HomeTechBloguim, feisbucim şi ne veselim (3)

Bloguim, feisbucim şi ne veselim (3)

Panică teribilă printre amatorii de emisiuni tabloide, după ce s-a aflat că Dan Capatos, realizatorul „Showului păcătos”, ar fi ajuns la spital din cauza unor probleme de sănătate. Pe când telespectatorii se întrebau, panicați, cu ce o să-și țină neuronul ocupat la miezul nopții, iar asistentele lui Capatos cochetau deja cu revenirea la vechea lor meserie de bază, gurnalistul a revenit, cu o precizare concludentă: ”Trebuie să le mulțumesc medicilor de la două spitale importante, care și-au dat mâna să mă aducă la o față comercială. Eu am o alergie și, din când în când, mă umflu”. Domnu Dan, dacă știi că ai alergie, nu mai mânca și tu orice prostie, rămâi doar la rahat, că din ăla consumi de ani de zile și poți fi sigur că-ți priește. În altă ordine de idei, să știi că eu n-am motive să le mulțumesc medicilor: ți-or fi dat ei o față comercială, dar, dacă voiau, într-adevăr, să îți facă un bine, îți transplantau pe față pielea de pe buci, să ai și tu un obraz mai fin.

Pe pagina lui de Facebook, între o poză cu un cățel și una cu un fotomodel, politicianul Codrin Ștefănescu postează, din când în când, citate celebre, care sunt, evident, apreciate și distribuite de corul adulatorilor. Unul, de dată recentă, ne-a atras atenția: „Când uși binecuvântate se deschid de la sine în fața ta, să știi că Dumnezeu a intervenit pentru tine”. Domnu’ Cordin, pardon, Codrin, mare atenție la ce vă doriți și cum vă aplecați, că știți doar citatul ăla și mai celebru din Coelho, cu universul care conspiră să-ți împlinească dorințele: vorbele astea cu ușile care ți se deschid în față cred că nici un politician n-ar trebui să și le pună pe Facebook, să nu cobească. Păi mai știi cum te calcă băieții de la DNA și te trezești că ți se deschide în față o ușă metalică uriașă, cu lacăt și vizetă, de te întrebi dacă pentru tine n-a intervenit Domnul Dumnezeu, ci mai curând Doamna Codruța Kovesi?

Mereu scrofuloasă la datorie, vorba lui nenea Iancu, doamna literelor românești, Maria Grapini, face un apel de suflet la alegători: ”sa fie uniți in a alege pe criteriul valorii si nu a mărimii partidului!”. Lăsăm deoparte faptul că înainte de ”mărimii” trebuia scris ”al” și nu ”a”, pentru că, probabil, doamna europarlamentar era emoționată, și remarcăm justețea spuselor ei: într-adevăr, deși se spune că mărimea contează, în politică acest lucru nu-i adevărat. Dovada o reprezintă chiar noul partid înființat de duduia Grapini, care e mic, dar jucăuș și care, speră fondatoarea ei, va reuși să intre în Parlament, asta dacă nu o să se risipească precoce. Și tot din puțul gândirii minunatei doamne, cităm: ” Responsabilitatea este foarte mare in acest an ,a fiecărui cetățean ,pentru ca intr-o țara democratica doar prin alegeri putem schimba pe cei care vor conduce in viitor”. De înțeles, am înțeles că doar prin alegeri se mai poate schimba ceva în țara asta, dar de unde să știm noi cine o să ne conducă în viitor, ca să-i putem schimba de pe acum, că doar nu suntem cu toții Mama Omida, ca duduia Grapini?

Sau ca domnul Victor Ciutacu, care, într-o postare de pe blogul personal, ține să ne anunțe că știa de mult că zilele lui Gelu Diaconu în fruntea ANAF sunt numărate: „Când toată lumea era excitată de marele caz de corupție în care-i băgat Mădălin Voicu, am scris că ținta e Gelu Diaconu de la ANAF și că va fi ras din funcție în maxim două zile. Am greșit, a durat o singură zi. Mai aștept ca divizia de presă a statului de drept să ne anunțe, după ce a curățat la pachet cuplul Medelin-Nicky Scorpion, cine trebuie să fie noii lideri legitimi și recunoscuți ai țigănetului”. Vai, urât limbaj folosești, faraoane, pupa-ț-aș ochii ăia de ciută cu dosul palmii, adică distinsa comunitate romanes din România tu o numești țigănet? Ai grijă, că se supără colecționarii de fer vechi și artă modernă pe matale și parcă văd că-ți ciordesc ochelarii din mers, de te lasă în ceață tocmai în an electoral!

Articol apărut în Academia Caţavencu, nr. 2 (1201) – 22 februarie-6 martie 2016

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare