HomePoliticParlamentul României și Ferma Animalelor: porcii sunt mai egali...

Parlamentul României și Ferma Animalelor: porcii sunt mai egali decât oile

George Orwell a fost genial, dar asta nu cred că este o surpriză pentru cineva. Și nu doar pentru romanul 1984 sau pentru Jurnalul său, ci, mai ales, dacă stau să mă uit prin politichia noastră, pentru Ferma Animalelor.

Povestea vă este, bănuiesc, bine cunoscută. Porcii lui Mr. Jones, nemulțumiți de conducerea tiranică a acestuia, le prostesc pe celelalte animale și pun de o revoluție alături de de oi, cai și alte lighioane împotriva fermierului și instaurează animalismul. Deși, la început, toate animalele erau egale, la sfârșit, unele animale aveau să fie mai egale decât altele. C-așa-i în fermă.

Ce s-a întâmplat în România de luni bune încoace seamană mult cu scenariul acesta. Nemulțumiți de matrozul Băsescu (aduceți-vă aminte că nici Mr. Jones nu era un personaj pozitiv), uslașii ajung, cu ajutorul important al lătrăilor de la Antena 3 (ce coincidență incredibilă, și porcii lui Orwell aveau niște câini care îi protejau!), să instaureze uslamismul în Grădina Carpatică, după ce îi prostesc pe mulți români să-i voteze și să le pună în brațe o super-majoritate. Și ce fac uslașii noștri, asemenea porcilor din poveste: păi, ne zic, în Parlament, cu scorul de 309 la 56, că ei sunt mai egali decât noi; că pe ei îi doare la bască de justiție, incompatibilitate, integritate și ANI. C-așa-i în politică.

 

P. S. Îmi cer scuze, anticipat, celor care iubesc animalele. Știu că porcii sunt niște animale inteligente, iar politicienii noștri nu.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare