Vacanțe Sunny Beach

Desi constructiile au inceput in anul 1958, in ziua de astazi Sunny Beach este unul dintre cele mai mari si deosebite resorturi de vacanta din Bulgaria si, totodata, din Europa de Est. Initial, el a fost conceput ca o statiune pentru bulgari, dar a devenit, de-a lungul timpului, cel mai mare centru de vacanta din Bulgaria si, totodata, unul dintre cele mai vizitate resorturi din aceasta parte a Europei.

La inceput, intreaga zona era cuprinsa de o padure deasa, dar dupa investitii masive, de aproximativ 75 milioane de Euro, despadurirea a dus la crearea resortului pe care multi europeni il viziteaza an de an. Acum, in secolul XXI, Sunny Beach reprezinta un punct esential pentru economia din Bulgaria. Acest lucru se datoreaza, in mare parte, dezvoltarii infrastructurii, cum ar fi prin inaugurarea autostrazii „Marea Neagra”, dar si prin implementarea mai multor linii de autobuz ce au ca destinatie celebrul resort, din Varna, Burgas si Sofia.

La doar cativa kilometri de statiune putem gasi Nasebar, o asezare unica in Bulgaria, aceasta fiind un resort vizitat, mai ales, de cei care iubesc cultura si istoria. Nasebar, un oras antic de pe coasta Marii Negre, ce are si in ziua de astazi o populatie ce depaseste 10.000 de locuitori, gazduieste un numar foarte mare de cladiri vechi, ce au fost restaurate pentru a conserva si, totodata, imbunatati aspectul exterior al zonei. Aici au fost gasite urme de asezari umane care dateaza inca de acum 4000 de ani, din perioada tracilor. Istoria bogata pe care acest petic de pamant o poarta este vizibila la orice pas in Nasebar, putand gasi o sumedenie de cladiri vechi, cum ar fi: Moara de Vant de Lemn de pe Isthmus, Biserica „Christ Pantokrator”, Biserica „St. John Aliturgetos”, Biserica „St. Sophia”, Casa Veche si zidurile vechi ce inconjurau orasul.

Sunny Beach este renumita pentru hotelurile ei aflate pe o plaja larga si nisipoasa, promenade generoase pline de terase, hoteluri si cluburi.

Clima din Sunny Beach este una similar cu cea pe care o avem in Romania, sezonul estival tinand din Mai pana in Octombrie, cu temperaturi ce oscileaza intre 20° C si 35° C. Pe teritoriul sau putem gasi 2 parcuri acvatice: Action Aquapark si Sunny Beach Amusement Park. Primul se afla in partea de Vest a resortului si este vizitat, de obicei, de familiile cu copii, datorita modalitatilor de petrecere a timpului liber. Pe teritoriul sau gasim multe oportunitati de petrecere a timpului liber, de la tobogane de apa, pana la poduri din lemn ce au peste 100 de metri lungime. Sunny Beach Amusement Park este un resort ceva mai complex decat primul exemplu. Aici, pe langa parcul acvatic, gasim si atractii pentru cei care doresc sa isi mareasca nivelul de adrenalina, cum ar fi un roller coaster, dar si pentru cei mici, prin exemplul unei sali de jocuri de tip arcade.

Sunny Beach este, fara nici o urma de indoiala, cel mai complex resort de acest gen de pe coasta Bulgariei si nu este de mirare ca acesta primeste, an de an, milioane de turisti ce provin nu doar din partea de Est a Europei, dar si din Vest.

Daca sunteti in cautarea unei vacante in Sunny Beach nu uitati sa vizitati TripMe.ro pentru a vedea ofertele si reducerile disponibile la hotelul dorit.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare