Cum alegi echipamentul de protecție pentru sport? 10 accesorii recomandate

de Academia Cațavencu , 03 octombrie 2022
Cum alegi echipamentul de protecție pentru sport? 10 accesorii recomandate

Sportul este un element esențial în menținerea unui corp sănătos, iar mișcarea zilnică este recomandată indiferent de vârstă. Atunci când practici sportul preferat ai nevoie întotdeauna de protecție împotriva eventualelor accidentări, așa că din echipamentul tău nu trebuie să lipsească accesoriile menite să-ți ofere și un plus de confort.

Echipamentul de protecție se alege în funcție de sportul pe care îl practici, dar și de nevoile tale. În magazinul Ina Medical Sport găsești cotiere, genunchiere și glezniere, centuri pentru spate sau mansoane pentru bicicleta ori trotineta ta. Iată cum să-ți alegi echipament de protecție în funcție de sportul practicat:

Cotiere și genunchiere pentru sporturile de echipă

În cazul în care obișnuiești să joci fotbal, baschet, handbal sau orice alt sport de echipă atunci există varianta să te confrunți cu diverse întinderi ale mușchilor sau cu dureri ale articulațiilor. Genunchierele și cotierele elastice oferă suport și compresie la nivelul încheieturilor și te ajută să eviți orice fel de disconfort.

Daca joci fotbal, folosește o genunchieră concepută special pentru a proteja articulația genunchiului în cazul unui impact în timpul activității sportive. Iar dacă practici handbal, volei sau baschet apelează la o cotieră special concepută pentru aceste sporturi, confectionata din neopren care reține caldura și care protejează cotul de lovituri sau eventuale căzături.

Centuri de spate, glezniere și accesorii antiderapante pentru alergare și drumeții

Alergătorii se confruntă adesea cu probleme la nivelul gleznelor. În situația în care te afli printre ei, pentru un plus de stabilitate și protecție include în echipamentul tău o gleznieră elastică, pentru un maxim de confort.  Oferă o compresie excelentă, are un design anatomic iar materialul din care este confecționată permite pielii să respire. Gleznierele pot fi folosite cu succes în scop preventiv în timpul activităților sportive.

Suport și protecție atunci când alergi sau mergi pe jos îți oferă și centura de spate. Purtarea unui astfel de accesoriu, care se fixează ușor în zona mijlocului, limitează mișcările dăunătoare datorită celor patru atele semirigide situate la nivel lombar.

Pentru pasionații de drumeții, un accesoriu pentru talpă antiderapant este obligatoriu de inclus în echipamentul de protecție, în special în sezonul rece. Vei merge în siguranță fără să aluneci pe gheață sau zăpadă atunci când pornești pe un traseu montan.

Genunchiere, cotiere, căști de protecție pentru mersul cu bicicleta, trotineta, role, skateboard

Cea mai populară formă de activitate fizică include mersul cu bicicleta, trotineta sau cu rolele. Casca este un accesoriu de protecție obligatoriu, la care se adaugă cotierele și genunchierele menite să îndepărteze orice risc de accidentare în cazul unei căzături. Oricât de bine ai stăpâni acest tip de activitate fizică, ia în calcul că există și posibilitatea să te dezechilibrezi.

Alte accesorii recomandate pentru sport

Pe lângă cele de protecție, există o gamă largă de accesorii pentru sport la care poți apela la antrenamentele tale: benzile elastice pentru fitness, rulourile cu vibrații sau mingile medicinale. De exemplu, benzile elastice sunt utile pentru întărirea musculaturii și pentru creșterea forței musculare. Adesea sunt folosite în gimnastica medicală, adică în exercițiile de recuperare. De asemenea, le poți utiliza pentru a avea o încălzire dinamică eficientă. Alte accesorii ideale pentru refacere post efort, stretching, relaxare sau diferite tipuri de exerciții sunt rulourile de masaj. Și mingea de masaj te poate ajuta sa detensionezi mai ușor punctele dureroase la nivel muscular.

Înainte de a face sport, asigură-te întotdeauna că te-ai încălzit corespunzător. Și nu uita să-ți protejezi articulațiile și încheieturile împotriva căzăturilor sau loviturilor care pot să apară în timpul activităților sportive cu un echipament care să cuprindă accesorii de protecție potrivite nevoilor tale.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+