HomePoliticParlamentDuie Mragnea, dar ce punem în loc?

Duie Mragnea, dar ce punem în loc?

Perfect justificată și parțial legitimă, încordarea poporului împotriva ordonanțelor pro-hoție date de regimul cu cagulă al lui Silviu Zdragnea trebuie să fie încununată, precum coliva cu o bomboană, cu niște revendicări. A lua în brațe instituțiile de forță ale statutului de drept, respectiv SRI, DNA și sistemul judiciar în ansamblul său fără să ne uităm atent la abuzurile crase pe care aceste instituții le comit deseori este o tâmpenie la fel de mare ca aceea de a susține manevrele pe care gașca pesedistă le comite în aceste zile pentru a proteja infractorii cu gulere albe.

Revolta împotriva modului în care s-a încercat și se încearcă schimbarea codului penal este necesară dar nu suficientă. Căci problema principală nu rezidă neapărat în maniera în care sunt pedepsite infracțiunile, ci în miile de legi din amonte care duc prea ușor cetățenii cu și fără funcții în postura de infractori. Când ai circa 20.000 de acte normative care mai de care mai cretinoide, cu formulări ambigui, contradictorii și greu de înțeles pentru cetățeni te aștepți ca mulți să le încalce fără să își propună acest lucru. Luați exemplul Codului Fiscal, o tâmpenie de lege cu peste 1000 de pagini asupra căreia nici experții nu cad de acord. Când acest act normativ te poate trimite după gratii este inacceptabil ca forma sa să arate în asemenea hal. Dacă ați avut curiozitatea să căutați o lege ați văzut că după ea sunt modificări peste modificări aduse prin ordonanțe de urgență că este aproape imposibili să își dai seama ce formă trebuie să respecți.

Tot acest ghiveci legislativ făcut intenționat așa pentru a ascunde paranteze, capcane și a asigura portițe pentru șmecheri generează o sumedenie de infractori și o tonă de infracțiuni pe care Codul Penal le tratează la oală. Nu poți avea un Cod Penal eficient dacă nu clarifici tunele de deșeuri legislative care produc infractori pe bandă. A modifica doar Codul Penal pe ici, pe acolo și cu dedicație este ca și cum ai încerca să tratezi cancerul cu aspirină. Câtă vreme activitatea parlamentarilor este cuantificată în funcție de numărul de legi promovate în cadrul unei întreceri socialiste pe ramură, cadrul legislativ va fi o junglă irațională în care oricine riscă să fie agățat. Inclusivi apărătorii vajnici al statului de drept cu puteri dictatoriale. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare