HomeSocialCiutac adjectiv

Ciutac adjectiv

Printr-o muncă susținută de răsfoitor al Goagălului, cititorul Nihil sine Dex ne-a trimis următoarele definiții de DEX:
·    Ciutác adj. m. și s.m. (reg.) 1. (adj.) prost, stângaci, nerod, nătăfleață. 2. (s.m.) bulgar turcit din Turcia nordică; turc din Dobrogea.
·    Ciutác s. m. – 1. Turc sau bulgar mahomedan din Dobrogea. – 2. Țărănoi, necioplit, netot. – Var. citac. Tc. çitak (DAR).
Deci, tragem concluzia, diferența dintre nearticulat și articulat stă într-un singur „u” în coadă. Ce ciudat:“ciutac”, ne-articulat, devine “ciutacu” articulat – adică, rămâne așa cum știam: nu-i ciutac ca și Ciutacu, necioplit ca și netotu’. Numai că Ciutacu pe care-l știu eu este un individ ne-articulat, că nu posedă o șiră a spinării. Și-atunci, de unde-n gramatică s-a procopsit cu un “u” în coadă?

Răsfoind anii 1989 – 1996, dăm doar peste Ion Iliescu, teroriști ce trag din toate pozițiile să-i poată da acestuia posibilitatea să se prezinte la Ambasada Uniunii Sovietice și, în timp ce vindea interesele României tavarășilor de la Răsăsrit, să se prezinte cine este și ce vrea. Cine este am aflat pe buzunarele noastre devalizate de către ciracii săi și pe tâmplele noastre sparte cu târnăcopul minerilor. Ce vrea, am aflat de la mineriadele pe care le-a organizat: să se mențină atât de mult la putere încât să poată începe și finaliza marele jaf al activelor și pasivelor României – privatizarea în interes de gașcă nomenclaturistă a bunurilor întregului popor. S-au dat decrete și legi în acest sens, au fost folosite până și-au însușit "averea poporului”, ulterior le-au retras, să nu mai beneficieze și alții (apoi s-au pus pe bocit, ipocrit, sărăcia poporului). Un exemplu demn de reținut al jafului (dar și al lăcomiei lor fără de sfârșit) este Decretul lege nr.9/31.12.1989 semnat Ion Iliescu – care abroga Legea nr.19/1968 cu privire la regimul juridic al terenurilor fără construcții din perimetrul construibil al municipiilor și orașelor, prin care și-au însușit intravilanele țării, folosindu-se de către primarii lor din acea perioadă. Apoi s-au apucat să distrugă moneda națională, aveau nevoie de valută puternică și nu de oameni intreprinzători care să-i concureze la exporturi – așa ne-am procopsit cu o inflație de 300 la sută pe an.

Între anii 1996 – 2000 și-au mascat jafurile dintr-o așa-numită opoziție, folosindu-se de aducătorul de țigări pentru Corneliu Coposu, Umilică Constantinescu – care a declarat la final că l-au înfrânt serviciile secrete ale lui Ion Iliescu (l-au înfrânt lăcomia celor infiltrați în PNȚcd, PD și PNL din gașca nomenclaturist-turnătoare-securistă, precum și lăcomia unor gunoaie patentate ca Dorin Marian și Constantin Dudu Ionescu – că tot a fost reactivat pe lângă Iohannis, care i-au învățat copilul cum să facă bani din operațiuni secrete cu contrabandă de țigări. Trocul a fost simplu: copilul la pârnaie, sau predarea). Am avut parte de mineriade transformate în războaie minerești și de o inflație și mai a dracului. Plus somnul de frumusețe FNI-FMOA garantat de către instituția statului numită CEC, prin care Sorin Ovidiu Vântu, aka informatorul NUȘ, făcea românul prost la buzunare.

Între 2000 și 2004, pe lângă veșnicul Ion Iliescu ca președinte, ne-am procopsit și cu Însuși El Adrian Năstase ca și premier. Plus gașca sa de uteciști infatuați de Cluj, aka Grupul de la Cluj. În această perioadă s-a jefuit până la scheletul trimis la fier vechi și la terenul valorificat imobiliar întreaga infrastructură economică a României, inclusiv solul și subsolul – temeinic și aplicat. Ați cam uitat de Ovidiu Mușetescu (între timp decedat mortal de la un cancer), dar și de secretarul său de cabinet Victor Ciutacu? Da, Victor, vuvuzeaua de serviciu. Acum să vedeți în ce distinsă companie și-a cumpărat el vertebre (articulații) la coloana aia a lui nevertebrată… Că poate ați uitat și de de Necolaiciuc? Acesta a fugit în America, dupa ce a devalizat de la CFR 111 milioane euro; l-au prins și l-au adus americanii în țară la strâmbă judecată: din 3 mandate de încarcerare s-a trezit bietul devalizator fără de niciunul, sărac și cinstit ca orice pesedist de bine. Ați uitat și de privatizările Petrom OMW prin care rezervele naționale de țiței au fost date austriecilor până în 2014 gratis), IPRS Băneasa (dat pe gratis lui Omar Haissam, să aibă băiatul bani să poată organiza de-o răpire de jurnaliști), ALRO Slatina, Siderurgica Galați, Petromidia etc. Ca să nu mai zic nimic despre contractul golănesc cu Bechtel…?! Și cum să nu fie jaful temeinic, când am avut parte de cea mai tare democratură posibilă, numai bună să se muncească în liniște (cu ciuvicii săltați de pe stradă atunci când aveau chef de deschis gura) – doar președintele, primul ministru, șefii camerelor și ai serviciilor secrete erau de aceeași coloratură politică! Nici musca nu sughița, doar se antrena să bâzâie pe rahatul numit “dictatura lui Băsescu”.

Căci ne apropiem de ceea ce-i doare cel mai mult, anii 2004 – până în prezent. Numai că între 2004 și 2008, instituțiile statului au fost conduse nițel inegal pentru a justifica „dictatura”. Traian Băsescu – președinte susținut de PD, Tăriceanu premier din partea PNL, Adrian Năstase – șef al Camerei Deputaților din partea PSD și Nicolae Văcăroiu – șef al Senatului, iar din 2008 șef al Curții de Conturi din partea PSD ne dau dovada faptului că “dictatura” care i se impută lui Băsescu este, de fapt, încurcătura creată de acesta lanțului de jaf bine pus la punct în toți anii în care PSD și gașca au furat în voie. Ia să vedem și “coloarea” guvernărilor: 2005 – 2007, guvern PNL – PD – PRM; 2007 – 2008, guvern ultraminoritar PNL-PRM, cu sprijin obscur și șantajist al PSD, motiv pentru care, în noiembrie 2008, Călin Popescu Trădătoriceanu a putut să dea, mișelește, că nu dădea de la el din buzunar, o parte din rezervele de petrol și gaze din Marea Neagră, pe 30 de ani, firmei de apartament Sterling. Și, ca bonus, că “duduia” economia cu banii trimiși de către căpșunari acasă, guzganienii din acest guvern au încărcat bugetul statului cu cheltuieli inutile, devalizând inclusiv banii din privatizarea BCR (3,75 miliarde euro + banii din privatizarea RENEL, alți 0,8 miliarde euro), deși știau că se apropie o criză economică mondială. Au devalizat și au aruncat firimituri către populație numai să-și pregătească locul pentru o nouă guvernare, să nu li se întrerupă lanțul furturilor, să nu li se termine afacerile. Decuplați de la țâța bugetului, marii noștri afaceriști de carton au dat faliment într-o veselie (vezi cazurile cele mai la îndemână de faliți neputincioși în afaceri în afara bugetului statului: decedatul Dinu Patriciu, Ioan Niculae, Sorin Ovidiu NUȘ Vântu, încarceratul Dan Voiculescu, Bogdan Chirieac, încarceratul Sorin Roșca DELEANU Stănescu, încarceratul Relu Fenechiu șamd). Pe Traian Băsescu au vrut să-l demită în 2007 pentru că nu le punea pile la procurori dar mai ales pentru că a stopat privatizările strategice în CSAT cu începere din 2006.

Între decembrie 2008 – octombrie 2009 am avut parte de Guvernul Boc 1: format dintr-o alianță “responsabilă” PDL-PSD care a detronat altă alianță “responsabilă” care vroia respect cu Iohnnis 1 în frunte: PSD-PNL-PC; În octombrie 2009, de-a-mboulea (pardon, de-a-ngeoanălea), guvernul Boc este picat și Romania este lăsată de izbeliște timp de două luni prin plecarea PSD de la guvernare. PSD-PNL-PC vin să ceară respect cu Johannis 2, dar le este refuzat de către președinte.

Între 6 dec 2009 – ianuarie 2012 am avut parte de Guverne Boc succesive și de scandal mediatic la foc continuu (mai ales că în 2009 Traian Băsescu a fost reconfirmat pentru un nou mandat la conducerea președinției României). Ca să fie din nou supendat în 2012, după ce în aprilie, același an, după debarcarea Guvernului MRU, se înstăpânea peste țară cel mai cinstit și curat guvern post-decembrist: Ponta 1. Până la Guvernul Ponta 4, 14 miniștri au sfârșit la pârnaie, în anchete sau zburări pentru falsificare de CV.

Vedeți de ce trebuia să avem parte de tot felul de ciutaci adjectiv atât în mass media (mai ales) cât și pe la conducerea unor partide zise de Opoziție? Să nu vă faceți iluzii că Victor Ponta și Klaus Iohannis ar fi altceva decât niște ciutaci adjectiv!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare