HomeTechSubmarinul Delfinul devine cea mai scumpă banană de pe...

Submarinul Delfinul devine cea mai scumpă banană de pe litoral!

În perspectiva deschiderii sezonului estival, conform estimărilor autorităților, începând cu 1 iulie, submarinul Delfinul, singura navă românească de acest tip, aparţinând Forţelor Navale Române, ar putea asigura un ”push” la nivel de încasări bazate pe creșterea interesului turistic, fapt pentru care a fost programat urgent pentru a intra în reparaţii.

Lucrările se vor executa în Şantierul Naval Constanţa. Pe devizul de lucrări se regăsesc operaţiuni cum ar fi sablare şi vopsire operă vie, înlocuire tablă osatură, reparaţie şi recondiţionare autoclave şi pompe de aer comprimat, dar și înlocuirea grupurilor de propulsie cu un motor pe aburi. Acesta va alimenta 4 noi zbaturi prin funcționarea cărora va fi posibilă intrarea submarinului în circuitul navelor de agrement.

Condamnat să nu mai poată intra niciodată în imersiune, din cauza uzurii setului de acumulatori, Delfinul – poreclit cu duioşie de marinarii militari “Pandele” – zace deocamdată în Dana Zero a portului Constanţa dar, mulțumită alocărilor bugetare care vor asigura fonduri pentru retehnologizare, va putea fi folosit în acest sezon estival pentru plimbarea turiștilor pe mare, între Constanța și Vama Veche.

Construit la Nijni Novgorod, în fosta URSS, Delfinul va fi practic cea mai scumpă banană călăribilă de turiști pe valurile Mării Negre. În anul în care a fost predat României, 1985, preţul său a fost de 80 de milioane de dolari americani, fiind plătit, integral, în alimente.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare