HomeSocialD'ale cetateanuluiA început Postul Paștelui! 5 păcate capitale de care...

A început Postul Paștelui! 5 păcate capitale de care să te fereşti pe Facebook până de Înviere!

Postul Paștelui, considerat cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante de peste an, a început de curând, prilej pentru Părintele Arsenie Coca, consultantul nostru de la Mânăstirea de taici Cap Aurora, să ne amintească faptul că, măcar în acestă perioadă, un creştin care se respectă trebuie să ţină departe de el drăcescul adus în viaţa noastră de reţeaua necreştinului Zuckerberg, păcatul primordial în această perioadă de post şi rugăciune fiind accesarea Facebookului, mai ales în varianta sa mobilă.

Prilej pentru noi pentru a sintetiza câteva sfaturi folositoare din partea părintelui, poveţe care, urmate cu sfinţenie, vă pot scoate din robia satanică a likeului cu smartfonul în mână:

1. În primul rând, e necesar să blocaţi toate postările conţinând selfiuri ale pipiţelor în chiloţei minusculi, gen Papushika Tha, Printzesa Secsi, Gynutza Dragutza sau Mihai Trăistariu. Identificaţi „prietenii” din cauza cărora vă ajung astfel de notificări şi ştergeţi-i fără milă, aşa cum Domnul a dat erase Sodomei şi Gomorei.

2. Blocaţi conturile deschise în sarcina unor persoane ca Rareş Bogdan, Laura Codruţa Kovesi, Florin Călinescu, Klaus şi Carmen Iohannis chiar ei. Nume ca Marcel Ciolacu sau Olguţa Vasilescu pe lista de prieteni sunt suficiente pentru deschiderea Împărăţiei Cerurilor şi revelarea Adevărului Veşnic.

3. Nu vă mai înjuraţi şi blestemaţi cu companionii de Facebook, chiar dacă sunt iohanişti, sorosişti, anticrişti sau se bucură când Halep ia bătaie pe zgură. Domnul Iisus a fost primul care a promovat likeul pentru toată lumea, indiferent de status. Fiţi creştini adevăraţi, nu doar la praznicele de Paşte şi Crăciun!

4. Nu vă gândiţi în niciun caz la ştergerea contului de Facebook, deoarece duşmanul trebuie învins cu propriile arme. Daţi search cu osârdie şi veţi găsi prieteni virtuali adevăraţi: Sfântul Nectarie, Sfântul Efrem cel Nou, Sfântul Ciprian, Părintele Arsenie Boca şi mulţi alţii. Acordaţi-le add şi veţi avea o listă amirosind a smirnă şi busuioc, uitând pentru totdeauna de iadul postărilor cu sâni mari şi picioare lungi.

5. Pentru final, încercarea cea mare: când Tony Poptămaş, motorizat de Vicky Vic şi alţi 178.927, vă va înştiinţa filosofic că „Iubirea este împlinită numai în doi”, faceţi efortul uriaş de a nu fi de acord cu like & share. Trimiteţi-i chiar lui Tony un mesaj gen: „Băi rasistule, eu cu nevastă-mea suntem swingeri, fi-ţi-ar citatele ale dreacului!” Veţi păşi într-o lume minunată a Facebookului, eliberaţi de sub tirania likeului dăruit din minut în minut pe pagina lui Tony.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare