HomeSocialDin ciclul: Noi am fost primii. Viktor Orban, gazele...

Din ciclul: Noi am fost primii. Viktor Orban, gazele de șist înapoi!

După ce "How fracking billionares built their empires" a lui Gregory Zuckerman ajunsese lectura de căpătâi prin cârciumile vasluiene, iar babele din Pungești conduse de preoți s-au angajat în inegale contacte corporale cu jandarmii, Premierul aruncă bomba: România nu are gaze de șist. Invazia chevroneză n-a găsit nimic de fracturat în România, în afara gogomăniei strămoșești nefracturabile. Premergător apariției celor care vor afirma că Ponta, ca de obicei, minte, acuzându-l că, împreună cu americanii, a scos pe șest gazele de șist din România, vom demonstra călcându-ne pe inimă: de data asta, Prim-Ministrul e sincer. Pentru așa ceva sunt necesare însă referințe istorice, inevitabile în cazul istoricului eveniment – un adevăr rostit de Ponta.

Gazele de șist au fost o mare bogăție a meleagurilor noastre pe vremea dacilor, prezența acestei viteze populații în environment făcând ca orice comoară a locului să rămână neexploatată. Deși ei au fost primii care au brevetat tehnologia fracturării hidraulice, dacii au refuzat constant s-o folosească. Atât pe considerente ecologice cât, mai ales, din motivele invocate de Herodot: ca și alegătorii lui Ponta, ei urau munca, adorau lenevitul la umbră, își vindeau copiii și jefuiau, democratic, pe oricine le încălca teritoriul. Principala ocupațiune a dacilor era, deci, aceea de a fi mândri că erau daci.

La un moment dat, deoarece, de frică, nu le mai încălca nimeni teritoriul, ei au fost nevoiți să-și extindă raza de acțiune necesară menținerii nivelului de trai. Incursiunile lor prădalnice în sudul Dunării i-au supărat pe romani, făcându-l pe bădica Traian să abandoneze temporar termele și feciorii mândri care le deserveau. Cunoașteți cu toții urmările, ne referim acum la românașii ce nu-și frământă neuronul cu istoria scrisă de Napoleon Săvescu, Daniel Roxin sau Gheorghe Funar. Anterior războaielor dacice, Diurpaneus/Decebal a fost, însă, un strateg și inginer iscusit. El a luat în calcul și posibilitatea ca proviziile de alcool să fie insuficiente în bătălia cu invadatorii, adoptând măsuri de prezervare a patrimoniului național.

Tezaurele au fost îngropate alături de cele nedezgropate vreodată, mineritul fiind o muncă grea și fără adepți în Dacia Mare. Cu această ocazie, impusă de criza războiului iminent, dacii au constatat că subsolul patriei gemea de bogăția gazelor de șist. Ei au reconsiderat grabnic tehnologia specifică inventată de către Deceneus și neutilizată de-a lungul timpului. Gazele au fost extrase și transportate într-o locație considerată sigură la vremea respectivă, adică teritoriul cunoscut azi sub denumirea de Ungaria și unde nu era încă picior de ungur călare pe cal cu carne sub șa. Printr-o altă tehnologie, rămasă necunoscută, gazele au fost redepozitate în sol, urmând a fi recuperate de urmașii daco-geților. Legiunea romană "Chevronia Gemina" nu a mai găsit astfel gaze de prăduit în Dacia, mulțumindu-se cu rezervele aurifere extrase fără cianurizare.

Mai departe știți iarăși povestea: urmașii n-au reușit să recupereze nici măcar moștenirea Gojdu, ei moștenind calitățile înaintașilor daci în ce privește lenevitul și furtișagurile. Așadar, nu doar tezaurul depozitat la ruși e trecut la capitolul pierderi/perisabilități, ci și acela al gazelor de șist stă în posesia unora veniți aici mult după noi și ajunși acum fani putiniști, cu boală pe internetul poporului.

Cerem sus și tare, cu capu' la lup în mână, ca în locul tocmai demisionatului cuman Corlățean să fie numit un ministru de externe responsabil, patriot și iubitor al bogățiilor naționale. Și să demareze toate procedurile legale europene pentru ca ungurii să fie obligați a ne returna gazele de șist, urmând să le apărăm vitejește cu sticla și Biblia în mână de acaparatorii venetici. Victor Ponta, în loc să-ți faci selfiuri la Sarmizegetusa cu străbunii daci și să le postezi pe Facebook, mai bine pune mâna pe lopată și adu-ne înapoi gazele; că pe alea electorale ni le dați numai o dată la patru ani și nu le captează nimeni, trădătorilor de neam și țară!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare