Să spui că un demnitar român are „bunuri furate” e ca și cum i-ai spune “grasule” unui american

de Bogdan Stoica , 25 februarie 2016

„Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloş, că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp, de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român”. Așa a scris ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, pe Facebook, în cadrul unei discuţii online cu publicul din România. Apropos, șefu’, suna mai bine “ANAF a acționat doar pentru a…” decât „ANAF doar a acționat pentru a…”.

N-o să încep, deși am un cheeeef…. N-o să încep la modul “al dracu’ ambassador, cum a găsit el metoda să facă afirmația asta în afara canalelor diplomatice. Sau, ca Gâdea, să încep să scotocesc netul ca să văd cine e ăla care i-a ridicat întrebarea asta complet asimetrică cu restul discuției, la fileu. Și știți de ce? Pentru că eu nu iau prea în serios ce văd pe Facebook, nici măcar când e scris de așa o personalitate ca Hans Klemm. Pana mea, la două conturi distanță de Ambasada SUA sunt postările lui Arsenie Boca, și, un pic mai încolo, wall-ul lui Dumnezeu. Pe Facebook m-a amenințat cu moartea un băiat de 12 ani din Brăila și tot acolo am primit, pentru prima oară, niște poze la curu’ gol, de la o doamnă. Poze cu ea, nu cu mine.

Dar ceva-ceva tot mi se pare interesant. Sintagma „bunuri furate de la poporul roman”. Tot mesajul ambasadorului se proptește în aceste cuvinte, cu rol de fundație a mesajui care s-a dorit difuzat pe toate canalele. Asta deși e un mesaj de tip fix-pix, sociologu’ care s-a gândit că va da bine nu știe nimic despre români.

Păi, domnu Klemm, să spui așa ceva, în România, despre bunurile unui demnitar, e ca și cum i-ai spune „grasule” unui american.

Spuneți-mi, vă rog, zece nume de politicieni români care v-au vizitat la ambasadă, asigurându-vă de cele mai bune intenții posibile privind România și parteneriatul cu SUA, și vă asigur că în maxim o săptămână vă pot spune cât din averea deținută de aceștia e furată statului român.

Spuneți-mi artiștii români preferați și în 24 de ore vă spun cât vă costă o cântare „fără factură” de la oricare din ei.

Arătați-mi zece case care vă plac, în București, și în 30 de zile găsesc cel puțin una construită fără autorizație, sau altfel decât în autorizație, sau aflată în posesia unui băiat care oficial n-avea bani să o construiască.

Noi cu asta ne ocupăm, domnu’ Klemm. Cu furatul de la statul român. Cu mic cu mare, după puteri, furăm. Suntem ca o o gogoașă cu gaură în mijloc, care se mănâncă singură.

Nu mă credeți? Păi, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al SC România SA, ia întrebați-l pe managerul pe care l-ați angajat, domnul Klaus Iohannis, care-i faza cu casa aia din Sibiu, despre care instanța a zis că a fost furată statului român. Că nouă, ăștia de la birouri, nu ne zice nimic dom’ director, face pe importantul. Serios, la prima AGA, ridicați și problema asta. Doar așa, la mișto, să vă convingeți singur…

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • linus

  26 februarie 2016 22:37

  Daca, pe vremuri, boierii erau cei care mergeau cu jalobele la Poarta, acum Poarta a decis sa-i scuteasca de a uza perechi de opinci degeaba, mutându-se zisa Poarta mai aproape de noi. Mai precis, la ambasada SUA.Hans Klemm promoveaza foarte activ homosexualitatea in tarisoara noastra, si tare ar dori s-o vada profesata, ca disciplina in toata puterea cuvântului, in scoli si gradinite. Tot acest individ patroneaza loje masonice precum cea din Alba Iulia, unde-a mers dinadins sa vaza cu ochii lui PIRAMIDA da, este o piramida in Alba... cam departe de Saqqara, daca corespunde. S-a convins, si a promis localnicilor ca vor prospera - dupa care dus a fost.Nu avem nevoie de parerile acestui individ.Nu avem nevoie de parerile ambasadei unui stat in care daca zici ceva de poponauti esti arestat la ordinul direct al district attorney-ului.Astia se cam comporta ca la ei acasa, nu credeti ? Isi trag baze... aduc mai multi soldati... ridica scoli... incurajeaza comportamente sociale imorale si scârboase... cam ce fac la ei, fac si la noi. Ei, si prezidente al nostru, daca are ceva nelamuriri, tot la ambasada merge.

  raspunde comentariului
 • Ciolanis Satana Klau-SS

  26 februarie 2016 7:04
 • Ciolanis Satana Klau-SS

  26 februarie 2016 7:04
 • Ciolanis Satana Klau-SS

  26 februarie 2016 7:04
 • Ciolanis Satana Klau-SS

  26 februarie 2016 7:03
 • Ciolanis Satana Klau-SS

  26 februarie 2016 7:02
 • Ciolanis Satana Klau-SS

  26 februarie 2016 7:00

  Topul 10 al companiilor germane, după cifra de furt, exploatara a romaniei si a sclavilor iobagilor roamnii de pe mosia austroungara numita Romania lagar de exploatare si exterminare colonie de maimute congoleze, prezente în România, este dominat, potrivit datelor Registrului Comerului, de Continental, cu o cifră de exploatre si furt de 1,8 miliarde de euro, în 2013.

  raspunde comentariului
 • Ciolanis Satana Klau-SS

  26 februarie 2016 6:59

  ÎI urmează retailerul Kaufland cifră de evaziune fiscala si furt de 1,6 mld. euro i Telekom România Romtelecom i Cosmote, cu o cifră de evaziune fiscala, expluatare si furt de 1 mld. euro. Pe locul patru se află Metro Cash Carry 1 mld. euro, pe cinci Rewe 497 mil. euro, pe ase Schaeffle 370 mil. euro, apoi Siemens 350 mil. euro, Billa 308 mil. euro, Allianz-

  raspunde comentariului
 • Ciolanis Satana Klau-SS

  26 februarie 2016 6:59

  Toate aceste companii au împreună peste 50.000 de angajai.Germania este al treilea investitor străin pe piaa locală, cu un sold al investiiilor de 6,7 miliarde de euro în 2013.Este, apoi, cel mai important exploatator de sclavi si iiobagi al României, după ce în 2013 volumul exploatari romaniei si romasniilor cele două ări a ajuns la valoarea de 20,5 mld. euro în cretere cu 5 faă de anul anterior.

  raspunde comentariului
 • Ciolanis Satana Klau-SS

  26 februarie 2016 6:58

  Din această valoare, exportul companiilor de pe plan local în Germania a fost de 9,2 mld. euro 6,3 faă de 2012, iar importurile de 10,3 miliarde de euro, România fiind furata atat ca materi prime taxe impozite sedii fiscale in paradise fiscale cat si ca si forta de munca gratis scalvi iobagi romanii fat de nemti care pretind 3000-4000eluna la romanii le da doar 200-300eluna si un sut in c., în mare parte, componente auto, piaă pe care o domină cu companii precum Stabilus, care produce la Braov pentru BMV i Porsche, dar i Schaeffer cu exploatari solide de 370 mil. euro în 2023 facand evaziune fiscala si sedi fiscale in germania si paradise fiscale si cu muncitori la negru si salari de gunoi 200-300 eluna la titamai copanile cand ar tyrebui sa fie de 1000-3000 eluna. sclavi si iobagi romanii , Bosh Daimler, Anvis sau Dr

  raspunde comentariului
 • Ciolanis Satana Klau-SS

  26 februarie 2016 5:39

  Ciolanis Satana Klau-SS121.000 euro pe noua masina de lux mercedes achizitionata din banii nostri de catre SPP si Administratia Prezidentiala, din banii nostri, ai iobagilor ai sclavilor pe mosia austroungarilor daca ne apropiem de ....realiate . modest , foarte modest pt. cineva care a debutat ca Ciolanis....Baby-Brooker

  raspunde comentariului
 • lulu

  25 februarie 2016 23:46

  Stilul e bun,pacat ca ai imitat casa nu zic furat de la maestru !Si inca cevanu toti ne ocupam cu furatul !Ar fi imposibil,nu-i asa ?Poate cei pe care,in mod intim,ii aperi si probabil ii admiri.

  raspunde comentariului
 • Valy Saramet

  25 februarie 2016 21:39

  Admir eforturile dvs de a insera, in articolele pe care le publicati , aprecieri si comentarii de bun-simt, prefacandu-va ca respectati orientarea anti-Antene impusa de sefii dvs. Nu stiu cat o sa dureze pana se vor prinde ca sunteti singurul care gandeste normal din sleahta aia de mercenari de la AC.

  raspunde comentariului
+