HomePoliticParlamentParlamentarul român, cel mai bun prieten al omului

Parlamentarul român, cel mai bun prieten al omului

Mare belea cu Brexitul ăsta, se dă lumea de ceasu' morții că noi, românii, fără englezi suntem pierduți. Sau ei fără noi. Adevărul e că unde mai întâlnești oameni ospitalieri, dispuși să bea cu tine până dimineața și apoi să dormiți îmbrățișați în șanț? În afară de județul Vaslui! Zic așa, mai cosmopoliți, să știe limba engleză și să aibă familie regală ca noi, poporul român. Că asta ne leagă de englezi cel mai tare și de asta suntem atât de uniți cu această țară: și noi și ei avem familie regală, nutrim respect pentru monarhie și ne place la 50 de grade în sticlă.

Și ne mai leagă ceva: interesul parlamentarilor pentru poporul care i-a votat.

Văd de dimineață pe Facebook, la o prietenă stabilită în UK de ceva amar de ani, o povestioară incredibilă. Mă frec la ochi, mai citesc încă o dată, că poate nu văd bine. Femeia povestea cum că acum două seri a sunat cineva la ea la ușă. Deschide, când colo, ce să vezi, era Ben Bradshaw, deputatul britanic de Exeter în carne, oase și pantaloni scurți, la ușa ei. Ca să o întrebe ce mai face și cum a fost cu experiența votului. Cică știa la perfecție cum o cheamă și mai știa că a votat prin poștă! Doamne, ferește, zic! Păi, or fi venit și la noi la ușă, acilea, în sectorul 2, niscaiva parlamentari să ne întrebe pe fiecare cum ne simțim și ce mai facem, dar nu-mi aduc aminte. Apoi m-am dumirit ca prin vis: pe lângă popa cu botezu', care s-a împiedicat de făcălețul meu, și câțiva ciordaci care nu au mai bătut la ușă, ci au intrat direct, parcă m-au vizitat niște oameni de la Stat ca să mă întrebe ce mai fac și cum o duc:

Sebastian Ghiță a apărut dimineața, la costum, cu valiza în mână:

– Bună ziua, am venit să vă întreb dacă nu aveți vreun contract de încheiat cu mine, am de vânzare niște spațiu teve, țevi, creme, orice, orice doriți, poate vă ajută să o duceți mai bine, cumpărați ceva și aveți noroc 7 ani încontinu, dacă sunteți avocată e și mai bine că am niște procese pă rol, am nevoie, duamnă, luați setu' ăsta de cești de cafea ieftin!

Victor Ponta a apărut la miezu' nopții, în chiloți, cam pe panică:

– Hei, bună, gagico, n-ai vreun document de copiat? Sunt în sevraj de copiat ceva. Mi-e rău dacă nu copiez ceva. Pentru tine, nu pentru mine. Ceva de copiat ai? Pot să-ți copiez certificatul de naștere sau buletinul, la diplome nu mă bag, că e lumea rea și iar îmi ies vorbe, dar te pot ajuta să copiezi orice altceva, chiar te și pot resuscita la genunchi, sunt doctor, deci ești bine, da?

Dan Şova a apărut la cravată și cu urmă de mir pe frunte:

– Săru-mâna, ce mai faceți? Am nevoie și eu de o cană de ageazmă că mi-e tare sete și nu-mi găsesc degetul opozabil, cred că mi l-a păpat Codruța.

Mazăre a apărut pe la 6 dimineața, răvășit, în tanga de leopard:

– Hei, fetița, ce mai face păpușea? Am auzit că dai bairam și am vrut să trag linie la distracție acilea, pă car alegoric, pă metaforă, pă Carnaval, da să nu ceri bon fiscal, că mă dezbinedispui!

Gabriela Firea a apărut la 6 după amiaza fix, la 4 ace, serioasă:

– Bună ziua, aici aveți copii în casă? Că dacă nu aveți, îl aveți pe dracu în dumneavoastră. Am de dat gratuit niște rahat cu nucă, bibelouri, mături, cârpe de praf si xanax. Dacă sunteți pensionară, un oscior de supt și un test de sarcină. Nu e niciodată prea târziu să devenim mame.

Mircea Geoană a venit obosit, pe la 10 dimineața, în pantaloni scurți și sandale:

– Bună dimineața, o caut pe Mihaela, a plecat acum 5 ani să bea o cafea cu niște prietene, și l-am tot pupat în fund pe Ionel până acu dar s-a plictisit bătrânu și m-a dat afară. Şi Băsescu bea și nu mai crește nici ceapa, nici pateul. Aveți flacără violet la aragaz, am nevoie să-mi prăjesc ouăle?

Gabriel Oprea a apărut în mijlocul zilei, răvășit:

– Neața, dragă! Ai o pensetă? Mi-a intrat o sprânceană în ochi și nici nu știu de la cine am furat banii ăștia. Te fac o coloană în sânge la Cocoșatu?

Gigi Becali, seara, târziu, mirosind a apă de colonie fresh:

– Oaieeeee, ce mai faci balabusto? Ce vacă ești! Păi, fă zdreanțo, tu citești cărți cu foi?!? Păi, fă, la ce te ajută în viață? Dăcât Bibia trebe citită, neroado, restul e dust in the wind! Doar Copos e mai prost ca tine! Cum se zice corect: meleon sau mameleon? Hai, că m-am distrat și cu tine!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare