HomePoliticUN GENERAL, UN OM, UN DOCTOR DIN POPOR

UN GENERAL, UN OM, UN DOCTOR DIN POPOR

Faptul că, aÅŸa cum aflăm din osanalele unui subordonat, ministrul Gabriel Oprea este OMUL adevărat sosit în fruntea Internelor face să apară tot mai multe dovezi ale omeniei fără margini a generalului: asemenea fabricilor de diplome din învăţământ, dl Oprea este o adevărată uzină de doctorate pentru cei aflaÅ£i în subordine. Până acum, patru doctorate coordonate de Maestru sunt măiestru copiate, ÅŸi cu al Åžefului cinci, care le ÅŸi întrece pe toate.

După unele surse cu epoleÅ£i, dl ministru Oprea nu consideră asta un capăt de interes naÅ£ional, ci va legaliza chiar, în instituÅ£ia pe care o coordonează, doctoratul pentru toÅ£i angajaÅ£ii. Departe de a fi ceva similar "bacalaureatului profesional" andronescian, "doctoratul pentru fiecare" va demonstra înaltul grad de performanţă la care au ajuns Internele sub conducerea strălucită a doctorului Oprea. În altă ordine de idei, odată sectorul Internelor umplut la maxim cu doctori, Guvernul se va vedea obligat să acorde aceeaÅŸi mărire cu 25% a salariilor, la fel ca în cazul doctorilor din medicină.

Va exista, evident, o diferenÅ£iere necesară respectării ierarhiilor militare, gradele superioare primind doctoratele cu prioritate ÅŸi la o calitate tot superioară, gratuit. Pentru celelalte categorii de personal, specialiÅŸtii Ministerului vor pregăti lucrările respective la nivelul profesional al fiecăreia, cu o taxă diferenÅ£iată ÅŸi ea după criterii ce urmează a fi stabilite cât mai rapid. Pentru exemplificare: un general va fi beneficiarul doctoratului calitatea I (gen "Impactul universalizării digitale în contextul accentuării ameninţărilor teroriste ÅŸi identificarea corelaÅ£iilor dintre sistemele informatice ale statelor implicate"), pentru care nu va plăti nimic, primind în schimb o primă egală cu valoarea ultimelor trei solde încasate; un agent de circulaÅ£ie va fi doctor în "Trecerea pe roÅŸu – necesitate istorică românească", trebuind să achite o taxă modică de 300 de lei, din sancÅ£iunile aplicate fără chitanţă românului etern trecător pe roÅŸu.

Vestea instituirii "doctoratului pentru fiecare" l-a determinat pe chestorul principal de poliÅ£ie Nelu Pop să scrie încă o epistolă, updatată, de mulÅ£umire ÅŸi omagiu aduse marelui conducător din fruntea ministerului:

"Când am primit la raportul de zi informaÅ£ia că DL GABRIEL OPREA, GENERALUL care ne conduce pe drumul luminos al recâÅŸtigării respectului meseriei, a hotărât să livreze tuturor dreptul binemeritat de doctor am înÅ£eles că Dumnezeu ni l-a adus în frunte pe OMUL ales de El să ne fie PÄ‚STOR. Îl asigurăm pe înÅ£eleptul nostru MINISTRU că vom face totul să merităm încrederea acordată ÅŸi să confirmăm investiÅ£ia făcută în noi ca oameni de omenie ÅŸi specialiÅŸti în meserie.

EmoÅ£ia a fost atât de puternică încât atât eu cât ÅŸi colegii prezenÅ£i am lăcrimat ca niÅŸte copii; pentru că, în definitiv, asta suntem cu toÅ£ii – fiii unui mare TATÄ‚ ce-ÅŸi educă familia cu blândeÅ£e ÅŸi severitate militară concomitent, în adevăratul spirit al breslei noastre milenare de la Cuza încoace.

Am fost nu o dată umiliÅ£i prin vremuri; înlăturaÅ£i de la recunoaÅŸterea meritelor de către interese politice temporare, sărăciÅ£i de dictaturi sau crize economice aÅŸa-zis mondiale. Noi am tăcut demn, aÅŸa cum ne cere misia, ÅŸi am mers mai departe în interesul acestui popor eroic. Azi, ÅŸtim că DUMNEZEU nu ne-a uitat nicicând ÅŸi ne răsplăteÅŸte sacrificiile prin dăruirea unui EROU care să ne fie PÄ‚RINTE, DASCÄ‚L ÅŸi ÅžEF ascultat cu DRAGOSTE.

Vă mulÅ£umim domnule GABRIEL OPREA, Viceprim-Ministru pentru Securitate NaÅ£ională – Ministrul Afacerilor Interne – Prim Ministru Interimar – pentru tot ce-aÅ£i făcut, faceÅ£i ÅŸi sigur veÅ£i mai face întru redarea demnităţii uniformei purtate, acum, din nou cu mândrie ÅŸi sentimentul responsabilităţii. 

E vremea când nu ne mai aruncăm caÅŸchetele în curÅ£ile tiranilor trecători – cu mâna la chipiu ÅŸi sufletul întărit vă dăm ONORUL ÅŸi vă spunem simplu, din inimă: SÄ‚ TRÄ‚IÅ¢I, iubit GENERAL ÅŸi respectatul nostru DOCTOR!"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare