HomeVedeteMuze care dau din buze: Elena feat. JJ –...

Muze care dau din buze: Elena feat. JJ – Până dimineaţa

Înainte de a analiza minunata melopee intitulată „Până dimineaţa“, se cuvine să facem câteva precizări pentru cei care au deschis mai târziu aparatele de radio: Elena, interpreta hitului, nu este nici Elena din Troia, nici aia din Pleşcoi, ci Elena Gheorghe, fata popii cea cu talent la cântat, iar JJ nu este, cum greşit s-ar putea crede, deţinutul-model Becali făcând ore de canto în folosul comunităţii, ci o pupăză nou-nouţă, de care, sincer, n-am auzit în viaţa mea, dar de care cu siguranţă voi mai auzi la Gherghe, Măruţă, Capatos ori, Doamne fereşte, la „Ştirile de la ora 5“, că tot acolo am auzit şi de Alexandra Stan.

Acum, că ne-am lămurit cine sunt artistele care cântă, să vedem şi ce cântă: evident, o melodie de amor, cu dor, omor şi dormitor, că aşa-i frumos şi place la puştime: „Şi când eşti gelos sau minţi frumos eşti totul pentru mine şi când eşti plecat, singură-n pat mi-e gândul doar la tine“, zice donşoara Gheorghe, care se transpune, în videoclipul piesei, în pielea unei liceence visătoare. Şi vă mai miraţi de ce nu iau loazele bacul şi au creierele ca mulţimea vidă? Păi, cum să-l ia, frate, când ele staaau şi se gândesc la iubi, în loc să se gândească la un Pitagora, la un Pascal, la o ipotenuză, la o funcţie bijectivă, sau măcar la Hortensia Papadat-Bengescu!

Iar asta nu-i nimic, ascultaţi refrenul, care e o invitaţie pe faţă la golăneală: „Viaţa e scurtă, să ştii, deschide larg ochii, du-mă unde vrei şi-acolo iubeşte-mă, baby!“ Iubeşte-o, baby, da’ cu grijă, că dacă rămâne cu burta la gură nici ministrul Pricopie n-o mai bagă-n examen! Strofele următoare cam tot pe-acolo se-nvârt: „Nopţile se-mpart la doi, facem numai ce vrem noi, până dimineaţa, atunci când soarele va răsări noi încă ne vom iubi la fel în fiecare zi, atunci când soarele va răsări“. Foarte drăguţ, să mai spună cineva că tinerii din ziua de azi nu fac nimic. Cum să nu facă? Fak toată noaptea, n-auziţi?

Aici intervine JJ, care cântă şi ea: „Maşină neagră, eşarfă, rezervorul e plin, roşu doar pe talpă, unde mergem nu ştim, eo, eo, eo, după noi cum fugim, unde mergem nici măcar nu plătim“. Carevasăzică, după ce bagă gonetă mare cu maşina, de-i urmăreşte poliţia cu nino-nino şi girofar, cei doi amorezi nici măcar nu au bunul simţ să plătească pe unde merg. Ce să mai discutăm? Bonnie şi Clyde, varianta mioritică! Frumos exemplu dai tinerei generaţii, Nuţico, ce ziceai că eşti, fată de popă? Plus că, dacă pun botul la ce cânţi tu acolo, tinerii ajung chiar în situaţii riscante. Tu spui „noaptea cade peste noi, tu îmi săruţi umerii goi până dimineaţa“, da’ nu-ţi dai seama ce se poate întâmpla? De atâta pupat de umeri, o să facă iubi buzele cât le are Mihai Gâdea şi atunci chiar nu-l văd bine de tot!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare