HomePoiana lui CiocanE bine că preoții fac educație rutieră la slujbă?

E bine că preoții fac educație rutieră la slujbă?

„Ia zi, fiule, șie păcate ai pe suflet? Mi-e inima grea, părinte, tocmai șe-am traversat strada prin luoc niepermis. Aoleo, că greu ti mai înșearcă necuratu’! Alșieva? Păi șe să zic, părinte, luasem șî vreo trei pahare la bord. Fire-ai tu să fii, bețivane, nu mai bine stăteai acasă pe Antena3? Ba da, da’ pe la minie prin odaie nu trece fișioru’ primarului cu Lambuorghini. Țărane, iadu’ ti mănâncă! Meritai să dea peste tinie! Cât pe șie, părinte, noroc că m-am fierit. Da’ tot i-am tras o flegmă pe lunetă. Ptiu, drace, pân-ași ți-a fost! Șinzieci de mătănii șî șaptiezeși de bișie pe spate, că dacă nu erea fișioru’ lu’ dom’ primar să clădească bisierica asta, dracu’ te lua!”. P. S. – Am citat din noul cod pietonal promovat de preoți la țară, cunoscut și sub numele de Autospovedanie la Tanacu.

Ideea mi se pare cu adevărat divină. Şi mai cred cu tărie în necesitatea unui Decalog Rutier, pentru care am o umilă propunere: 1. Agentul de Circulaţie este Domnul Dumnezeul tău, să nu ai altul în afară de El, în trafic. 2. Să nu fii participant la trafic necioplit. 3. Să nu iei numele şi gradul Dumnezeului tău în deşert şi la mişto. 4. Adu-ţi aminte de leafa Lui mică şi cinsteşte-L pe El cum se cuvine. 5. Cinsteşte pe tatăl şi mama Lui, şi nu le înălţa lor ocări cu sfinţi, biserici şi parastase. 6. Să nu ucizi pietonul, că e şi el, câteodată, fiu al omului. 7. Să nu fii desfrânat, din pricina frânelor necercetate sau încurcate cu ambreiajul. 8. Să nu furi benzina aproapelui tău.  9. Să nu ridici mărturie mincinoasă la procesul-verbal de contravenţie. 10. Să nu pofteşti la nimic din ce nu e al tău, că destul poftesc Eu!

Dom’le, io zic că asta e o idee binecuvântat de bună. Păi cine ar putea să-i vindece pe toți cocalarii din trafic de păcatul vitezei și al meltenismului la volan? Preoții, evident! Mai ales că și multora dintre ei mașinile cu mulți cai-putere nu le sunt străine deloc. Ba din contră, uitați-vă doar la IPS Teodosie de Constanța cum jonglează el între Duhul Sfânt și un BMW X5, de zici că e un Michael Schumacher al Ortodoxiei. Vă dați seama că dacă Teodosie i-ar fi ținut niște lecții de educație rutieră lui Răducu, fiul leguminosului mahăr de Constanța Radu Mazare, nu-l mai prindea poliția cu 190 km/h. Sau, oricum, dacă l-ar fi prins, Răducu s-ar fi dus măcar la măicuțe, nu la panarame!

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare