HomeSocialEt si cetera socialaRomânul alternativ și școlile despre orice

Românul alternativ și școlile despre orice

Românul este, cu fiecare an, din ce în ce mai corigent la materiile de bază pe care le învață prin instituțiile de învățământ. Fie că e vorba de limba, de istoria proprie sau de geografia spațiului în care, de voie – de nevoie, trăiește, tânărul băștinaș își rupe, anual, genunchii și dinții în ”capcanele” examenelor de capacitate sau de bacalaureat care, nu-i așa?, nu fac altceva decât să-i ”distrugă personalitatea încurajând educația rigidă”.

La nivel de metodă alternativă, românul este, însă, cu adevărat campion. Consumă oricând cursuri despre orice, predate de tot felul de școli apărute pe unde nici nu gândești. E repetent la psihologie dar bagă cât cuprinde dezvoltare personală. N-a luat BAC-ul la română oral, dar merge la sesiuni de public speaking.

La fiecare colț de stradă, românul – victimă e așteptat de un formator din ăsta de caractere. Un ciupercar pus pe făcut bani frumoși pe spatele unor speriați de bombe. Nu există problemă, mai ales emoțională, pe care un guru să n-o vindece pe un ton calm, cu muzică ambientală pe fundal și prin fum de bețișoare parfumate.

Toți te freacă la melodie (aia Zen) să îmbrățișezi „sinele” și să-ți lași eul să respire, să se dezvolte, să umble dezbrăcat de strânsoarea socială și să-l lași să crească. Astea-s niște prostii vorbite de unul care stă toată ziua și se freacă inghinal pe banii tăi. Din banii tăi el își permite să-și lase eul să se manifeste peste tot, pe gresie, faianță și-n șervețele. Tu nu poți asta pentru că trebuie să acoperi locul gurului care stă și-o freacă. Poate dacă s-ar implica și el în societatea asta n-ar trebui unele furnici să tragă și pentru boemii lui „expresia sinelui”.

Paradoxal, în ziua de azi, tot mai multe femei merg la cursuri care le învață… cum să fie din nou femei. Interesant. Când vreodată a uitat o femeie să fie femeie? Brusc au început doamnele să urineze din picioare? Da, sunt câte unele care vorbesc de zici că au nu una, ci două perechi de accesorii bărbătești între picioare, dar alea, de fapt, nici nu prea vor să aibă treabă cu genul. Vor doar să fie remarcate și băgate în seamă, degeaba le îmbraci în rochițe roz și le spui să ridice tacticos un deget când beau un pet de Burger.

Ce nu înțelege românul – victimă este faptul că oamenii trebuie să își trăiască viața așa cum e, cu realizări și eșecuri, cu temeri și cu frici. Iar unii dintre noi chiar trebuie să se împace cu gândul că sunt niște ratați. Nu trebuie să fim toți bijniss meni de succes, mari gânditori și mari creativi. Ba din contră, ne ridicăm așteptările și vom ajunge să creadem, toți proștii, că după două cursuri merităm ceva mai bun în viață.

Greșit. Unele lucruri nu se învață. Se și simt. E ca-n sex, la femei. Dacă n-o ai în tine nu se pune.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare