HomePoliticCând își va da Adriana Săftoiu demisia din PDL?

Când își va da Adriana Săftoiu demisia din PDL?

Dacă m-aș întoarce în timp în anul 2007, prin martie, și i-aș spune Adrianei Săftoiu, purtător de cuvânt demisionar al lui Traian Băsescu, că, peste șase ani, își va asuma tot funcția de purtător de cuvânt legată de un lider politic al cărui nume de familie începe tot „B”, probabil că mi-ar trage o palmă. Iată însă că ura față de Băsescu produce prietenii care mai de care mai bizare: astăzi, la șase ani și (cam) o lună după ce i-a dat papucii lui Băsescu, doamna Săftoiu s-a întors în PDL-ul lui Blaga ca purtător de cuvânt al partidului.

Pentru Vasile Blaga pare o mutare decentă – pesemne n-a gândit-o dumnealui. A adus, până la urmă, un om care făcea o opoziție mai strașnică USL-ului, aflându-se în USL, decât PDL, care a ales să o ardă „constructiv” în perioada asta, cam la fel ca Gloria Bistrița sub conducerea lui Jean Pădureanu. Odată cu asta se cimentează și ruperea de Traian Băsescu, iar Blaga demonstrează că și el are „macoveii” lui.

Cum va evolua situația? Păi, toate vor fi bune și frumoase, iar USL-ul urât, şi asta până într-o zi când un fesenist bătrân de tipul Ioan Oltean va face o declarație tembelă (asta se întâmplă cel puțin o dată pe lună) – doamna Săftoiu, inevitabil, îi va da papara într-o ședință de partid. Repetați un astfel de incident de vreo cinci, șase ori, iar Adriana Săftoiu își va da seama că ceea ce spune la reuniunile BPN le trece pe lângă urechi colegilor ei dacă nu folosește cuvinte gen „guvernare” sau „euro”, așa că trebuie să se ducă la televizor și să le zică pe bune – moment în care va fi acuzată de trădare de toți feseniștii din PDL. Rezultatul final: va trebui, iarăși, să-și dea demisia din orice funcție cu răspundere pe care o are și va rămâne tanti aia rea care vorbește împotriva partidului, unde, de fapt, e pace și armonie și „doar Săftoaica e ofticată că nu e băgată în seamă!”. Că așa se întâmplă când lucrezi cu feseniști, fie că sunt ei din PSD, PNL, PDL sau oriunde altundeva.

Oare cum va fi susținută Adriana Săftoiu în cruciada ei împotriva traseismului politic, când Crin Antonescu își va lua locul binemeritat în haznaua istoriei, iar filialele PDL care au fugit vara trecută în PNL se vor întoarce ca niște fii și fiice risipitoare în inima partidului de unde au plecat? Dacă va protesta, să vezi atunci cum va fi acuzată și ea de traseism pentru că a pendulat între PNL și PDL, deși o dată s-a certat cu Băsescu (care apreciază părerile contradictorii la fel de mult ca Antonescu), iar a doua oară a fost exclusă împotriva voinței ei! Dar, cum vă spuneam, nuanțele nu contează pentru feseniști, un lucru pe care Adriana Săftoiu ar trebui să-l cunoască bine.

Exclusiv online.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare