HomeSocialDeputăţelul Cosma Jr şi Sindromul Teleorman

Deputăţelul Cosma Jr şi Sindromul Teleorman

Ieri, în vreme ce tăticuţul lui îşi odihnea inimioara nevricoasă într-un somptuos arest la domiciliu, în viluţa proprietate privată ridicată din fonduri publice, deputatul Vlad Cosma încerca să-i convingă pe colegii de Cameră să nu-l dea pe mâna poterei. Nu de alta, dar el e tânăr şi neliniştit şi n-ar suporta arestul la domiciliu decât, cel mult, dacă şi-ar muta domiciliul într-un club de fiţe, unde să spargă într-o oră cât fură tătâne-său într-un an.

Spre deosebire de alţi penali din Parlament, care fie au încercat, timizi, să se explice, fie ne-au invitat, aroganţi, să le numărăm ouăle, tinerelul Cosma a ţinut la microfonul Camerei un discurs de cocalar. Dacă Salam, Vijelie, Guţă sau Minune ar fi fost prin preajmă, să-i prindă cuvintele, maneaua anului ar fi ieşit din colaborarea lor! Mai că nu s-a jelit ca la înmormântările de interlopi săracul băiat bogat. Ştiind că mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte imunitate, Cosma Jr a descris, cu lux de amănunte, cum a pierdut surioara lui o sarcină din cauză de DNA şi cum nepoţelul lui, de trei ani, nici n-ar fi trebuit să vadă mascaţi în casă, că s-ar putea să-l afecteze emoţional şi cum mai fură mititelul, ca unchiul şi ca bunicul, când o fi mare?

Văzând că deja unii colegi plângeau de sărea Armani pre dânşii, juniorul a prins curaj şi a continuat dramoleta, arătând cum toată familia suferă pentru că procurorii au considerat evaziune faptul că surioara lui şi-a cumpărat, pe cabinetul notarial, nişte maşinuţe, o plăsmuţă şi fix zece pomişori tuia. În final, ca să fie tacâmul complet, Cosma şi-a avertizat colegii: „Când vă duceţi diseară acasă, să vorbiţi în şoaptă cu copiii voştri, fiindcă sigur aveţi mandat de interceptare, cum am avut şi eu, încă din 2012”. Cu alte cuvinte: nu mă lăsaţi fără imunitate, fraţilor, că mâine s-ar putea să-mi fiţi colegi şi la Jilava.

Evident, să crezi că acest discurs melodramatic ar fi fost scris de junele cocalar ar însemna să-l bănuieşti pe Cosma-fiul de inteligenţă, ceea ce nu e cazul. Deşi absolvent de „menegiment” şi posesor de masterate, individul pare doar puţin mai inteligent decât maimuţa din Tarzan, cu singura diferenţă că aia ştia să se exprime şi ar fi citit mult mai corect ca el discursul făcut, probabil, de colectivul de propagandişti „Gâdea&Fraţii Săi”.

Acum, nu mai contează cine a scris discursul şi cine a plâns pe el, contează că tactica a dat roade, iar Cosma a rămas cu deputăţia intactă, deşi cu onoarea nereperată. La fel de important e felul cum s-a votat: în afară de liberali, care au avut, pentru prima oară, tupeul să-şi arate bilele, ceilalţi politicieni, inclusiv deputatul Ponta, au votat pe furiş, făcându-ne să ne întrebăm dacă chiar au avut bile la ei. Iar rezultatul s-a văzut: 222 de voturi contra arestării preventive şi doar 105 pentru. Dacă socotim că PSD are, împreună cu UNPR şi PC, 189 de voturi, e limpede că restul de 33 de voturi i le-au dat lui Cosma deputaţii „opoziţiei”.

O dovadă clară, dacă mai era nevoie că, atunci când e în joc averea şi libertatea lor, politicienii trec peste orice doctrină şi-şi apără pielea, că mai aproape le sunt maţele lor pline decât maţele goale ale alegătorilor din teritoriu. Partea într-adevăr incredibilă, din toată tragi-comedia asta cu cocalari şi ciorditori nu e că şi bogaţii plâng, ci că şi săracii plâng de mila bogaţilor – sunt convins că lobotomizaţii care s-au uitat aseară pe Antene l-au bocit ca pe mort pe „sărmanul băiat”.

Şi asta pentru că tot ce se întâmplă în România a depăşit de mult graniţele „Sindromului Stockholm” – adoraţia victimei faţă de torţionar – şi se încadrează în ceea ce manualele de psihologie ar putea numi „Sindromul Teleorman”: victimele ajung să-şi iubească atât de mult călăii încât îi votează şi moarte.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare