HomePoliticGuvernÎl poți scoate pe Dragnea din Teleorman, dar nu...

Îl poți scoate pe Dragnea din Teleorman, dar nu poți scoate Teleormanul din Dragnea

"Parveniţii sunt ca maimuţele, având aceeaşi dibăcie ca ele; te uiţi la ei de jos în sus, le admiri agilitatea la căţărat; dar când ajung pe culme, nu le mai vezi decât părţile ruşinoase."- Balzac.

Domnule, nimic nu se compară cu tenaciatea și consecvența parvenitului iar pentru asta Liviu Dragnea merită o strângere de mână. Iar când parvenitismul se îmbină cu cocălărismul, atunci putem spune că tocmai am descoperit "Moțul la Treabă", "Miezul la Patrie", Esența cu Mustață care îi face pe dușmani să facă atac cerebral de atâta invidie iar pe adoratori să mai agațe trei icoane în cui.

Domnule Dragnea, da, pe noi ăștia care nu dăm doi bani pe tine, care simțim un fel de milo-silă vizavi de tine, care știm că ți-ai plătit un bilet de câteva sute de mii de Euro ca să faci 6 fotografii strâmbe când Trump te observă cu privirea periferică, ne perpelim de invidie. Nu, nu râdem de tine, doamne ferește. Având în vedere țara în care trăim și știind câte ai îndurat ca să ajungi aici, recunoaștem: ne roade pizma. Să fii lipsit compet de simțul ridicolului, de conșțiință, de moralitate, de modestie, de rațiune și de bun simț reprezintă azi un lux al caracterului, pe care puțini îl au. Cred că nu ți-a fost ușor să devii de la un simplu consilier local în Turnu Măgurele, ditamai șefu la PSD. Pentru asta, numai tu știi câte ai îndurat: ordinele lui Miron Mitrea, lătratul lui Gabriel Oprea, aerele lui Emil Boc, scuipații lui Marian Vanghelie, fonfleurile lui Mircea Geoană sau golănismele ieftine ale lui Victor Ponta. Toate astea pentru ca azi, în sfârșit, să te eliberezi de toți acești oameni care te-au traumatizat și te-au umilit ca pe un orfan de la Casa de Copii și să le arăți tu lor pozele cu Trump. Și nouă, bineînțeles, ăștia care facem mișto de tine pe Facebook.

Dar să știi, dragă Dragnea, că noi, proștii care mergem la muncă, fraierii care ne plătim taxele și impozitele, naivii care nu suntem condamnați cu suspendare, habarniștii care nu am îndurat niciodată umilința de a-i avea șefi pe Geoană sau Ponta, în adâncul sufletelor noastre te admirăm. Pentru răbdarea ta de a fi slugă atâța ani până în momentul zvâcului, noi îți dăm like la poze și pentru 5 minute ne vom imagina că Trump știe cine ești și cum te cheamă.

Domnule Dragnea, ți-ai câștigat dreptul de a fi invidiat! Pentru că, a izbuti în viață, așa cum ai făcut-o dumneata, este numai datorită unei munci asidue în jurul unei idei fixe: să moară într-o zi dușmanii! Ca orice parvenit, ai nevoie de expunere, îți inventezi blazoane, te dai emancipat, te consideri important, ești snob de ieri, cauți să fii văzut în companii selecte, afiliat la grupuri elitiste, cică ești rafinat. Din păcate, domnule Dragnea, în pozele cu Trump tot sclav ești. Că, vorba aia, poți scoate domnul din Teleorman dar nu poți scoate Teleormanul din domn.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare