Vrei să devii gamer? 6 lucruri de care ai nevoie

de Academia Cațavencu , 14 septembrie 2022
Vrei să devii gamer? 6 lucruri de care ai nevoie

În ultimii ani, gamingul s-a transformat dintr-o formă de distracție, într-o formă de divertisment pentru public și o sursă de venituri pentru jucători. Industria de gaming este una dintre cele mai profitabile, iar numărul de jucători este uriaș. Un gamer nu este însă doar un om care se joacă pe calculator, ci un pasionat care investește în echipament performant și accesorii utile. Dacă vrei să te bucuri de o experiență incredibilă, ai nevoie de un sistem care să facă față oricăror cerințe tehnice și echipament care să-ți ofere confort maxim. Descoperă în continuare care sunt cele 6 lucruri de care ai nevoie pentru a deveni un gamer fericit.

 

1.Un PC performant

Orice gamer are nevoie de un sistem performant. Cele mai bune PC-uri de gaming au specificații incredibile, care oferă experiențe superioare în comparație cu consolele de gaming. Prețul unui astfel de echipament este ridicat, dar investiția merită. Dacă nu ai destul bani, poți accesa un împrumut cu buletinul, care se obține rapid.

Este indicat să te îndrepți spre PC-uri cu plăci video dedicate puternice, memorie RAM mare și procesor puternic. De asemenea, sistemul de răcire trebuie să facă față temperaturilor mari.

 

2.Căști de gaming

Un headset de calitate este esențial pentru o experiență de gaming plăcută. Jocurile care presupun colaborare și comunicare necesită un microfon bun și căști care redau sunetul clar și fără pauze sau întârzieri. De asemenea, trebuie să fie confortabile și să nu lase sunetul să iasă în exterior, pentru a nu deranja alte persoane. Poți alege un headset wireless sau cu fir, în funcție de bugetul disponibil și preferințe.

 

3.Un monitor LED performant

Nu doar unitatea determină calitatea experienței de joc, ci și monitorul. Un produs de calitate trebuie să aibă o rată de refresh mare, acuratețe ridicată de redare a culorilor și răspuns rapid. Monitoarele de gaming trebuie să asigure timp minim de formare a imaginii, astfel încât jucătorul să nu experimenteze întârzieri. Nici dimensiunea nu trebuie neglijată. Un monitor mic îți va provoca dureri de ochi și de cap, ceea ce îți va afecta performanța în joc.

 

4.Controller bun

Controllerul este legătura dintre mâinile tale și acțiunile din joc. Pentru a juca bine, în special, titluri care necesită îndemânare, designul controllerului trebuie să fie prietenos, iar butoanele așezate optim. Sunt preferate controllerele cu fir, pentru că sunt mai confortabile. Alege unul cu cablu USB lung și vibrație, astfel încât experiența de joc să fie plăcută.

 

5.Mouse de gaming și tastatură

Orice mouse funcționează cu un sistem de gaming, dar cele special realizate pentru jocuri au un senzor laser avansat. Un mouse bun trebuie să aibă un design special și să fie customizabil. Este important să se simtă bine la atingere și să nu aibă lag. De asemenea, sunt utile cele cu butoane suplimentare, în special dacă joci shootere. Tastatura este importantă dacă o folosești în jocuri sau comunici cu alți jucători în chat. Sunt de preferat tastaturile mecanice, care oferă senzații tactile optime și răspuns rapid.

 

6.Scaun confortabil

Când stai mult timp la birou, ai nevoie de un scaun confortabil. Timpul trece repede când te joci și abia când te ridici simți efectul unui scaun nepotrivit. Cumpără-ți un scaun adecvat pentru dimensiunile corpului tău, care să ofere suport bun spatelui și să te încurajeze să-ți păstrezi o postură optimă. Există scaune de gaming cu boxe și alte dispozitive care redau sunetele sau senzațiile din joc. Este important să reglezi corect scaunul, dacă vrei să eviți durerile de spate.

Gamingul este o activitate relaxantă, care se poate transforma într-o meserie. Cele 6 lucruri prezentate mai sus sunt esențiale pentru experiențe de joc reușite.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+