HomeVedeteMuze care dau din buze: Delia feat. Bibanu Mixxl...

Muze care dau din buze: Delia feat. Bibanu Mixxl – La fel

După atâtea şlagăre cu mare, răcoare şi animatoare, uite că s-a gândit cineva să scoată şi cântece în alt registru, alegând unul social. Nu încape îndoială că la anu’, pe vremea asta, politicienii, indiferent că sunt de stânga de dreapta, sau ambidextri, vor face coadă la uşa Deliei şi a băieţaşului de cartier ce-şi zice Bibanu Mixxl, cerându-le dreptul de a le folosi cântecul în campania electorală. Căci „La fel“, şuşa lansată recent de acest cuplu de bis al şoubizului autohton, are toate ingredientele unei dedicaţii făcute pulimii de către mahării din politică – şi cum ar putea fi altfel, când refrenul său este „Hey, iee, peste tot suntem la fel, indiferent de haine sau portofel“?

Încă din start, junele Bibanu ţine să prezinte realităţile patriei, pe un ton elegiac, cu trimiteri vangheliene: „Aici facem şi la parastas paranghelie, râdem la fiecare pas, tot globul ne ştie. Şi da, îmi place şi mie la grătare, românul la mâncare face taxi din Salvare“. Să recunoaştem, o prezentare mult mai realistă decât cea făcută la „Top Gear“, dar având, totuşi, hibe: am vrea noi să ne ştie globul doar ca pe „ăia care râd din orice“, dar din păcate ne cunoaşte şi drept „ăia care fură din orice“! Confuzia e întreţinută nu doar de tabloidele englezeşti, ci şi de Bibanu&Delia, care afirmă: „Fugim pe-afară şi ne trădează şlapii, căprioare din Carpaţi îşi caută ţapii“. Bibane, nu ştiu cu ce zburătoare te-ai întors tu din Franţa şi pe câţi euro, dar eu m-am întors cu o zburătoare cu patru motoare, gratis, şi chiar m-am uitat la pasageri: toţi aveau pantofi în picioare, praleo! Cât despre căprioarele din Carpaţi, fii serios! Or căuta ele ţapi, dar n-au pic de noroc, mititelele, şi doar de bizoni şi claponi au parte!

După atâta autocritică, artiştii simt nevoia să se mai şi laude puţin: „Şi nu vreau să plec, să le fac pe plac, Încep să cred că sunt a 13-a zodie din zodiac“. Ce deducem noi de aici? Deducem că Delia şi colegul ei de microfon au dat „Like“ la scrisoarea „studentei românce din Londra“ – o ştiţi, fătuca aia de bani gata care are un tată cu ochi albaştri – şi nu vor nici de-ai naibii să plece din ţară, deoarece sunt născuţi, evident, în zodia Boului de Pământ şi se mândresc cu asta. Iar laudele la adresa miticilor mâncători de mici nu mai contenesc până la sfârşitul melodiei: „Ne pricepem la toate şi reparăm tot, cu şi fără carte visăm la noroc, noi suntem peste tot în lume, campioni, oameni simpli sau fantome fără nume“. La drept vorbind, românul nu visează doar la Noroc, ci şi la Joker, 6 din 49 şi alte modalităţi de a se îmbogăţi fără să mişte un deget. Cât priveşte faza cu fantomele fără nume, dragă Delia, dă-mi voie să te contrazic: din câte ştiu, prezenţa moroilor româneşti n-a fost încă semnalată la Roma, Paris sau Madrid, ci numai în judeţele sudiste Olt, Teleorman şi Dolj!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare