HomeTechMituri suburbane: Site-urile cu, pentru și despre femei

Mituri suburbane: Site-urile cu, pentru și despre femei

Valentine's Day sau, mai precis Ziua Îndrăgostiților, bate la ușă. Și mai precis, pentru că o zi nu are cum să sune la interfon, hidosul îngeraș subdezvoltat Cupidon e deja în pragul ușii noastre gata să ne înfigă, mișelește, fără niciun aviz în prealabil, o săgeată magică între bucile curului. Mi s-a părut, deci, o bună oportunitate să robotesc printre saiturile de gagici pubere și femei bătrâne. Cred în adâncul bărbăției mele că femeile normale nu accesează astfel de lăcașuri îmbietoare doar pentru oameni excesiv de frustrați cu ei înșiși. La o primă aruncare de ochi am fost dezamăgit. Mă așteptam ca sfaturile, pentru cuplurile care au nevoie de o zi specială ca să-și aducă aminte că se iubesc, de ce, dacă, cum etc, să curgă cu nemiluita. La o a două aruncare de ochi, ambii, am găsit ce căutam.

Mentalitatea bărbaților

Primul material care mi-a atras atenția a fost unul în care se explicau presiunile sociale la care bărbații sunt supuși și din pricina cărora mulți dezvoltă un concept de macho. Bine, ce-am zis eu aici pare complicat, acolo era mult mai simplu. Pe scurt, de ce bărbatul se simte constrâns să impună o imagine de bun la toate, dur, care nu suferă bla-bla. Articolul are dreptate. Societatea tradiționalistă, în special în România, impune un astfel de comportament printre bărbați. Pe de altă parte, cine e responsabil de el? Nu cumva avem mult prea multe femei care își educă astfel băieții? Mă amuză însă că nu se vorbește de femei. Femeile care sunt la fel de retrograde din punct de vedere al mentalității. Păi, numeri pe deget femeile cu inițiativă în cazul unei relații. Nu, trebuie să aștepte cuminte, să vină el la ea să-i bage lalele sub bancă și să-l întrebe de parcă n-ar ști cine "Mihai, tu ai fost?" Ați văzut voi vreo femeie să schimbe o priză, o siguranță dacă are bărbat? Să sară la bătaie pentru iubit? Nu! Atunci nu mai dați vina pe bărbați că au o mentalitate de sat, că și voi o perpetuați.

Depresia este bună. Dacă mergi până la capăt!

Al doilea articol genial, venit din partea unei specialiste în dezvoltare personală, vorbea despre șase motive pentru care depresia e bună. Depresia nu e bună în nicio lume posibilă. Depresia este o boală, un dezechilibru chimic la nivelul tărtăcuței pe care autoarea clar n-o folosește, care, netratată, duce la necurate. Să fii "treinăr" și să nu faci distincția între depresie și o stare de tristețe, "deprimare", e penibil. Dar, dacă așa crede ea, am și eu un un singur motiv bun pentru noi, ceilalți. Dacă ești în depresie, mergi până la capăt, aruncă-te de la etaj și lumea va fi mai bună. Întotdeauna suntem bucuroși să curățăm "bazinul" genetic, vorba englezului.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare