HomePolitic„Schimb de rude”, un reality-show în Parlamentul României

„Schimb de rude”, un reality-show în Parlamentul României

Sătui să-i tot bată pisăloaga aia de ANI la cap să nu-şi mai angajeze rubedeniile la cabinetele lor particulare, pe banii noştri, aleşii au găsit o soluţie ingenioasă, că d-aia sunt români, deci descurcăreţi. Ei nu-şi mai angajează fiii la propriile cabinete, ci fac schimb de beizadele. Aşa au procedat doi deputaţi liberali de Botoşani, cu nume parcă predestinate conducerii turmei de alegători – Costel Şoptică şi Verginel Gireadă, care au decis să-şi angajeze unul altuia copiii, pe post de plimbă-mapă, pe banii contribuabililor.

Astfel, fiica lui Gireadă a devenit subalterna lui Şoptică, iar fiul lui Şoptică a fost angajat pe post de consilier de relaţii publice. Faptul că-i încă student, iar această funcţie necesită şi cunoştinţe, şi experienţă, n-a constituit un impediment. De unde ştiţi voi că băiatul n-a făcut relaţii publice încă de la grădi? De unde ştiţi că fiica nu-i expertă în şase limbi de circulaţie internaţională şi mâine-poimâine n-o vedem vorbind engleza din mâini pe la CNN?

Ideea mi se pare absolut genială şi cred că ar trebui adoptată urgent de toţi parlamentarii. Ca să fie şi mai clară lipsa oricărei legături şi ANI să le piardă tuturor incompatibililor urma, aş propune chiar ca rudele celor de la USL să fie angajate de cei de la PDL, iar ale celor de la PP-DD de cei de la UDMR şi viţăvercea. De pildă, nepoţica doamnei învăţătoare Cristiana Anghel să fie angajată de Antonie Solomon, în vreme ce nepotul unchiului de gradul IV al lui Solomon să primească o slujbă de copist la cabinetul lui Puiu Haşotti, a cărui strănepoată de gradul II să fie consiliera Elenei Udrea, care, la rândul ei, să-l angajeze pe cumătrul frăţiorului ei pe post de bodyguard al lui Vasile Blaga, urmând ca mătuşa lui Vasile Blaga să devină secretara lui Sorin Roşca-Stănescu, care va trebui, la rândul său, să-l angajeze pe post de şofer pe finul nepotului vărului lui Tăriceanu, care o va angaja ca dactilografă pe nepoata cumătrului din prima căsătorie al Gabrielei Vrânceanu-Firea-Pandele.

Ca tacâmul să fie complet, televiziunile ar putea transmite non-stop reality-show-ul „Schimb de rude”, care va fi comentat în direct de gurnaliştii din tot spectrul politic, de la B1 la Antena 3. Evident, după miezul nopţii se vor putea difuza şi imagini mai deocheate cu activitatea rubedeniilor de parlamentari, activitate care cu siguranţă nu va lipsi. Păi, nu zicea Vanghelie că, pentru o funcţie, ăştia de prin partide sunt în stare să-şi dea şi nevestele? Dar numai la schimb!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare