HomePoliticSENZAȚIONAL: în Teleorman se citesc pe rupte cărțile lui...

SENZAȚIONAL: în Teleorman se citesc pe rupte cărțile lui Iohannis!

Afirmația lui Marian Godină că în Teleorman n-ar exista librării l-a înfuriat pe Liviu Dragnea, liderul cititorilor teleormăneni. Conform calculelor sale sunt peste 200 de locuri în județ unde se vând cărți. Noi am vrut să verificăm realitatea la fața locului şi trebuie să-i dăm dreptate dlui Dragnea. În primul dintre cele 200 (şi ceva) de locuri invocate şi vizitat de noi, adică bufetul "Mortul Viu SRL" din comuna Moroiu, s-au vândut deja două exemplare din bestsellerul "Primul pas" al scriitorului Klaus Iohannis. Am stat de vorbă atât cu patronul librăriei respective cât şi cu cei doi cumpărători, pe care nu a fost deloc greu să-i găsim deoarece erau ocupați cu lectura ultimelor achiziții expuse la raft.

Victorel Spontea, patronul bibliotecii: "Dom'le, eu sunt un pătimit, cum se zice, la cititu de cărți. Vedeți c-am dat titlu la local dupe romanu lu marele scriitor rus Tolstoievschi. Mi s-a repartizat nu ştiu cum dracu de la furnizoru din pesedeu cărțoaia lu domnu Iohanes în două egzemplare, crez c-a fost o confuzionare la dânşii că domnu de la pesedeu care ne aprovizionează le cam bea, ca tot omu. Da am avut aşea neşte succesuri cu cartea că le-am vândut pe ambele două cât ai zice peşte. Mă gândesc să aducem şi compunerea care o scrie acuma autoru, în patru egzemple, că s-a dus deja buhu în comună că-i cărți foarte tari astea de la domnu Preşidinte. Cetățenii care le-a cumpărat pe primele e aicea de față, puteți să-i întrebați că cică tot ei vrea să ia şi paşii de urmează la rând."

Dinel Teia, cititor 1: "De ce-am loat cartea lu domnu Iohanes? Păi vă zic sincer că io n-am vrut da eream cu nevastă-mea ş-a zis c-ar merge frumos sub picioru de la masă care s-a rupt ş-am pus o cărămidă de inprovizație. A avut dreptate proasta, că-i mai rezistentă lucrarea acuma şi arată mai bine decât cărămida dinainte. Vreau să iau doo bucăți din următoarea producțiune că am şi-n grajd ceva de reparat la un picior de troacă."

Cerneluş Pană, cititor 2: "Am luat eu cartea lu Klaus Iohanes?! Păi ce, m-am dilit de la tulburel sau cum?? Aaaaa… stai că me-am adus aminte… doară nu eream prost să refuz oferta d-atuncea, c-o legase Victorel la pachet cu un Babanu de doi jumate, băga-me-aş talentu literal în vânzarea lui condeționată! Ăsta a învățat jmecheriile de la tac-su care a fost gestionar în comună pe vremea lu domnu Ceaşcă şi ne dedea surcica la chil numa cu un chil de cuie, cum ordona partidu. Pot să vă zic că nu me-a părut rău, a zis a mea că aşea fund rezestent n-a mai avut de la ăla care l-a primit la nuntă. Tocător adecă, aşea îi spunem noi p-acilea. Am preordonat doauă din ce scrie domnu Iohanes acuma ca să aibe nevastă-mea pe ce să toace bălăriile alea care le pune la borcane pentru iarnă."

După cum tocmai ați constatat împreună cu noi, în Teleorman se citeşte pe rupte şi, fapt absolut remarcabil, fără să conteze culoarea politică a autorilor. Suntem siguri că situația nu se va schimba după ce Dragnea & PSD vor câştiga alegerile din decembrie, cartea "Ultimul pas" a actualului Preşedinte urmând să bată toate recordurile de vânzare şi lectură. Citiți, citiți, citiți!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare