HomePoliticIată vin colindători, să vă fie cântători

Iată vin colindători, să vă fie cântători

 

Respectând o tradiţie ce se pierde în negura timpurilor – ca o echipă atent selecţionată de şoimuleţi ai Patriei să-l colinde de Crăciun pe şoimanul din fruntea Curţii Domneşti, un grup de copii a vizitat şi în acest an Cotrocenii. Micuţii au venit bine antrenaţi, cântând încântător colinde tradiţionale: "O Tannenbaum", "Alle Jahre wieder", "Fröhliche Weihnacht", "Zu Bethlehem geboren" sau "Domn, Domn să nălţăm, pe Facebook noi likeuri dăm." 

Ceremonia s-a desfăşurat într-o ordine exemplară – aproape germană, am putea spune, copiii fiind aleşi din împrejurimile Sibiului, având mai toţi ochii albaştri şi părul blond. Cum nimic pe lume nu este perfect, o eroare organizatorică a făcut ca printre selecţionaţi să fie şi doi puradei sibieni, faptul conducând la dispariţia unor bibelouri preferate ale doamnei Iohannis. Conducătorul grupului de copii a fost organizatorul excursiilor sibiene de după alegerile prezidenţiale – acelea cu vizitarea reşedinţelor locale ale cuplului Iohannis; de când locaţiile respective au ajuns patru în loc de şase, afacerea nu mai merge cum mergea şi respectivul întreprinzător a fost nevoit să includă şi Cotrocenii pe lista obiectivelor de vizitat.

De altfel, toţi cei prezenţi, inclusiv copilaşii, au afirmat că locuinţa prezidenţială actuală este cea mai reuşită şi spaţioasă dintre toate, mai ales că problemele cu Justiţia sunt excluse deoarece a fost primită cu repartiţie de la Poporul Român. Se poate constata cu uşurinţă în interior mâna de gospodar a noului locatar, sertarele scrinurilor fiind doldora de piuliţe, şuruburi, garnituri şi orice este de folos primordial la casa neamţului. De asemenea, toate perdelele şi draperiile vechi, rămase de pe vremea lui Ceauşescu, au fost înlocuite de doamna Iohannis cu cergi ardeleneşti de calitate, lucrate manual atunci când din meditaţii nu-ţi puteai lua decât şase case, fără să-ţi mai rămână bani nici măcar de jaluzele din plastic.

Cu ocazia emoţionantului eveniment, s-a înregistrat o premieră mai mult decât spectaculoasă: domnul Mihalache a citit pentru prima dată un bilet de la domnul Iohannis, adică invers tradiţiei împământenite. Asta fiindcă Locatarul Principal nu a putut primi personal grupul de copii şi urările acestora, aflându-se în interes de serviciu (concediu de Sărbători) printre nămeţii din Florida. După cum a lecturat domnul Mihalache, inima şi gândurile domnului Iohannis sunt rămase în ţară fiind gata ca, din înzăpezita Floridă, "să ni-i amintim pe cei neajutoraţi, pe cei singuri, pe cei împovăraţi de boală sau de sărăcie şi să încercăm să le aducem puţină alinare."

Copiii au părăsit Palatul cu daruri frumoase oferite de către gazde: nuci, mere, portrete ale cuplului prezidenţial cu autografe, plus câte o bărcuţă lucrată în traforaj pe vremea când Băsescu încerca astfel să se lase de băut pe banii poporului, din cauza crizei aduse tot de el. Obiectele au fost disponibilizate în urma unei hotărâri a domnului Mihalache, care le-a găsit împrăştiate printre butoaiele din pivniţele cramei. În final, evenimentul a fost gratulat pe Facebook cu likeul trimis de către însuşi domnul Iohannis. Domnia sa a dat asigurări că tradiţia va fi respectată anual, inclusiv de-a lungul celui de-al doilea mandat. Când, pas cu pas, prin îmbunătăţirea tehnocrată a situaţiei economice, colindătorii vor primi la Cotroceni tablete cu ajutorul cărora să-i colinde şi lăicuiască aşa cum se cuvine pe Aleşii Neamului.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare