HomeSocialD'ale cetateanuluiAbramburica, liberalii lui Falcao și Salamul Săsesc a lui...

Abramburica, liberalii lui Falcao și Salamul Săsesc a lui Puie Monta

Un nene cu buba la cap își lasă averea DNA-ului! Căsuțele pe care instituția doamnei doctor Laura le va primi sunt situate în Maramureș și totalizează vreo 500 de metri pătrați construibili plasați pe un hectar de teren. Deși notarul, băiat cu scaun la cap, l-a sfătuit să lase imobilele primăriei, nenea a insistat să le predea DNA-ului. O fi știind el ceva…. Ca să arate că nu glumește a și trimis o notificare la București. Surse care freacă toată ziua clanța în fața clădirii anticorupție în așteptare de marfă proaspătă susțin că procurorii vor accepta moștenirea și vor organiza niște celule premium pentru deținuții din dosarul Microsoft care au făcut denunțuri. Alde Pescariu și Florică, în calitate de protejați ai DNA, vor fi tratați cu palincă și slană și se vor odihni pe cergile alea maramureșene tradiționale.

Liberalul Ghiță Falcao importă proletari. Domnul Ghiță Falcă (zis și Mandibulă după denumirea științifică), primarul liberal al municipiului Arad, bate țara în lung și-n lat în campania electorală. Lăsat liber cu microfonul în mână domnul Mandibulă le povestește liberalilor din sud cum a făcut el paradisul locurilor de muncă la Arad. Cică în înțelepciunea lui, Mandibulă a importat muncitori din județele moldovenești sărace, conduse de pesediști și chiar din Alexandria, metropola mizerabilă a lui Liviu Dracnea. Liberalul Falcao uită se explice un mic amănunt. Investițiile parașutate la Arad din motive de poziționarea orașului lângă graniță și nu din cauza numărului de neuroni ai primarului, sunt majoritatea făbricuțe de lohn auto. Se face bandă în draci cu muncitori specializați în 2-3 operațiuni. Guvernul Cioloș a venit în sprijinul acestui import de forță de muncă derulat de companiile străine din Ardeal și a oferit niște stimulente pentru oamenii care se relochează la mai mult de 50 de km de domiciliu în căutarea unui loc de muncă. În momentul în care guvernul liberalului Falcao va majora prin lege salariul minim la 400 de euro, să zicem, companiile de lohn își vor împacheta utilajele și se vor căra dracului în țări subdezvoltate cu leafa plătită-n banane. Ce va face atunci liberalul Falcao când se va trezi cu 10.000 de șomeri în Arad, cu prețul chiriilor prăbușit din lipsa cererii și cu toate consecințele ce decurg de aici?

Și nea Cioloș ar trebui să ne explice, dacă-l duce bila, cine va mai investi în județe în care forța de muncă și-a luat lumea-n cap cu stimulente de la guvern. O să le dăm alți bani ca să se întoarcă acasă? Se pare că sfertodocții din politică nu pricep nimic din istorie. Pe vremea lui Ceașcă s-au importat masiv moldoveni la muncă în Bărăgan. Acum, după desființarea IAS-urilor și CAP-urilor, ei formează pătura săracă a satelor. N-au pământ, nu știu să facă decât munci necalificate și nu se pot recalifica din cauza vârstei. Parcă seamănă, nu?

Puie Monta umblă cu salamul săsesc în gură. Fostul boschetar care dormea prin Gara de Nord din Paris și-a făcut un clip lângă Masa Tăcerii după ce președintele Klaus Werner și-a așezat dosul pe patrimoniul cultural național. Ca să fie mai explicit Monta i-a tras în labă un sul de salam săsesc prin care voia să sugereze că sasul nu respectă țara și cultura. Boschetar experimentat, care-și usca chiloții pe semafoarele din Paris, Monta i-a atras atenția lui Werner să nu pună lucruri la uscat pe Coloana Infinitului și să nu halească salam săsesc pe Masa Tăcerii. Foarte glumeț acest băiat întârziat, cu ochelari de tocilar și minte de bibilică! Noi am citit undeva că Brâncuși a lăsat în testament interdicția clară de a nu se consuma rahat lângă Masa Tăcerii și cu toate asta respectuosul Viorel nu se poate abține. Îi atragem atenția plagiatorului să nu cumva să-i treacă prin cap să șutească Masa Tăcerii, că am văzut că trăgea cu ochiul la ea și știm din istorie că pesediștii nu se pot abține să ducă acasă câte ceva din patrimoniul public. Nu de alta dar obiectivul nu arde în sobă și nici nu merge în livingul ăla al lui de neam prost unde ar vrea s-o pună Daciana. Poate doar să i-o vândă lui Năstase pentru bătătura de la Cornu!      

Doamna Abraumburica vrea să redea demnitatea dascălilor. Din când în când PSD o trimite la televizor pentru a consuma rahat electoral de distinsa doamnă Ecaterina Andronescu, ultimul deputat garantat de Vanghelie Almanahe. La ultima apariție live distinsa doamnă, inculpată în dosarul Microsoft, a explicat necesitatea majorării salariilor profesorilor, combătând tezele economistului Florin Câțu. Băiat subțire, Câțu încerca să-i explice bătrânei inculpate că nu poți să crești deficitul bugetar majorând cheltuielile și să mai ai și tupeul să ceri majorarea salariilor. Omul voia să spună că este imoral să ciordești bani din achizițiile umflate de computere și licențe Microsoft și să ai pretenția să-ți mai rămână bani și pentru amărâții de profesori. Inculpata n-a înțeles și a continuat să bocească pe tema demnității cadrelor didactice. Cam ce metodă de comunicare ar trebui adoptată ca să-i atragi atenția Abramburicii asupra preacurviei orale pe care o practică? 

Doamna Strîmbeanu Știrea ia multinaționala la trîntă. Miss Pandele s-a enervat la culme după ce Enel a intervenit la 3 ore de la semnalarea unei avarii într-un cartier din București. „Sunt familii cu copii mici, cu bătrâni, cu oameni suferinzi, care de la ora 15,00 au anunțat lipsa curentului electric și ENEL-ul nu a catadixit nici măcar să răspundă la telefon. A trebuit să intervenim noi, cu resursele proprii, sub amenințarea ruperii contractului. Nu e normal ca multinaționalele să ne trateze ca pe niște persoane de lumea a treia. Dacă ENEL sau alte companii multinaționale cred că le mai merge în București cum le-a mers până acum, se înșală. Sunt neîndurătoare cu astfel de practici. Nu e normal să avem astfel de practici de sfidare a românilor. Nu li s-a cerut decât corectitudine față de cetățeni. (…) Dacă nu respecți ce ai semnat la angajarea contractului, pleci”, a mai spus Firea. Tanti Patrafirea, dacă nu cumva ai uitat, RENEL a fost moneda de schimb pe care cinstitul Adrianus Năstase a plătit-o Italiei în vederea aderări noastre la UE. Șpagă adică pentru ca europenii să închidă ochii la corupția instituționalizată din România pesedistă a perioadei 2000-2004. Așa că, dacă te-ai ofticat pe multinaționala asta mergi matale la Cornu și spune-i lui Năstase să și-o bage în anus, că el a adus-o la masă și-a pus-o să-i reguleze pe români.

Articol apărut în Academia Caţavencu, nr. 17 (1216) – 21 noiembrie-4 decembrie 2016

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare