HomeVedeteMuze care dau din buze: Uddi feat. What’s Up...

Muze care dau din buze: Uddi feat. What’s Up – Scumpă domnişoară

Când am ascultat melodia asta, de What’s Up mai auzisem, dar sincer să fiu n-aveam habar cine e Uddi. Aşa că m-am documentat şi am aflat că artistul poartă, în buletin, numele unei celebre dinastii de muzicanţi de culoare – clanul Udilă – fără să aibă însă vreo legătură cu aceştia. El a participat la la X-Factor, iar de aici şi până la colaborarea cu nişte „grei“ ai muzicii dance autohtone n-a mai fost decât un pas. Melodia „Scumpă domnişoară“ nu sună chiar rău, dar e suficient s-asculţi şi versurile ca să te întrebi de ce naiba n-au lăsat-o instrumentală.

Încă din prima strofă aflăm că artistul a avut o viaţă destul de tristă până s-o cunoască pe tinerica din titlu: „Scumpă domnişoară e prima oară când mă simt atât de bine“. Cum, măi, Udilă, ai 24 de ani şi nu te-ai simţit şi tu bine până acum? Da’ unde-ai crescut, frate, la mănăstirea de taici? „E ruptă din poveşti, e greu să n-o iubeşti şi mă-ntreb cum ar fi, s-o răpesc într-o zi, doar pentru mine“. Ei, află că şi noi ne punem întrebări, dragă Udilă, fiindcă suntem tare curioşi să aflăm: pentru sechestrare de persoană şi tentativă de viol câţi ani de puşcărie îţi iei? Artistul o ia apoi la sentiment: „Mersul de domnişoară, frumuseţea ei e rară, face spectacol pe stradă, toţi vor s-o vadă în acţiune“. N-aş fi bănuit niciodată că există un mers de domnişoară, voi ştiaţi? Din păcate, Uddi nu intră în amănunte, ca să ştim şi noi cum recunoaştem o domnişoară când merge pe stradă, nu de alta, da’ ca să ne ferim…

Aici intervine mult mai experimentatul What’s Up, care, la fel de amorezat de crudelă, nu stă s-o ardă platonic cu ea, ci pune problema direct, tranşant: „Ce faci tu e business, adică $$$, îmi ţii sentimentele, le pui la pivniţă, le ţii la rece sau ce se petrece?“. Carevasăzică, doar fraierul de Uddi o credea pe tipesă fată mare, când de fapt ea era extrem de bine înfiptă în realitate (şi nu numai!) şi făcea dolari exploatând sentimentele fraierilor. Dar nici măcar What’s Up nu-i scutit de problemele cu corazonu’: „Mi-a îngheţat sufletul dacă nu te văd zece minute pe zi în fiecare zi. Te-am văzut aseară-n vis, dă-te-n dragostea nopţii, pisicuţă pis!“. Aici remarcăm influenţa nefastă a lui Connect-R, (că numai ăla era toată ziua-n gură cu „dă-te-n dragostea mea“, „băga-mi-aş dragostea în inima ta“ şi alte grozăvii similare), dar şi un discret filon tandru, desprins din lirismul copilăriei şi nu putem să nu-i întrebăm pe artişti: în loc de polologhia cu uite domnişoara, nu e domnişoara, nu puteaţi, măi băieţi, să puneţi pe muzică poezia cu „Pisicuţă pis, pis, pis, te-am visat azi-noapte-n vis?“, că rupeaţi topurile cu ea!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare