HomeSocialCe s-ar întâmpla dacă ne-ar vizita un extraterestru?

Ce s-ar întâmpla dacă ne-ar vizita un extraterestru?

Traian Băsescu l-ar invita la palatul Cotroceni și l-ar întreba de ce a ales România pentru descinderea lui pe Pământ. Extraterestrul ar mărturisi că a fost trimis să ispășească o pedeapsă. „Dar – ar spune Traian Băsescu – e o plăcere să trăiești!” Extraterestrul l-a contrazice: „Lăsați, că mai știu și eu câte ceva. Tocmai am citit cartea lui Lucian Boia, «De ce este România altfel»”.

Parlamentul ar vota o lege conform căreia numai prim-ministrul poate reprezenta România la întâlnirile cu un extraterestru. La Antena 3, Dana Grecu, cu vocea ei melodioasă, ar afirma că o asemenea întâlnire îl va face incontrolabil pe Victor Ponta. Drept urmare, Parlamentul ar vota o altă lege, conform căreia numai un fost președinte interimar al României are dreptul să stea de vorbă cu o ființă de pe altă planetă.

Discuția dintre extraterestru și Crin Antonescu s-ar desfășura în limba engleză. Gesticulația energică a lui Crin Antonescu l-ar speria pe extraterestru, care din verde s-ar face alb ca varul.

Radu Ioanid ar saluta această renunțare la odioasa culoare verde. De emoție, extraterestrul s-ar face roșu ca focul, ceea ce l-ar entuziasma pe Ion Iliescu. Apoi ar reveni la culoarea lui inițială.

Mic, verde, cu ochi foarte mari și cu o antenă parabolică în loc de păr, el ar ajunge în scurtă vreme un familiar al talk-show-urilor TV.

După o emisiune la Antena 3, ar fi invitat acasă la Dan Voiculescu, care i-ar împrumuta 200.000 de euro ca să-și facă o casă. Fiind întrebat ce crede despre această întâlnire, Traian Băsescu ar răspunde scurt: „Doi pușcăriabili…”. Extraterestrul ar reacționa: „Eu nu sunt pușcăriabil, sunt pușcăriaș”.

Victor Ciutacu ar lansa ipoteza că extraterestrul este, de fapt, un trimis al Uniunii Galactice, sub acoperire. Robert Turcescu ar obține, în direct, legătura cu secretarul general al Uniunii Galactice și i-ar cere să lămurească situația. Acesta ar vorbi evaziv, regretând că a ridicat receptorul.

Într-o noapte, extraterestrul s-ar trezi cu o blondă în pat și și-ar aminti, vag, din spusele profesorului său de civilizație a Terrei, din liceu, cum trebuie să procedeze într-o asemenea situație. Cercetând cu atenție corpul blondei, el și-ar da seama însă că nu-și aduce aminte locul care ar trebui să prezinte interes pentru el. Disperat, și-ar procura un GPS, de la care ar primi indicații de genul: „Sens giratoriu… după 7 centimetri, alt sens giratoriu. Virați la dreapta și mergeți încă 48 de centimetri. Ați ajuns la destinație”.

Cu astfel de întâmplări, timpul de ispășire a pedepsei ar trece pe neobservate. Într-o bună ziua, în București ar ateriza farfuria zburătoare trimisă să-l recupereze pe condamnat. La eveniment ar participa mii de bucureșteni. La urcarea în OZN, extraterestrul i-ar lua cu el pe Crin Antonescu și Victor Ponta. Crin Antonescu ar protesta în limba engleză, dar pronunțând „no” ca „now”, ar da impresia că acceptă și chiar este nerăbdător să plece. Victor Ponta ar protesta și el, dar extraterestrul ar crede că prim-ministrul folosește un limbaj dublu, și anume îi asigură pe români că nu se poate despărți de România, deși în realitate își dorește foarte mult să se expatrieze. Drept urmare, i-ar înșfăca pe amândoi cu brațele lui superputernice, i-ar târî în farfuria zburătoare și ar dispărea cu ei cu tot în înaltul cerului, în ovațiile mulțimii.

 

Publicat în revista AC, nr. 8 (18 – 24 februarie)

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare