HomeSocialD'ale cetateanuluiDoi preoți din Vama Veche, sancţionaţi pentru că au...

Doi preoți din Vama Veche, sancţionaţi pentru că au transformat, de 1 Mai, în grătare de mici cutiile pentru lumânări!

Doi preoţi din staţiunea Vama Veche au fost mustraţi de Patriarhie după ce au transformat, de 1 Mai, cutiile pentru lumânări în grătare pentru mici.

Firi pragmatice şi inventive, preoţii au pregătit o reţetă specială pentru puținii turiştii ce și-au riscat bugetele de amenzi, venind de 1 Mai pe plajele staţiunii, anume mititeii cu praf de moaşte dobrogene, maceraţi în sos de aghiazmă şi vin bisericesc.

Şocant pentru purtătorii de epoleţi clericali de rang superior a fost şi faptul că preparatele au început  să fie oferite cumpărătorilor la tarabele metalice destinate iniţial aprinderii lumânărilor pentru morţi şi pentru vii.

Gestul celor doi slujitori ai Bisericii a ajuns pe ordinea de zi a sinodului B.O.R, Patriarhul Daniel acuzându-i pe iniţiatori că nu au cerut în mod intenţionat binecuvântarea Patriarhiei, pentru a nu trebui să ofere, pe cale de consecinţă, şi o cotă parte din profitul obţinut ca urmare a exploatării logisticii instituţiei.

Conform deciziei de azi a Sinodului, preoţii din Vama Veche vor trebui să depună, ca sancţiune, 80% din vânzări în conturile Patriarhiei şi 10% în conturile Episcopiei Tomisului, micii putând fi scoşi la vânzare doar cu anafură autohtonă şi muştar produs de Protoieria Tecuci şi autentificat de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare