HomeSocialCe faci, CTP, vorbești urât de țigani?

Ce faci, CTP, vorbești urât de țigani?

Cristian Tudor Popescu este singurul jurnalist român, cunoscut de fizica actuală, care, în mai mult de 25 de ani de activitate profesională, la diverite ziare, a fost copiat, plagiat și folosit ca sursă de inspirație de o gamă largă de produse, made by presa românească, fără măcar să știe lucrul ăsta. Suspect este, zic eu, că nici acum, la 57 de ani, nu s-a prins că stilul pe care-l practică e clonat în același mod în care și oaia Dolly a fost xeroxată: la grămadă, fără logică și, bineînțeles, cu foarte mult bulan.

Am zis, și o s-o mai zic. Totul se trage de la tenis. Că dacă nu ținea atât de mult racheta în mână, nu mai scria nici atâtea prostii împotriva regimului. Și mai ales împotriva țiganilor. Da, CTP a vorbit urât de țigani. Vuiete, trosneli și cutremure de mare magnitudine la reuniunea plăcilor tectonice de la Adevărul și Gândul. Și dă-i, că e libertatea presei și alte truisme din astea la care apelează ființele învățate cu frica. E libertate, da, dar nu a presei, ci a țiganilor.

Că, dacă te înjură unul și te scuipă pe chelie, nu stai să-i faci hegelian. Te iei în gură cu el și pui în practică ce ai învățat pe fotoliu de la Muhamad Ali. Și nu mai urlă nici un băiețandru din ăla la sacou de la ONG-uri că le-ai încălcat drepturile țiganilor. Ba poate, dacă într-adevăr ai chef de mardeală, îl iei și pe el de cravată, și îi arăți cum e să te naști moară de vânt.

Numai că noi nu suntem nici la Dragalina, nici în Ferentari și nici nu gândim cu hormonul, să batem tuciuriii la semafor. Suntem ziariști, iar codul moral ne interzice să discriminăm țiganii. Pentru că n-avem nici un drept să vorbim urât despre unii care sparg semințe pe scăunel pliant în fața blocului. Că și ei e oameni și are drepturi, da? Numai drepturi, nu și obligații, ho, că ce ție nu-ți place, țiganului îi face. Ce, crezi că are vreo datorie față de tine, melcule?! N-are, el face ce vrea mușchiu' lui cu fibre striate.

Pentru asta aprimit CTP amendă. Pentru că a vorbit urât de niște romulani care se aflau în plin sezon de vânătoare de buzunare, la Paris. Dar mai bine îmi țin gura, că intră cenzorii în articole, de nici nu realizez cine m-a atacat și o iau pe urmele lui CTP. Și asta nu vreau. Frate, la 50 și de ani, să-mi pierd frumusețe de păr? Să pierd eu atâtea promoții moca la șampon?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare