HomeSocialCine n-are bătrâni să-şi cumpere, că primeşte bani pe...

Cine n-are bătrâni să-şi cumpere, că primeşte bani pe ei

Dacă Mariana Câmpeanu n-a avut grijă, cât a tăiat şi spânzurat la Ministerul Muncii, decât de propriul soţ, mergând pe cunoscuta deviză a liberalilor mioritici „Pentru noi înşine”, noua ministresă, dna Rovana Plumb, are suflet de mamă, că nu degeaba a intrat în Partidul „Mama Răniţilor”. Ea vrea să se îngrijească de toţi pensionarii, nu doar de ăia cu carnet de partid.

Recent, duduia a declarat că are în minte un proiect social unic în istorie: bătrânii să nu mai fie îngrijiţi în centre specializate, ci acasă la ei, de către rude. Iar dacă n-au rude, să fie luaţi de cine vrea să-i ia, bineînţeles, nu pe moca, ci pe bani de la stat. Cu alte cuvinte, dacă n-ai un bătrân pe criza asta, ar fi bine să-ţi cumperi repede, căci e o investiţie de mare viitor.

Ce rost are să mai mergi la serviciu, să lucrezi ore suplimentare, să-ţi facă nervi vreun şef neghiob sau nişte colegi imbecili? Iei un bătrân, îi zici „bunicule”, îl pui dimineaţa pe tramvai, troleibuz sau autobuz, să mai vadă şi el lumea, şi-l mai iei abia seara, gata socializat, îi dai o ciorbă cu posmagi muieţi şi-l bagi la nani, că şi mâine circulă RATB-ul. Pe chestia asta umfli de la stat bani frumoşi.

Dacă ai spirit de investitor, nu te mulţumeşti cu un singur bătrân, iei mai multe bucăţi şi le faci chiar program artistic: de la 7 la 11 plimbat pe troleibuzul 92, de la 11 la 1 căscat gura prin Cora, de la 1 la 3 o scurtă plimbare prin Cişmigiu, de la 3 la 5 bălit la raftul de Mezeluri din Auchan, de la 5 la 8 iarăşi un voiaj de plăcere cu tramvaiul 41, şi seara, până la 9, program la dispoziţia pensionarului, pe autobuzul 368. La 10 seara sunt în pat şi nici nu mai cer mâncare, păi nu e bine? Şi statul ar putea încuraja, desigur, stahanovismul în domeniu: la cinci bătrâni luaţi în îngrijire, primeşti a treisprezecea indemnizaţie, anual. La zece bătrâni, ţi se dublează indemnizaţia pentru fiecare, iar de la 20 în sus ai mari şanse să intri în Top 300 miliardari, că doar şi ăia care sunt deja acolo tot cu statul au făcut afaceri.

Cred că soluţia doamnei Plumb este genială. E cel mai bun proiect PSD din ultimul sfert de veac. Toată lumea va avea de câştigat: bătrânii, că fug de acasă cu toate mijloacele de transport posibile, încât sigur Doamna cu Coasa n-o să mai ştie de unde să-i ia; îngrijitorii, că pot trăi boiereşte, fără să mai pună vreodată mâna pe muncă, munca fiind, precum se ştie, pentru tractoare; pesedeii, că vor fi votaţi nu numai de bătrâni, ca până acum, ci şi de orice om bun de muncă, dar care nu munceşte, pentru că şi-a cumpărat bătrân şi aduce ăsta bani pentru el.

Totuşi, ministresa n-ar trebui să se oprească aici. Mă gândesc că şi un program pentru bolnavii din spitale ar fi salutar. De pildă, să spunem că mergi la vreo rudă, la spital, cu portocale. Ei, dacă găseşti acolo, în salon, vreo doi dărâmaţi, cu un picior în groapă fiecare, nu-i păcat să nu-i iei acasă? Îi iei, îi tratezi naturist, cu frecţie la picior de lemn, zeamă de clopot şi tinctură de sapă şi lopată, după care le bagi, frumos, vată-n nas şi-i pui în geam, să facă frumos la nenea poştaşu’, când îţi aduce ţie alocaţia de „îngrijitor-bolnav”.

Şi la fel ar trebui să se procedeze şi cu copiii: toţi părinţii care au copii să primească bani de la stat doar pentru simplul fapt că-i îngrijesc, în loc să-i lase de izbelişte. Da’ nu-i şi păcat să n-aibă şi copilul ăla o mamă şi un tată? Nu-i păcat ca, scăpat din mână, s-ajungă să fure, să copieze, să mintă cum respiră şi să devină, Doamne-fereşte, când o fi mare, prim-ministru?

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare