HomeVedeteMuze care dau din buze: Perfect fără tine –...

Muze care dau din buze: Perfect fără tine – Vama

În vreme ce maneliştii cântă „dăcât” de prieteni, bani şi duşmani, Tudor Chirilă, megastarul, modelul tinerei generaţii, conştiinţa trează a adormiţilor din politică, are o fixaţie cu marea: una-două, el pleacă pe Litoral. Îl lasă Raicu? Ţup! sare în maşină şi o taie pe A2 (nu pe Raicu, se-nţelege, ci aşa-i expresia!), ca apucat de streche, s-ajungă la Vama Veche. Se-mpacă iar cu Raicu? Şi-o bagă în maşină şi nu se mai opreşte până-n Vamă, să vadă scoica de aproape şi să pună urechea, buzele şi alte organe pe ea. De curând, Tudorică a mai scos un hit – „Perfect fără tine”. Ia ghiciţi cu ce e? Ei, da: cu mare, Vamă, gagică naşpetă şi, evident, cu el, luceafărul de dimineaţă al rockului românesc, pe care-l doare la başcheţi că e iarăşi mano solo!

Chirilă şi-a tras, pentru piesa asta, un fel de ciorap de lână pe cap, a băgat nişte ritmuri reggae şi o arde rastafarian, în timp ce duce o bunesă blondă la mare cu dubiţa şi îi ia şi pe colegii de trupă, înşiraţi pe drum, care la Lehliu, care la Feteşti. Piesa debutează cu scena deja clasică la acest mare harfist – ţigăneala cu gagica: „Nu mai urla, se-aude în bloc, am înţeles ideea, ai risipit iubirea cu un dobitoc!”. Fac pariu că astea deja nu mai sunt versuri din poetul Chirilă, ci înregistrarea live a ultimei păruieli cu topmodela Andreea – apropo, băi, Tudorică, dacă tot ai citat-o pe fată, i-ai dat şi ei măcar de-o apă plată cu lămâie din drepturile de autor?

Din refren remarcăm că anii au trecut, caloriferele au ruginit, dar Chirilă tot metrosexual rămâne. E la fel de îndrăgostit de el ca-n prima zi când s-a amorezat de manechină: „Fără tine e mai bine, am timp şi pentru mine! Perfect! Nu mă doare, piesa asta o cânt în drum spre mare”. Ca să vezi chestie: până acum, cum era prins în vreun scandal, Tudorică, în afară de „Mă doare-n pxxx!”, nu zicea nimic! Nici nu vă daţi seama cât mă bucur că nu-l mai doare nimic şi mă întreb cu ce s-o fi tratat, poate-i dă reţea şi lui Cheloo, de la Paraziţii, că şi-ăla se văita, săracu’…

Sincer cu el însuşi, Chirilă recunoaşte că şi-a înşelat gagica, fiindcă „am vrut şi eu să văd cum e să fii bărbat” – lucru de înţeles la un băbălău care, şi la patruj’ de ani, tot domnu’ Goe se crede! Pe final, melodia o dă din reggae-n rap, iar Tudorică – din Fanta-n Sprite şi din Sprite în Coca, aruncând cu filosofie-n noi: „Acum sunt singur în maşină, dar nu e supărare: decât premiant în închisoare, mai bine repetent în drum spre mare!”. Domnii de la MTV şi VH1, vă rugăm respectuos: nu difuzaţi melodia asta şi la Jilava, că sigur face nea Jiji pasiune pentru ea şi-n loc de imnuri cu vămile cereşti, îi pune pe ultraşi să asculte pe Ghencea numai Vama!

Publicat în AC, NR. 27

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare