HomeSocialSanatate si alte boliChiar iti pot imbunatati sanatatea suplimentele alimentare?

Chiar iti pot imbunatati sanatatea suplimentele alimentare?

In ultimii ani s-a creat o adevarata nebunie in jurul suplimentelor alimentare care sunt privite de multi drept niste adevarate izvoare ale sanatatii. Chiar asa sa fie oare? Adevarul e ca legat de suplimentele alimentare sunt atat de multe controverse incat nici nu stii ce sa mai crezi. O sa incercam in randurile urmatoare sa vorbim putin despre acestea, cu o doza mare de obiectivitate.

 

Pentru inceput merita data o definitie a suplimentelor alimentare, nu-i asa? Acestea sunt acele preparate care au in compozitia lor micro si / sau macronutrienti, precum si alte substante nutritive care au rolul de a fi consumate cu scopul de a suplini lipsa anumitor alimente sau pentru a ameliora unele afectiuni. Suplimentele alimentare pot fi sub forma de tablete, capsule, drajeuri, pulberi sau chiar lichide.

Pot fi ele privite drept niste produse pentru sanatate sau rolul lor in alimentatia noastra este unul nesemnificativ? Intr-adevar, ele ne pot ajuta organismul sa devina mai puternic, mai sanatos, insa numai in anumite conditii, mai exact atunci cand exista anumite deficiente ori cand facem mult sport si este dificil sa luam toate substantele nutritive de care are nevoie corpul pentru a sustine un efort ridicat. Fara insa a face excese. Atunci cand vitaminele si mineralele sunt luate in exces pot sa apara probleme la nivelul stomacului, ficatului sau rinichilor.

Da, cu totii ne dorim sa existe o capsula miraculoasa care sa ne scape de toate problemele pe care le avem si sa ne mentina vesnic tineri. Aceasta nu exista insa. Nu te lasa asadar influentat de tot ceea ce auzi si citesti pe internet. Pur si simplu nu exista in momentul de fata un supliment alimentar care, de exemplu, sa te ajute sa slabesti 7 kilograme intr-o singura saptamana (sau cel putin nu fara a-ti pune in pericol sanatatea).

Ce iti recomandam noi? Ca in momentul in care cumperi un supliment nutritiv sa verifici cu atentia daca acesta are inscris pe ambalaj avizul Ministerului Sanatatii, precum si daca exista informatii detaliate legate de ingrediente, modul de administrare, reactii adverse, contraindicatii si asa mai departe. De asemenea, daca alegi sa cumperi de pe internet citeste cu atentie informatiile de pe site-ul oficial, precum si de pe etichete de pe site, iar in momentul in care primesti produsul fa la fel cu informatiile de pe cutie si de pe prospect (in cazul in care acesta exista).

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare