și el doar un pumn între coaste obraznicului, acesta înecându-se cu tulburelul pe care-l degusta.

Instanța a constatat neintenționalitatea întâmplării, luând în considerare și că acuzatul era, în comparație cu ceilalți prezenți la fața locului, minor. S-a aplicat pedeapsa cu suspendare urmărindu-se reintegrarea socială a făptuitorului, care a prezentat la proces și carnetul de școală cu note bune la toate materiile. Mamei i se va asigura consiliere psihologică în urma incidentului, mai ales că șocul a făcut-o să se comporte inexplicabil. Dânsa a avut un comportament neașteptat, lovindu-l cu făcălețul pe fiu și reproșându-i intervenția.

Surse locale bine informate, adică vecinii, susțin însă o versiune diferită. Doamna ar avea mereu o atitudine provocatoare față de invitații la băutură ai fiului, servind la masă fără sutien pe sub halatul de casă. Mai mult, obișnuiește să-i ciupească și să le adreseze ocheade, bătând apropouri cu tentă sexuală. Femeia este văzută zilnic dând de mâncare la păsări în ținută sumară iar asta face ca gardul din nuiele al gospodăriei să fie asaltat de pensionari ațâțați.

Unii merg chiar mai departe, acreditând ideea că tânărul condamnat intermediază favorurile sexuale ale mamei, acceptând plata în băutură. Victima făcuse imprudența să desfacă și sticla pe care o adusese ca recompensă, ceea ce a stârnit furia mijlocitorului. Dar varianta pare a fi numai o bârfă bazată pe un zvon răspândit de ultimul amant al doamnei, destituit din funcție după ce i se casase tot vinul din actuala recoltă.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare