HomeSocialDIICOT îl plânge pe Patriciu: ,,Adiooo, dosarul tău...

DIICOT îl plânge pe Patriciu: ,,Adiooo, dosarul tău s-a încheiat! Adioo, noi nu avem sume de luat!”

În 2006, DIICOT l-a prins pe Patriciu în Dosarul Rompetrol, acuzându-l de delapitare și spălare de bani. Timp de 8 ani, pe Dinu Patriciu nu numai că l-a durut la măsea de fărădelegile de care era acuzat, ba mai și fuma trabucuri cubaneze pe jilțul de piele, cu calmul unei persoane care avea tot viitorul înainte. Acum, Patriciu este mort. Au trecut 8 ani, iar DIICOT-ul n-a câștigat averea promisă dacă avea să-l închidă pe Dinu. Poate sună morbid, dar se pare că moartea lui a picat la țanc. Dacă nu murea el, din cauze naturale, atunci avea să-l omoare statul, zi de zi, băgându-i un furtun de vidanjă în conturi și furându-i banii. Acum, decedat fiind, făcând afaceri cu îngerii pe lumea de apoi, Patriciu probabil că își spune în gând, zâmbind: ,,Ptiu, 're-ați ai dreacu' de fraieri!”

La contracte înainte, la anchetă înapoi

Astfel, pentru a detalia povestea, vom începe cu începutul. În 2006, Dinu Patriciu, Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Sorin Ștefan Roșca Stănescu și mulți alții, au ajuns la masă cu procurorii, după ce au manipulat piața cu tranzacții și ordine de tranzacționare false. Oameni cu bani și incredibil de influenți la acea vreme, personalitățile de pe lista procurorilor au reușit, în ciuda faptului că au spălat bani, să tragă de timp până-n 2014. Ce s-a ales, deci, de ceilalți băieți deștepți din cazul Patriciu? Roșca Stănescu trăiește din aparițiile la B1 și Antena 3, iar ceilalți spală și acum, cu și mai mult năduf, valize întregi de dolari. Dacă nu le vor mai ieși tranzacțiile ilegale, măcar și-ar putea deschide un lanț de spălătorii sau magazine de detergenți.

Cine aduce prejudicii statului de dimineață, departe ajunge!

Procurorii estimaseră, la începutul anchetelor privnid dosarul Rompetrol, un prejudiciu de 85 milioane de euro. Ca să ne exprimăm altfel, a ajuns prejudiciul la os. La osul României, of course. În urma unor calcule, făcute dracu știe de cine, ar reieși că statul trebuia să pună sechestru pe 9 milioane  de euro din toată averea lui Patriciu. Adică 9 milioane din 3 miliarde de euro. Cu asta îl pedepsea statul român pe miliardarul Patriciu. Confiscându-i 9 milioane de euro, dintr-o avere estimată la câteva miliarde. Era ca și cum l-ai fi pedepsit pe un manelist luându-i 100 de euro.

În orice caz, până-n 2012, momentul în care Patriciu și-a făcut operația la ficat, la Milano, lucrurile în dosarul Rompetrol au mers ca unse. Deja trecuseră 6 ani de când inculpații intraseră în vizorul sniperilor de la DIICOT, iar sechestrul pe averile lor nu avea să apară. Patriciu avea cancer, iar Roșca Stănescu devenise, între timp, senator PNL. Ceilalți mișunaseră un timp în curtea DIICOT-ului, și apoi…

Dosarul care latră nu mușcă

Din 2012 au mai trecut 2 ani. Patriciu a murit pe 19 august la Londra, iar ex-senatorul Roșca Stănescu și-a pierdut sume important din avere. DIICOT, aflând de moartea lui Patriciu, îl scoate din ecuație, amânând din nou procesul. Nepunând mâna pe ăia 9 milioane de euro pe care Patriciu îi datora Statului Român, autoritățile s-au dat bătute. Proprietarul Rompetrol era un om alunecos și după ce murise, iar prejudiciul făcut, împreună cu partenerii săi de afaceri, Statului Român, stătea și acum mărturie. 85 de milioane de euro! Iar Dinu Patriciu a scăpat nevinovat! Normal! Doar a murit!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare