O familie din București obosită de agitația urbană își construiește propriul sat

de Academia Cațavencu , 04 noiembrie 2022
O familie din București obosită de agitația urbană își construiește propriul sat

Un cuplu căsătorit, ambii din sectorul corporativ, a decis să se mute în mediul rural departe de agitația orașului pentru a-și înființa propriul sat unde pot veni și găsi pace pentru câteva zile. Numit La Sat, satul lor este format din doar 3 case și nu are rezidenți permanenți. Nefiind dornici de arhitectură sau design, au decis să aducă un omagiu arhitecturii tradiționale românești, astfel încât vizitatorii să aibă senzația că timpul s-a oprit, cel puțin în comuna Bertea, județul Prahova, aflat la 100 km de capitala României.

Ideea pentru sat datează din 2016, când Andreea Chiva și soțul ei și-au construit prima casă la țară. Cuplul și-a dat seama mai târziu că casele în stil tradițional românesc vor atrage o mulțime de oameni. În faza activă a pandemiei, mulți români au găsit foarte atractivă ideea de a trăi la țară pentru mai mult aer curat. Deoarece oamenii au fost forțați să se autoizoleze, au căutat diferite modalități de a distrage atenția și de a se distra petrecând mult timp pe Internet, vizionând filme și videoclipuri pe YouTube, jucând jocuri de noroc pe https://pacanelegratis777.ro/cazinouri/frank-casino/ și alte site-uri web și comunicând pe social media. Cu toate acestea, există mulți oameni care doresc să-și amintească de basmele copilăriei, când petreceau timp cu bunica lor în aer liber, la țară. Andreea Chiva și soțul ei au decis să construiască mai multe case prin angajarea meșterilor locali. La construcție au fost folosite materiale naturale, cum ar fi piatra și lemnul. Aceștia au ales momentul potrivit pentru construcție, deoarece, la acea vreme, prețurile materialelor de construcție nu crescuseră încă la fel de repede ca în prezent. 

Potrivit Andreei Chiva, ea s-a gândit mult la interiorul și exteriorul caselor. În cele din urmă, ea a optat pentru un stil tradițional care va fi la fel de apreciat astăzi și în viitor. Dar cultura tradițională românească nu este singura temă omniprezentă în proiectarea caselor pe care le construiesc. Andreea Chiva și soțul ei au apelat la sprijinul sătenilor pentru a organiza diverse evenimente care să ofere vizitatorilor o experiență cu adevărat autentică.

Astfel, sătenii pregătesc mâncăruri tradiționale românești folosind doar produse naturale cultivate în grădinile locale. De asemenea, vizitatorii pot face plimbări călare, plimbări cu ponei și plimbări cu căruța. Există, de asemenea, persoane care organizează plimbări la grajdurile de la munte, organizează degustări de băuturi alcoolice locale și explică obiceiurile locale. Potrivit Andreei Chiva, ei au creat ceva care poate fi o punte între viața urbană și cea rurală, astfel încât toată lumea să se poată relaxa fizic și mental din agitația orașului și să afle mai multe despre cultura și tradițiile poporului român.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+