HomePoliticGuvernRefren pe baze de date: Securist la PIB m-aș...

Refren pe baze de date: Securist la PIB m-aș duce!

În Ferma Animalelor porcii conduceau cu ajutorul dulăilor. Dulăii și porcii au preluat controlul de la oameni. Animalele au cuplat, s-a dat o lovitură de grajd iar restul a fost joacă de copii. În ambele regimuri animalele au luat-o în freză. Au muncit, și-au văzut de treabă și s-au trezit că din toată mâncarea pe care o produceau pentru ele nu mai rămânea nimic. Tot ce se producea în fermă mergea către siguranța lor, adică pentru îndestularea porcilor și dulăilor. A stăpânilor.Cine-s porcii, dulăii și animalele nu-i greu de intuit.

În zilele noastre porcii alocă dulăilor 7% din PIB. Este imens având în vedere că educația primește 3-4%. De banii ăștia ai crede că dulăii ne asigură securitatea, stând de șase să nu ne calce teroriștii. Asta cu atât mai mult cu cât, recent, dulăii au implementat un mega proiect prin care s-au mufat la bazele de date ale MAI, Ministerul de Finanțe/ANAF, Ministerul de Finanțe/ANV ( Direcția Generala a Vămilor), Ministerul Justiției-ANP ( Administrația Națională a Penitenciarelor), Ministerul Dezvoltării – APIA, Ministerul Dezvoltării – AFIR ( Agenția pentru Finanțare a Investițiilor Rurale), Banca Națională a României (BNR), ONRC (Oficiul National al Registrului Comerțului) și CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate).

Un exemplu despre utilitatea acestui proiect care a înghițit peste 25,5 milioane de euro este dat chiar de către biroul de presă al dulăilor care explică: „Face recognition: pentru prevenirea unui atentat terorist, ofițerii SRI pot introduce în sistem o fotografie de-a unei persoane suspecte despre care nu exista nicio informație și pot obține într-un timp foarte scurt date de identificare, posibile relaționări cu grupări teroriste și alte informații vitale". Sau, ca să traducem, dacă Securitatea te știe doar după nume e banal să afle ce moacă ai, câți bani ai în cont, câte amenzi ai luat, etc. Toate astea fără mandat de la judecător și fără nici un fel de alt control. Democratic, nu?

Chestia simpatică pe care am aflat-o de curând este aceea că dulăii au copiat/cotrobăit prin bazele de date ale tuturor instituțiilor care dețin sau stochează informații cu caracter personal încă din 2003, când regimul Iliescu le-a dat acces liber și necontrolat la viața privată a animalelor.

Ca să se explice această mică dar vioaie intruziune în viața privată, dulăii din noua Securitate susțin că instrumentele scumpe cu ajutorul cărora ne calcă în picioare sunt necesare pentru ca noi să fim protejați de teroriști, evazioniști, corupți și alte astfel de jivine. Și zău că ești tentat să-i crezi și să-i compătimești. Unii oficiali care au ocupat funcții care implicau utilizarea unor informații extrem de utile furnizate de dulăi sunt însă de altă părere:     

„Ce activități au serviciile secrete ruse în România? Care este nivelul lor de penetrare, care sunt țintele specifice și obiectivele? Niciodată, în acești ani, SRI și SIE nu mi-au furnizat nici un gram de informație despre acest subiect. Nici mie și nici oficialilor cu care am interacționat. Care sunt vulnerabilitățile României în materie de terorism? Cine și ce face pentru sporirea securității reale în spațiul public? Iarăși, nimic. Zero. Ca oficial al statului roman, de la aceste servicii (SRI si SIE), nu am primit nimic, niciodată, cat de cat folositor. Indiferent ce”.(Cătălin Avramescu, fost consilier prezidențial).

Cât ziceam că le alocăm ăstora? 7%? Hai să fie 10%, că-i rotund. Și băieții chiar merită. Ce contează că suntem săraci, că ne spetim muncind să plătim taxe și că după ce le plătim nouă nu ne mai rămâne nimic? Contează că suntem foarte bine protejați și că dulăii veghează. Chiar dacă doar la nivel de gargară. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare