HomeVedeteChef cu șefi la „Master Chef”

Chef cu șefi la „Master Chef”

 

Emisiune de gătit sau de meltenit? Trei chefi sau trei bucătari? Vom vedea în continuare.

 

Îmi place „Master Chef”. E cu haleală, iar eu am copilărit în anii ’80, când auzeam de carne doar în fața blocului, la fotbal. Dar sunt și chestii care nu-mi plac la „Master Chef”. De exemplu…

Juriul. Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Nu le contest valoarea de bucătari, pentru că n-am auzit de ei ca bucătari. Dar, pentru niște bucătari, mănâncă prea multă fasole și asta se simte la fiecare emisiune. Știu, ăsta e formatul internațional, așa trebuie să fie ei, duri. Păi da, duri, nu melteni.

În primul rând, faza cu „chef”, cu pronunția atât de dragă românilor – „șef”. Concurenții sunt obligați să se adreseze membrilor juriului cu „chef”: chef Cătălin, chef Sorin, chef Florin. De câte ori îi aud cu „șef” în gură, mă gândesc la secretara care se udă toată că are carte de vizită cu assistant manager și la femeia de serviciu care e operator mop la departamentul Hygiene. Băi, șefilor, sunteți bucătari și nu vreți să pricepeți că nu e nimic rău în asta!

Tratament cosmetic cu ciorbă de perișoare

Apoi, atitudinea. Cătălin Scărlătescu, bucătarul negricios și chel, are o atitudine de interlop. Probabil că la el în cartier toacă ceapa cu sabia ninja și bate șnițelul cu bâta de baseball. Cât despre concurenți, pe-ăștia îi înjură profesionist și zvârle cu farfuriile în ei ca un ninja cu steluțele. Sorin Bontea, bucătarul negricios și uscat, nu expiră aer, ci rășini. Din cauza excesului de rășini, de câte ori gustă din vreun preparat, îi vine să verse. Dar el n-ar vărsa ca toți oamenii, cu fața schimonosită de durere și greață, nu, el ar borî indignat. În fine, Florin Dumitrescu, băcătarul bucălat, cu pletuță de licean. Ăsta mă enervează cel mai tare. Pletuța de licean se explică prin faptul că e aproape licean, adică are doar 24 de ani. De la înălțimea celor 24 de ani, șeful Dumitrescu își permite să-și bage făcălețul în toate oalele mamelor concurenților, fie ei trecuți de 50 de ani. De-aia nu particip eu la „Master Chef”. La prima înjurătură, i-aș face mască cosmetică cu ciorbă de perișoare.

Dish-ul are plating sau invers?

Și mai e ceva. Show-ul de prost gust primează în fața concursului. Așa se face că la fiecare ediție am avut câte o piți cocălăreasă, acceptate doar pentru că sunt tari de gură și provoacă scandaluri printre concurenți. Tot din rațiuni de show, sunt promovați, de exemplu, vietnamezii sau camerunezii. Să se uite melteanul la TV și să râdă de accentul ăluia. Și încă ceva: terminați cu „dish”-urile, „plating”-urile, „topping”-urile și alte „ing”-uri, că-s penibile. Sau aranjarea mâncării pe farfurie spun doar țăranii ăia de bucătari? Că, de, voi sunteți chefi.

 

Publicat în AC, NR. 20

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare