HomeSocialSanatate si alte boliCu Gorghiu la spital: Reforma în sănătate, varianta divei...

Cu Gorghiu la spital: Reforma în sănătate, varianta divei din Tecuci

Trezită la viață de generozitatea excesivă a buldogului maidanez Blaga care a promis creșteri salariale de 22% pentru bugetarii din administrația publică, doamna Alina de la PNL a sărit pe interval cu dublarea salariilor medicilor. Și dacă ar fi numai atât. Diva liberală a promis locuințe pentru medici și spitale regionale, confundând probabil bugetul României cu cel a SUA. Ia să vedem:

„PNL are un plan ambițios pentru Sănătate: dublarea salariilor medicilor încă de la începutul guvernării, construirea celor 8 spitale regionale pe care PSD nici nu le-a început cât a fost la putere, 900 de construcții tip Casa medicului – cabinet medical și locuință pentru medicii din rural și din orașele mici. Un guvern liberal le va putea duce la îndeplinire. Nu vom putea rezolva criza din Sănătate fără să direcționăm resurse importante spre acest sector.”

Anul acesta sănătatea a avut un buget de 7,77 miliarde de lei, cu 11% mai mare decât cel din anul precedent. Deși în ultimii 10 ani acest domeniu a primit alocări din ce în ce mai mari de la buget iar cetățenii asigurați cu forța au cotizat în proporție de peste 90% la pușculița Casei de Asigurări de Sănătate, tanti Alina vorbește despre criză. Înainte de a oferi cu generozitate salarii duble medicilor, ca și cum ar da de la mama domniei sale din batistă, copreședinta celui mai penibil partid din RSR ar trebui să se întrebe unde dracului se duc banii sănătății când se duc.

Așa cum se poate vedea fără microscop, deși bugetul Ministerului Sănătății crește, găurile se adâncesc. În spitale este jale pe vale. Mizerie ca-n cocină în majoritatea spitalelor, lipsă acută de medicamente, personal insuficient. Componenta salarială suferă și ea deși Puie Monta și guvernul său de meșteșugari au majorat salariile medicilor cu 25%. În continuare personalul sanitar se vaită că n-are bani de rată și amenință cu plecarea în alte zări mai capitaliste, unde au lefuri mai mari. Dar și muncă mai multă și rigoare mai mare. Nu mai dormim în gardă, nu mai tăiem piciorul bun și-l ratăm pe cel bolnav, nu mai facem transfuzii de sânge greșite și apoi ridicăm din umeri, nu mai luăm șpagă 5 milioane pentru un menisc și alte finețuri d-astea.

În materie de aparatură treaba stă la fel de prost. Nu avem sau dacă avem nu funcționează sau dacă avem și funcționează nu are cine să o opereze. Baronii sănătății stau cu cururile pe aparate și nu le utilizează decât ei și clica lor. A spus-o de curând ministru sănătății care a declarat că nu există sistem mai feudalizat ca sistemul de sănătate românesc.

Să ne întoarcem deci la cifre. 7,77 miliarde în 2016, bani care nu rezolvă nimic. Iar doamna Gorghiu vrea să mai toarne în această gaură fără fund alte miliarde pe care, evident, nu le are. Cine fură banii din sistemul de sănătate? Noi, pacienții, în nici un caz. Mai rămân câteva variante. Medicii, managerii de spitale și mafia din minister și Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Plus gașca de la Agenția Națională a Medicamentului, structură de tip mafiot  care sifonează miliarde de lei în conturile companiilor farmaceutice.

În loc să vorbească despre dublarea salariilor medicilor, doamna din Tecuci ar trebui să promită închiderea robinetelor prin care se fură banii. Că așa se pune căruța, în spatele boilor, nu înaintea lor. Bine, ca să faci asta ar trebui să ai ceva sânge în instalație și să îți pui în cap mafia din sănătate. Iar doamna Gorghiu s-a prins de schemă și a afirmat: „Viitorul prim-ministru va avea sânge liberal”! Perfect. Important este unde va fi canalizat sângele viitorului prim ministru liberal. Că dacă nu e unde trebuie, respectiv în testicule, ci la cap, s-ar putea să-i dea borșul pe nas mai devreme decât ne-am aștepta.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare