HomeSocialBagă-l pe penal în spital!

Bagă-l pe penal în spital!

Îndemnul de mai sus nu se adresează românului de rând, cetățeanului care de douăzeci și cinci de ani e batjocorit, sfidat, scuipat în față de șmecherii cocoțați în funcții pentru care n-au nici valoare, nici pregătire. Nu se adresează nici tinerilor obligați să-și ia lumea în cap după terminarea facultății și să plece la cules căpșune în Spania sau la șters la cur – cu diploma lor de master, evident –  bătrânei ramoliți prin Italia, fiindcă în România posturile lor au fost deja ocupate pe sistemul pile-cunoștințe-relații de diverse piți și pisi cu Spiru Haret la bază și tăticul-politician la temelie.

Îndemnul se adresează statului român și, oricât ar părea de curios, nu implică nicio violență. Penalul trebuie băgat în spital, dar nu oricum. Nu e nevoie de echipe de mardeiași care să-i taie gâtul lui Năstase mai bine decât a făcut-o El Însuși cu lama de epilat scurt. Nici de bătăuși plătiți care să-l prindă pe Vosganian și să-i tragă o mamă de bătaie de să-l doară la ovare și alta nu. Pur și simplu, tot ce are de făcut statul român e să-i aresteze în continuare pe corupți, cum a făcut-o, în ultimele luni, cu alde Cocoș, Videanu, Udrea, Mitrea și alți foști miniștri și actuali parlamentari, dar să nu-i mai bage la pușcărie, ci să-i închidă prin spitale.

Pentru că uitați-vă la ce face acum Elena Udrea. Ajunsă la suferință, pe veceu turcesc și supă de arpacaș la prânz, fosta Duamnă, care păpa numai la Ritz, nu poate suporta mizeria și sărăcia din celulă și a cerut comandantului pușcăriei să zugrăvească Rahova pe banii ei, să vopsească gratiile, să pună tapet pe pereți, ce să mai vorbim, să aducă și la bulău luxul cu care era ea obișnuită afară. Dar de ce să zugrăvească Udrea, din bănișorii clociți cu vrednicie alături de Cocoșelul ei neascultător, pușcăria? De ce să le facă pârnăiașilor lux și confort la mititica, în vreme ce prin spitalele românești colcăie gândacii, e un linoleum care a prins ultima glaciațiune, paturile sunt rupte, lenjeriile sunt roase de atâta purtat, medicamente nu-s deloc, ci trebuie să și le aducă bolnavul de acasă?

Dacă statul l-ar băga pe penal nu la zarcă, ci la spital, dintr-o dată sistemul medical românesc ar cunoaște o transformare radicală. Mai ales că urmează dosare grele – EADS, Microsoft, retrocedările, acolo e rost de zeci de ani de pușcărie și pentru Năstase, și pentru Videanu, Berceanu, Blaga, Hrebenciuc și alți guzgani, rozalii sau tuciurii, care de un sfert de veac ronțăie bunăstarea românilor. La ce avere are, Năstase ar trebui cazat la Spitalul Municipal din București și l-ar face să arate ca nou. Mazăre ar trebui închis la Spitalul Județean Constanța, unde – probabil ați văzut pozele, că au circulat pe net – mizeria este de nedescris, iar lipsurile sunt strigătoare la cer. Hrebenciuc, așijderea, la Spitalul Județean Bacău. În câteva luni de pușcărie la spital, penalii ar face să arate respectivele instituții ca-n Occident.

Și, ca să nu stea înghesuiți, fiindcă am văzut că sunt extrem de mulți politicieni corupți, pe care-i paște mititica, dacă spitalele nu sunt suficiente, ar fi drăguț din partea statului să-i mai închidă pe politicienii penali și prin maternități. Indivizi plângăcioși ca Varujan Vosganian ar avea, astfel, ocazia, să-și manifeste pe deplin sentimentele materne.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare