HomeSocialDe ce dacă nu-ți bați copilul o să ajungi...

De ce dacă nu-ți bați copilul o să ajungi mai sănătos și eventual campion K1

Noua lege pentru protecția copilului îi va amenda cu 5.000 de lei pe părinții ce-și lovesc odraslele. Problema e că dacă ai un părinte cu adevărat nebun și statul nu se omoară să te scape de el, o să te bată și pentru amenda primită.

Ce ar trebui să facă statul e să-i premieze pe părinții violenți. Să se plimbe precum Gigi Becali cu valiza prin țară și să le spună „dacă nu-ți lovești copilul până la 18 ani, odată la șase ani primești 5.000 de lei”. Să vezi atunci răbdare, conduită și vorbit frumos în fața copilului. N-ai ce-i face, în general sceleratul care-și bate copilul e și vreun frustrat financiar pe care-l poți dresa mai abitir ca un maidanez. Și dacă până acum bunul simț n-a putut fi însușit și educat, hai să plătim pentru el.

Revenind la părinții violenți, ce-i care nu-și  vor putea scoate din sistem violența vor investi în mișcare fizică. În ceva tot va trebui să dea. Cum (sper) că vor amenda orice formă de violență domestică, nu poți să dai nici în nevastă, soacră, părinți, bunici, iar despre vecini nici nu mai vorbesc. Deci vor începe să facă sport. Mult sport. De contact. Cum vor pleca de la crâșmă, Gheorghe și Marin se vor duce-n prima sală de forță și vor rupe sacul de box, vor ridica haltere cu dinții și vor pedala în mâini, doar doar scot nervii și se calmează. Și în scurt timp o să avem campioni mondiali la toate categoriile, toate sporturile de contact și lumea va uita de Van Damme. Îmi și imaginez greii boxului mondial, speriați de ghiolbanii din România: „Pfuai, cum e Vasile ăsta. Cică n-a mai dat în fi-su de 12 ani și rupe tot ce prinde în ring”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare