HomePoliticRevista Tresei: Întâia Doamnă confundată cu Doamna Justiție

Revista Tresei: Întâia Doamnă confundată cu Doamna Justiție

Prea ușor s-a trecut peste nemulțumirea președintelui Klaus Iohannis după ce o sentință judecătorească l-a lăsat fără încă o casă în Sibiu, obținută prin fals și uz de fals după câte se pare. "Această soluție, după părerea mea, nu este bună, mă nemulțumește și, împreună cu avocații mei, căutăm cele mai bune ci pentru a contesta aceasta soluție", și-a declarat intențiile sale despre separația puterilor în stat și independența Justiție, președintele țării care va să zică, într-un interviu difuzat pe televiziunea publică. Deci, să încercăm să descifrăm ce-a vrut să ne comunice Iohannis în prag de numire (prin forțarea prerogativelor prezidențiale, dar este altă poveste) a Guvernului proprietate personală, altceva decât nu comentez o hotărâre definitivă și irevocabilă a Justiției, mă conformez și alte chestii asemănătoare pentru care, în caz contrar, Consiliul Superior al Magistraturii este degrabă revărsător de inspecții judiciare peste alți politicieni, în special Traian Băsescu?

* Mai întâi, cred că, în felul său sacadat, Primul Apărător al Constituției Țării a vrut să ne transmită că e nasol să ai multe case. Nu mai știi când îți ia câte una Justiția și unde să pui capul jos, după o zi epuizantă de plimbări cu coloana oficială. Mai mult, dacă ești un suflet sensibil și noii proprietari au schimbat yala, te poți speria că te-a pus pe liber Întâia și Prima Doamnă, că nu ai să-ți mai poți odihni capul ostenit pe cei mai frumoși genunchi ai Patriei (cinste cui îi poartă!). Confuz și neînțelegând cu ce anume a greșit, în fața yalei schimbate, omul s-a panicat, s-a declarat nemulțumit și a dat fatidica declarație împotriva unei decizii definitive și irevocabile a Justiției. O confunda pe Doamna Orbă cu Întâia Doamnă. Era confuz. Sau nu?

* Mă întreb cum ar fi fost dacă ar fi ieșit Băsescu să zică că o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă (care îl privește personal, mai ales pecuniar, ca pe Klaun) nu este bună? Păi săreau Apocalipticii Justiției, cu tot cu politicieni și CSM ca mușcați de interes. Dintr-o dată s-ar fi oprit Democrația din loc și s-ar fi ostenit cu toții să o repornească cu limba. Pora își vomita mititeii, Tăpălingeblide își descolăcea limba de pe genunchii Primei Și celei mai Întâi Doamne, să facă bici din ea, Doigioiu redevenea fata mare numită Ene, Sorina Matei scrâșnea din dinți șamd – în general toți ‪‎Misecuvinii ar fi urlat și spumegat cot la cot cu alde Mirceabadea, Ciuvică, Gâdea șamd. Latrineau împreună.

* Acum li s-au terminat cuvintele. N-au de zis nici măcar un pâs, nimic de suspinat – totu-i vis și armonie, pe străzi curge numai Democrație, nu s-a șifonat nici un judecător și Doamna cea Oarbă e mai virgină ca niciodată. Așteptam ca măcar iutea de mânie Inspecție Juridiciară a CSM să se autosesizeze și să ne zică dacă s-a adus cumva atingere independenței Justiției. Dacă nu, să ia poziția de drepți și să o roage pe noua ministresă a Justiției să binevoiască să ia măsura unui recurs în anulare. ‪Pentru că: Recunoștință Veșnică. Să știm și noi că nu numai “Soțietatea țivilă” s-a înregimentat la căruța USL (care variantă updatată o mai fi fiind în circulație și la guvernare zilele acestea).

* Acum toată lumea își poate adjudeca acest guvern, cu toții sunt reprezentați: și Iohannis, și semi-strada (adică recuperatorii profesioniști de manifestații), și PSD, și BNR, și FMI, și Comisia Europeană, și Vive la France, și Arbeit Macht Frei, și serviciile, și urmașii (mai mult sau mai puțin acceptați ai) lui Coposu, și SUA, și Soros, și Macovei, și masonii, și reptilienii, și șerpilienii, și toți cei pe care-i vom mai descoperi, sau îi vom aceperi. Dar nu și Stegarul Dac… Singura dispariție notabilă din acest Guvern e cea a reprezentării PNL. Cei doi co-președinți ai Noului și Mărețului PNL, Vasile și Bleaga, sunt tot atât de reprezentați (de când a dispărut chiloțelul lăsat la coadă de Bușoi) pe cât Victor Ponta (deși de acesta poate i se face milă lui Dâncu și-l mai reprezintă din când în când).Deci, revenind: Noul și Măreț de Noul PNL râde ca bleaga la poarta nou formată.

* Și o constatare: Guvernul Cioloș este cel mai remaniat guvern înainte de investire. Remaniat de Facebook. Poate ar fi trebuit să se insiste și măcar cu Comănescu.

* PS: Am auzit că ALDE ar fi trecut în opoziție. De fapt am auzit ușa de la Senat trântindu-se de 5 sau 6 ori (că nu sunt sigur), semn că l-au părăsit nevestele pe Tăriceanu. Restul șparlamentarilor din ALDE vor trece elegant pe la alte partide. Că traseismul este acceptat la nivel de șparlamentar, nu și la populimea consilierilor și primarilor de prin județe.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare