HomeProiecte specialePagina de BusinessPovestea mărcii Timberland, cel mai cunoscut brand de bocanci

Povestea mărcii Timberland, cel mai cunoscut brand de bocanci

Dacă ești pasionat de modă și branduri, cu siguranță ai auzit de celebra marca Timberland, cunoscută, în special, pentru modelele sale de bocanci. Încălțămintea de la Timberland se remarcă prin rezistență și funcționalitate și face furori în lumea modei chiar și astăzi. Vrei să afli care este istoria unuia dintre cele mai celebre branduri de încălțăminte? Lasă-te inspirat de povestea Timberland, din următorul articol!

Începuturile brandului 

La începutul secolului al XX-lea, într-o fabrică din Boston, este angajat Nathan Swartz, cunoscut astăzi ca fondatorul mărcii Timberland. Deși acesta ocupă un post de ucenic, reușește să avanseze rapid în cadrul fabricii de pantofi Abington. În 1952, reușește să cumpere jumătate din acțiunile companiei de pantofi, iar, în 1955, preia firma în totalitate.

Nathan pune bazele Timberland și începe cu proiectarea încălțămintei impermeabile, care conținea o talpă de cauciuc. În 1973, amatorii de încălțăminte s-au putut bucura de lansarea oficială a pantofilor impermeabili, care au avut un succes răsunător, datorită confortului oferit și a protecției împotriva umezelii. În acest fel, brandul Timberland începe să se dezvolte, oferind produse de înaltă calitate.

Propulsarea brandului Timberland, în anii ‘80

Succesul brandului Timberland nu se oprește aici. După ce compania a înregistrat cifre însemnate de afaceri, și-a schimbat numele în Timberland Company. În 1978, Timberland lansează și primele perechi de ghete, confecționate din piele și prevăzute cu un sistem de legare a șireturilor de 360 de grade. Aceste modele sunt cunoscute și cumpărate și în prezent, datorită rezistenței pe care o oferă în timp și a cusăturilor extrem de trainice, realizate manual.

În 1980, brandul Timberland începe să-și extindă aria de vânzare și pe piața internațională, începând cu Italia. 6 ani mai târziu, fiul fondatorului, Sidney Swartz, este cel care preia frâiele companiei. Acesta se ocupă de creșterea numărului de clienți ai mărcii și, în 1990, lansează îmbrăcămintea pentru femei și pentru copii, marca Timberland. Apar, astfel, și liniile exclusive de jachete și accesorii din piele, de care se vor bucura persoane de toate vârstele.

Brandul Timberland și lumea muzicală

Fenomenul mărcii de bocanci Timberland a fost intens popularizat și de industria muzicală. Rapperii au fost cei care au ales să includă încălțămintea Timberland în ținutele din videoclipuri, dezvoltând un trend fără precedent până la acea vreme. În anii 2000, se lansează și bocancii Timberland cu toc, model care va fi purtat de cele mai importante vedete de pe glob. Beyonce și Jennifer Lopez sunt doar câteva dintre starurile internaționale care au încântat lumea prin aparițiile lor, purtând, în videoclipuri, celebrele modele de la Timberland.

Dintre toate modelele prezentate de Timberland, nu poți să nu fii captivat de șarmul ghetelor galbene, care există atât în garderoba femeilor, cât și în cea a bărbaților. Cu ajutorul unei astfel de perechi de încălțări, fondatorul brandului a reușit să împace toate gusturile, vârstele și culturile diferite din întreaga lume.

Marca Timberland este extrem de recognoscibilă și astăzi și pune la dispoziția clienților pantofi fiabili și comozi, de cea mai înaltă calitate. Descoperă noile modele Timberland, pe care să le incluzi, neapărat, în colecția ta de încălțări! Indiferent de model, pantofii Timberland acoperă o gamă variată de gusturi.

Care sunt pantofii tăi preferați de la Timberland?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare