HomeSocialComunicat către Ţară

Comunicat către Ţară

1. Persoanele de etnie romă nu fură. Ele trăiesc cinstit, din munca proprie, plătesc taxele şi utilităţile, îşi trimit copiii la şcoală, compostează când se urcă în mijloacele de transport în comun şi depun la Poliţie portofelele pierdute de oamenii neatenţi.

2. Toţi cetăţenii români, indiferent de etnie, ocupaţie şi educaţie nu fură. Oricare ar fi poziţia şi situaţia lor socială, ei sunt dedicaţi doar onestităţii în raport cu averea publică sau cea particulară aparţinând concetăţenilor.

3. Politicienii români nu fură. Preocuparea lor constantă pentru îndeplinirea corectă a sarcinilor primite prin alegere sau nominalizare e legendară, indestructibilă şi în afara oricăror îndoieli. Ei sunt animaţi doar de simţul datoriei faţă de ţară, popor şi bunăstarea oamenilor în folosul cărora activează.

4. Nu există în România persoane care fură. De la această evidenţă de bun simţ nu face excepţie nicio categorie socială; cetăţenii români din orice sector de activitate, de Stat sau privat, îşi îndeplinesc atribuţiunile cu conştiinciozitate, onoare şi responsabilitate civică.

Întrucât se constată de la o vreme (culminând în anul 2010) o recrudescenţă a afirmaţiilor denigratoare în spaţiul românesc, propunem CNCD-ului amendarea exemplară a tuturor celor vinovaţi de discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate al persoanelor: Herodot, Dimitrie Cantemir, cronicarul Ureche, I.L.Caragiale, Cioran, Traian Băsescu şi membrii Academiei Caţavencu, asta pentru a enumera doar câteva dintre cele mai reprezentative exemple.

Ne asociem pe această cale demersului iniţiat de Societatea Universală a Hinduismului(USH) şi cerem demisia sau demiterea din funcţii şi istoria naţională a celor care au afirmat că daco-romanii, românii, romeii, romii sau romulanii au furat ori fură în România. Vrem corectitudine politică şi respectarea dreptului tuturor la imagine neştirbită prin afirmaţii răuvoitoare propagate mediatic.

Acest comunicat a fost adoptat în cadrul Asociaţiei noastre (Societatea Naţională a Panhinduismului) prin vot deschis şi cu largă majoritate. În spiritul universal orientat către deschiderea oricăror spaţii închise de alţii conform căruia ne desfăşurăm activitatea, vă prezentăm modul în care au votat membrii Comisiei:

Nicolae Păun: pentru
Damian Drăghici: pentru
Ion Iliescu (Preşedinte Onorific): pentru
Marian Vanghelie & Oana Mizil: 2 x pentru
Adrian Năstase (prin corespondenţă): pentru
Nelson Mondialu: pentru
Fărâmiţă Lambru: pentru (prin mişcarea aprobativă a mesei)
Rajan Zed (Preşedinte USH, invitat de onoare): pentru
Dan Voiculescu: pentru (telefonic, prin purtătorul de cuvânt Mihai Gâdea)
Mădălin Voicu: contra (se propune pentru excludere)

Talian bahtali prala! Cum ar veni: să trăiţi bine, găozarilor!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare